Lagbanner
2022-02-12 15:30

Bochum - Bayern München

INFÖR: VfL Bochum - Bayern München

INFÖR: VfL Bochum - Bayern München

Idag beger sig ett formstarkt Bayern München mot de västra delarna av Tyskland för att möta VfL Bochum. Bayern är endast ute efter 3 poäng för att skapa större marginal ner till Dortmund, och på förhand är det mycket som talar för att Bayern också kommer få med sig 3 poäng härifrån idag.

Bayern München:
Förra helgens match mot RB Leipzig slutade med en 3-2 vinst för Bayern. Spelet såg bra ut i Nagelsmanns offensiva formation. De senaste laguppställningarna av Julian Nagelsmann har varit väldigt offensiva. Han har alltså spelat med en trebackslinje och när man spelar med trebackslinje så brukar man ofta spela med två så kallade wingbacks som agerar som ytterbackar i försvarsspelet. Men på de positionerna har Nagelsmann valt att spela med Coman och Gnabry som verkligen inte har sina främsta styrkor i försvarsspelet. Efter matchen förra helgen berättade Nagelsmann att han väljer denna formationen för att han inte vill offra någon av de offensiva spelarna. För tillfället tycker jag att detta är rätt val av formation eftersom offensiven blir så otroligt stark vilket gör att oavsett hur många mål som släpps in så har man med högst sannolikhet gjort fler mål framåt när matchen är slut. Man slipper också bänka någon av Sané, Coman och Gnabry vilket måste vara skönt för Nagelsmann då alla 3 ligger på ganska jämna nivåer när de har formen inne. Senare under våren kan dock detta spelsättet inte användas på samma sätt längre eftersom det förmodligen kommer behövas mer defensiv stabilitet om man ställs mot några av de starkaste motstånden i Champions League.
 
Niklas Süle lämnar:
I veckan kom en väldigt oväntad transferbomb från ingenstans. Under måndagen stod det klart att Niklas Süle kommer gå till Borussia Dortmund på en gratis transfer efter den nuvarande säsongen. Att han skulle lämna efter säsongen var ingen nyhet, men att Dortmund blev valet för den tyske mittbacken var högst oväntat. Det hade pratats mycket om att Premier League skulle bli nästa destination för Süle i karriären, men när det väl kom till kritan så var Sule inställd på att han ville stanna i Tyskland. Anledningen till varför han ville lämna Bayern för ett mindre framgångsrikt lag i Bundesliga var för att han inte kände sig uppskattad i Bayern. I Dortmund kommer han bli en av de största stjärnorna vilket förmodligen kommer göra att han känner sig mer uppskattad. Det är såklart ett väldigt tungt tapp för Bayern men för Dortmund och ligan är det en väldigt bra värvning. 
 
Truppen:
Trots nyheterna om Niklas Süle så kommer inte Nagelsmann straffa honom med att sätta honom på bänken. Under gårdagen gick han ut med att han kommer spela med den bästa elvan oavsett vad som står på kontrakten. Jag tror därmed att vi inte kommer få se så många förändringar i startelvan. Det som vi vet är att Manuel Neuer har gått igenom en knäoperation och därför kommer Sven Ulreich vakta målet i ungefär 6 veckor framöver. Dayot Upamecano förväntas också att vara tillbaka i startelvan vilket innebär att Pavard flyttas till bänken. Utöver dessa förändringar så vet vi också att Goretzka (knäproblem), Davies (hjärtmuskelinflammation) och Musiala (Covid) kommer missa matchen. 
 
Förväntad startelva: (3-4-2-1)
                      Ulreich
   Süle - Upamecano - Hernández
Gnabry - Tolisso - Kimmich - Coman
                 Müller - Sané
                 Lewandowski

 
VfL Bochum
Denna säsongen är den första säsongen i Bundesliga på 12 år för VfL Bochum. I skrivande stund ligger man på en 11:e plats i ligan vilket är imponerande för en nyligen uppflyttad klubb. Däremot är ligan väldigt jämn i år vilket innebär att man endast har 3 poäng ner till Augsburg på nedkvalningsplatsen. Lagets främsta målskytt är den tyske anfallaren Sebastian Polter som just nu står på 7 mål. Det ska mycket till om man ska lyckas rå sig på giganten Bayern München och det finns inte mycket som talar för Bochum idag. Senaste gången lagen möttes slutade det med en 7-0 vinst för Bayern, något man självklart inte vill upprepa idag. 
 
Förväntad startelva: (4-3-3)
                          Esser
Gamboa - Bella-Kotchap - Leitsch - Soares
           Rexhbecaj - Losilla - Lowen
           Pantovic - Polter - Holtmann

 
Mina tankar om matchen:
Det känns som att Nagelsmann har hittat ett spelsystem som passar Bayern och motstånden i Bundesliga helt utmärkt för tillfället. Denna offensiva spelstilen gör det väldigt enkelt för Bayern att skapa farliga kontringar med sina snabba kantspelare. Man är helt enkelt makalöst starka på offensiv planhalva, och än så länge har man inte heller visat någon större sårbarhet i defensiven. Idag ser det ut som att Upamecano ersätter Pavard i backlinjen vilket jag gillar starkt. Jag håller Hernández, Süle och Upamecano högst när det kommer till mittbackspositionerna trots att Pavard har sett betydligt bättre ut sedan han började spela mittback. Om jag ska säga vad jag tror om matchen så tror jag inte på några problem alls idag. Jag känner mig säker på att Bayern kommer åka hem med 3 poäng här idag!
 
Avspark: 15:30
Plats: Vonovia Ruhrstadion
TV-kanal: Viasat fotboll
Typ av match: Bundesliga omgång 22

Josef Andersson@JosefAndersson92022-02-12 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München