Lagbanner
2022-10-12 21:00

Viktoria Plzen - Bayern München

INFÖR: Viktoria Plzen - Bayern München

INFÖR: Viktoria Plzen - Bayern München

Ikväll är det dags för returmötet mellan Bayern München och Viktoria Plzen i Champions League. Förra veckan besegrades den tjeckiske klubben med 5-0 på Allianz Arena. Återstår att se om C-gruppens slagpåse kan överraska den tyska giganten som saknar flera nyckelspelare ikväll.


Bayern München:
Förra veckan möttes lagen hemma i München vilket slutade med en 5-0 vinst för Bayern. Klasskillnaden mellan lagen syntes tydligt och tjeckerna hade knappt någonting att komma med. Under lördagen fick Bayern dock smaka på ett betydligt tuffare motstånd då man reste till Dortmund för säsongens första ‘’Der Klassiker’’. Efter en halvtimme spelad sköt Leon Goretzka in 0-1 till bortalaget och tidigt i den andra halvleken utökade även Leroy Sané till 0-2. Bayern hade väldigt många chanser att plussa på de siffrorna men var inte tillräckligt fokuserade när avsluten skulle in, vilket blev till stora konsekvenser. I den 74:e minuten reducerade istället Dortmund genom deras unga talang Youssoufa Moukoko. 

Tidigare i den andra halvleken brände Anthony Modeste ett superläge vilket var nära att göra honom till matchens syndabock, men istället frälste han Dortmund och kvitterade i matchens sista sekund. Fransmannen nickade in 2-2 i den 95:e minuten och hela Signal Iduna Park fullkomligt exploderade. Nu blev han istället den stora hjälten. Ett väldigt misslyckat ‘’Der Klassiker’’ för de regerande mästarna då man hade en stabil 2-0-ledning och brände ett stort antal farliga målchanser.  

Truppen: 
Bayern har en lång skade/sjukdoms-lista inför kvällens match. Lucas Hernández och Bouna Sarr är skadade sedan tidigare, men det har också tillkommit ett antal namn på listan. Manuel Neuer har fått problem med axeln och åker inte ens med till Tjeckien. Detsamma gäller för Serge Gnabry, Jamal Musiala, Matthijs de Ligt och Alphonso Davies. Musiala har testats positivt för corona. Davies, Gnabry och de Ligt drog på sig skador under matchen i lördags. Därför får vi nog se en lite annorlunda startelva ikväll. Bland annat kommer förmodligen Pavard få bilda mittbackspar med Upamecano. Utan Davies och med Pavard som mittback är det troligt att Mazraoui och Stanisic blir kvällen ytterbackar.

Förväntad startelva: (4-2-3-1)
                          Ulreich
Mazraoui - Pavard - Upamecano - Stanisic
                Kimmich - Goretzka
              Coman - Müller - Mané
                             Tel


Tankar inför matchen:
Detta är en match som Bayern bara ska ha med sig tre poäng ifrån. De nästkommande matcherna i CL är mot Barcelona och Inter vilket är två riktigt tuffa motstånd. Därför är det extremt viktigt att man inte slarvar bort denna möjligheten att plocka alla tre poängen. Trots alla skador och sjukdomar så kommer fortfarande Bayerns startelva vara betydligt starkare på pappret än Viktoria Plzens. Nu är dessutom Kimmich tillbaka igen och kommer spela från start. Vi såg ju mot Dortmund när han kom in vilken enorm betydelse han har för laget. 

Det återstår att se vilka Nagelsmann väljer i anfallet. Under gårdagens presskonferens lät det som att Mathys Tel har goda chanser att starta. Sané har spelat väldigt mycket under den senaste tiden och skulle möjligtvis kunna få inleda på bänken för att få lite vila. Med tanke på att Sané ligger bra till i skytteligan så kan det dock vara så att han ser chansen att utöka sina fyra baljor och efterfrågar därför en startplats. Som sagt, det återstår att se vilka Nagelsmann väljer i anfallet. Oavsett vad så ser jag fram emot att få se den unge Tel (född 2005) få rejält med speltid ikväll.

Avspark: 21:00
Plats: Doosan Arena
TV-kanal: Cmore 
Typ av match: Champions League gruppspel

Josef Andersson@JosefAndersson92022-10-12 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München