Lagbanner
An der alten Forsterei, 2024-04-20 18:30

Union Berlin - Bayern München

INFÖR: Union Berlin - Bayern München

INFÖR: Union Berlin - Bayern München

Efter att ha besegrat Arsenal i Champions League i veckan och tagit sig vidare till semifinal är det ikväll dags för att bege sig mot huvudstaden för att ta sig an Union Berlin.

Vinsten mot Arsenal:
I onsdags spelades det andra kvartsfinalsmötet i Champions League mot Arsenal på Allianz Arena. Matchen slutade 1-0 till Bayern vilket innebar 3-2 sammanlagt och Bayern är vidare till semifinal för första gången på fyra år. Det var verkligen en otrolig lättnad när domaren blåste av matchen då en 1-0-ledning inte känns särskilt bekvämt att spela med. Dessutom är känslan av att slå ut Arsenal när de var så favorittippade nästan ännu skönare. Joshua Kimmich var det som klev fram och avgjorde från sin högerbacksposition som han sett så bra ut på sedan Thomas Tuchel valde att flytta ut honom dit. Raphael Guerreiro slog ett inlägg mot straffpunkten där Kimmich dök upp från ingenstans och nickade stenhårt in bakom David Raya. Han har verkligen tagit enorma kliv under de senaste veckorna och visat hur viktig han är för detta laget. Frågan är om han nästan inte borde stanna ute till höger i stället för att bli inflyttad till mitten igen under nästa tränare. Men ger man honom rätt roll på mittfältet med en kompanjon som kompletterar honom på ett bra sätt så är han fantastisk på mittfältet också. Återstår att se vad nästa tränare har för idé gällande honom.

Nu väntar Real Madrid i semifinalen som vann mot Manchester City på straffar i kvartsfinalen. Den första matchen spelas på Allianz Arena vilket jag ser som en nackdel för Bayern då det alltid känns bra att avsluta framför sina hemmafans. Den matchen spelas redan den 30:e april vilket är ungefär en och en halv vecka till.



Nagelsmann tackar nej:
När jag ändå nämnde något om den nya tränaren så fick vi igår veta att Julian Nagelsmann förlängt sitt kontrakt med det tyska landslaget och kommer därmed inte bli Tuchels ersättare. Det kom som en riktig chock då det verkligen kändes som att Nagelsmann ville återvända. Men enligt uppgifter från Sky-reportern Kerry Hau var inte alla i Bayerns ledning övertygade om att Nagelsmann skulle bli ett lyckat val. Därmed gav det den tyske tränaren en dålig känsla samtidigt som han kände att det skulle bli en tuff sommar om han både skulle leda Tyskland under EM samtidigt som han planerade inför nästa säsong med Bayern. 

De alternativ som nu har radats upp istället är Roberto De Zerbi, Ralf Rangnick, Unai Emery och Zinedine Zidane. Av de fyra har jag en klar favorit vilket är den sistnämnde, ‘’Zizou’’. Jag tror absolut att det hade blivit lyckat i Bayern då jag kan se honom få ut maximalt av varje spelare, både de äldre nyckelspelarna men också de yngre talangerna. Med hans förflutna, både som spelare och som tränare, borde varenda fotbollsspelare där ute se upp till honom och ha en enorm respekt. Med det sagt tror jag även att han har en rejäl dragningskraft, det vill säga att med honom som huvudtränare kan man nog lyckas locka många av de spelarna man pekar på till klubben. 

Däremot har ryktena om Zidane redan dementerats av en annan Sky-reporter, Florian Plettenberg, som menar att Bayern funderar över andra alternativ. 

Truppen:
Leroy Sané har under hela vårsäsongen kampats med skadeproblem och det sägs att han spelat med smärta under en lång period tillbaka. Frågan ska tydligen inte vara om han känner smärta eller inte, utan istället hur mycket han känner. Efter matcherna sägs det att tysken har så pass mycket smärta att han måste få behandling direkt och kan därmed inte vara med laget i omklädningsrummet. Vad det är för sorts skada tycker jag att det är tyst om då jag har svårt att få fram det. Oavsett vad har tränarteamet nu tagit ett beslut om att han ska vilas så mycket som möjligt fram till det första mötet mot Real Madrid. Idag kommer han inte ens att ingå i truppen. 

Utöver Sané är även Serge Gnabry borta som har en kamp mot klockan att hinna bli redo för Real Madrid. Kingsley Coman är borta resten av säsongen och Sacha Boey dras fortfarande med sin höftskada och beräknas vara tillbaka i början av maj. 

Det borde bli ett antal förändringar i startelvan idag med tanke på att man inte har jättemycket kvar att spela för i ligan. Bayer Leverkusen säkrade ligatiteln förra helgen och firade vilt hemma på BayArena. Med matchen ikväll inräknad återstår endast 5 matcher för Bayerns del i Bundesliga. Topp 4 är fortfarande inte säkrat så det gäller självklart att inte slappna av helt och hållet med ligaspelet nu, men jag tycker samtidigt att det ska bara lösa sig i slutändan. Därmed vill jag gärna se en del förändringar i startelvan och speciellt många minuter för januarivärvningen Bryan Zaragoza som man knappt sett sedan han kom. Jag hade gärna sett honom från start ikväll men det har jag väldigt svårt att tro med tanke på hur få minuter Tuchel gett honom hittills. 



Bayerns förväntade startelva: (4-2-3-1)
                      Neuer
Kimmich - Kim - De Ligt - Davies
          Pavlovic - Goretzka
        Müller - Musiala - Tel
                      Kane


Union Berlins förväntade startelva: (3-5-2)
                              Rönnow
                    Doekhi - Vogt - Leite
Trimmel - Tousart - Khedira - Shäfer - Gosens
                   Kaufmann - Aaronson


Avspark: 18:30
Plats: Stadion An der alten Forsterei, Berlin
Typ av match: Bundesliga, omgång 30

Streama matchen på Viaplay!
 

Josef Andersson@JosefAndersson92024-04-20 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München