Lagbanner
INFÖR: VfL Bochum - Bayern München

INFÖR: VfL Bochum - Bayern München

Bayern München har haft en flygande start på säsongen och nu ställs de mot VfL Bochum på Vonovia Ruhrstadion som inlett säsongen med två raka förluster. Blev dock kalldusch för Bayerns del förra säsongen när Bochum vann med osannolika 4-2, återstår att se om förlusten fortsatt spökar i Bayerns undermedvetna.


Bayern München: 
Bayern München kommer till Bochum med tre övertygande segrar i ryggen, trots saknaden av en klassisk nummer nia. Talades fritt inför säsongen om hur Bayern ska hantera förlusten av mål garantin Robert Lewandowski. Men 13 mål på de 3 inledande matcherna tystade kritikerna, med ett flytande anfallsspel, snabbet och stor teknisk förmåga har Bayern utvecklat en svårläst offensiv där flera spelare tillåts kliva fram. 

Truppen
Julian Nagelsmann har börjat säsongen med kontinuitet, oförändrade startelvor i de tre inledande matcherna, men på grund av skador kommer förändringar vara nödvändiga mot Bochum. Leon Goretzka och maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting är fortsatt långtidsskadade, finns frågetecken gällande Gnabrys deltagande på grund av en handledsskada. Det stora borttappat är däremot tonåringen som går från klarhet till klarhet, Jamal Musiala. Handlar enligt Nagelsmann om en försiktighetsåtgärd att grabben inte ska ådra sig en allvarligare skada, Sané eller Coman förväntas ta hans plats i startelvan. 

Förväntad startelva: (4-2-2-2)
                       Neuer (k)
Pavard - De Ligt - Hernández - Davies
             Sabitzer - Kimmich
                 Sané - Coman
                Müller - Mané

VfL Bochum: 
Thomas Reis och hans mannar har haft en tuff inledning på säsongen, två raka förluster. Förra säsongens nykomligar som sluatade på en säker 13:e plats, nio poäng från nedflyttning zonen, har haft skadebekymmer i backlinjen inledningsvis denna säsong. Spelare som Danilo Soares och Kostas Stafylidis finns på skadelistan vilket tvingat tränare Reis att ställa upp sitt lag med en trebackslinje. Återstår att se hur denna nykomponerade backlinje ter sig mot Bayerns livliga offensiv. 

Förväntad startelva: (3-4-1-2)
                        Riemann
          Gamboa - Ordets - Heintz 
Osei-Tutu - Losilla (k) - Stöger - Janko 
                         Asano 
               Zoller - Hofmann

Avspark: 17.30
Plats: Vonovia Ruhrstadion
TV-kanal: Viasat
Typ av match: Bundesliga, omgång 3 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-08-21 09:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München