Lagbanner
Weserstadion, 2023-08-18 20:30

Werder Bremen - Bayern München

INFÖR: Werder Bremen - Bayern München
En Bundesliga debut väntar för Harry Kane och hans Bayern München

INFÖR: Werder Bremen - Bayern München

Dagen som hundratusentals fans runtom i världen har väntat på är äntligen här - Bundesliga säsongen drar igång ikväll! Rekordmästarna Bayern München tas emot av Werder Bremen i öppningsmatchen av den 61:a upplagan av Bundesliga.

Mycket press på Bayern:
Heter man Bayern München så har fansen och ledarna höga förväntningar varje år. Man ska vinna Bundesliga, man ska vinna cupen, man ska komma långt i Champions League, det är hög press inför varje säsong. Det har varit en lång och intensiv sommar för Bayern. Man har gjort det bra och förstärkt truppen där det behövs, nästan i alla fall. Harry Kane blev Bundesligas dyraste värvning genom tiderna på €100 miljoner plus bonusar. Kim Min-Jae, en topp tre mittback i Europa säsongen 22/23 med Napoli, köptes in för ungefär en halv miljard svenska kronor samt Bundesliga stjärnorna Konrad Laimer och Raphael Guerreiro som togs in gratis. Ut gick Sadio Mané till Al Nassr och Lucas Hernandez till PSG för en sammanlagd summa på ungefär €75 miljoner. Bra business har gjorts av Marco Neppe och VDn Jan-Christian Dreesen. Tuchel har fortfarande bett om en defensiv mittfältare då han anser att han inte har en. Joshua Kimmich säger själv att han är en sexa, men Tuchel ser honom som en åtta, vilket han har helt rätt i. Transferfönstret är fortfarande öppet och bakom kulisserna ryktas det om en pågående transfer för en ny defensiv mittfältare som vi inte vet vem ännu samt unge målvaktstalangen Daniel Peretz från Maccabi Tel Aviv som i princip är en färdig deal.

Truppen är förstärkt, men då kommer pressen på Tuchel och hans mannar. Man ska leva upp till förväntningarna och göra en succé jämfört med förra säsongen som nästan slutade i totalt fiasko om det inte var för Jamal Musialas vinnande mål i 89:e minuten mot Köln och ett Dortmund som inte kunde hålla emot Mainz. Nu är det en ny säsong, nya tag, nya stjärnor och en Thomas Tuchel som haft hela försäsongen på sig att klura ut hur man ska få sitt Bayern framåt.

Tunga förlusten förra helgen:
Pressen på Tuchels axlar släppte inte efter förra helgens fiasko mot RB Leipzig i Tyska Supercupfinalen där man åkte på en 0-3 förlust hemma i München. Det blev en tung kväll för spelarna, ledarna men framförallt fansen som hade höga förväntningar på sitt Bayern efter en fin försäsong och förstås en efterlängtad Harry Kane-debut som inte blev något märkvärdigt. Stor besvikelse inom laget och ingen trofé den gången så går man mot nya tag ikväll istället. 

Ett riktigt svagt Bayern var det vi såg förra helgen, Tuchel själv efter matchen hade inga ord på vad som var felet inom laget. Spelarna kändes nästan obrydda, vissa var inte fullt friska och man tappade huvudet helt efter man släppte in första målet efter bara tre spelade minuter. Det var individuella chanser som brändes men nu har man sin nya nummer nio i spetsen vid namn Harry Kane som kommer att starta matchen mot Bremen enligt Tuchel. Kane har varit väldigt aktiv och fokuserad på träningar och ser ut att vara i bra form. Bollen kanske vill in i nätet denna match istället.

Vilket typ av Bayern kan vi förvänta oss?:
Jag tror vi kommer se ett hungrigt Bayern ikväll. Man har tagit åt sig kritiken efter förra helgen och får nu starta matchen med sin rekordvärvning i spetsen. Bayern är revanschsugna helt klart och de vill visa att de är redo för allt som kommer deras väg. Mentaliteten inom laget är stabilt, man är hungrig på succé och kommer ge allt på plan för att se till att man är på väg uppåt igen. Tuchel speciellt är redo att bevisa att han är rätt man för att ta Bayern till alla trofeér man spelar om. Det sprids hat och skrivs extremt mycket “ut med Tuchel!” från fans på sociala medier. Jag personligen backar Tuchel och tror att han har mycket att erbjuda förutsatt att han får in de spelarna han vill ha (en defensiv mittfältare och målvakt). Man får inte glömma att han tog sig till två Champions League finaler på två år, 2020 och 2021, varav 2021 där han vann med sitt Chelsea och förlorade året innan med PSG mot just Bayern. Tuchel är redo för utmaningarna och jag tror det kommer bli tufft för Bremen att hålla emot detta hungriga Bayern-lag.

Truppen:
Det kommer inte ske många stora förändringar från förra helgen trupp-mässigt. Nyförvärvet Kim kommer troligtvis göra sin Bundesliga debut från start bredvid antingen Upamecano eller de Ligt och Kingsley Coman kommer med största sannolikhet starta på en av kanterna. Fans vill se marockanen Noussair Mazraoui från start som gjorde ett riktigt fint inhopp mot Leipzig förra helgen istället för en formsvag Pavard. Mazraoui inklusive Serge Gnabry är dock frågetecken inför morgondagen om de kan komma till spel eller inte. Båda två fanns med under sista träningen inför matchen ikväll och de kommer troligtvis vara med i resande truppen till Bremen, men om de kommer till spel under kvällen kommer diskuteras internt under dagen. Långskadade maxim choupo-moting_79615.aspx" class="inText" title="eric maxim choupo-moting">Eric Maxim Choupo-Moting och Thomas Müller kan finnas med i truppen imorgon men vi har ingen information om de är friska nog att få lite minuter i benen.

Förväntad startelva Bayern (4-2-3-1):
               Ulreich (MV)
Pavard - de Ligt - Kim - Davies
            Laimer - Kimmich (C)
        Sané - Musiala - Coman
                       Kane

Werder Bremen:
Bayern tar emot ett extremt formsvagt Werder Bremen som förra veckan blev utslagna ur DFB-Pokal av tredje division laget Viktoria Köln. En dramatisk match som började med ett rött kort efter 11 minuter på mittbacken Amos Pieper och slutade med ett vinnande mål från Viktoria Köln i 94:e minuten som såg till att Werder Bremens Pokal drömmar dog ut. En intressant försäsong utan vinst ger nog Bayern ett enormt steg in i denna match och Bremen kommer ha det tufft. Man får dock absolut inte glömma vem de har i spetsen, ingen mindre än Torjägerkanone-vinnaren förra säsongen, Niclas Füllkrug, som tog hem den legendariska målgörarkanonen tillsammans med Christopher Nkunku på 16 mål vardera. En 13:e plats för Bremen under förra säsongen för Füllkrugs mannar gjorde att man klarade sig i högsta divisionen i år igen. Man förlorade mot Bayern förra året med 6-1 borta och med 1-2 hemma. Minst sagt är det en tuff öppning som väntar de grönklädda.

Förväntad startelva Werder Bremen (3-3-2-2):
                 Pavlenka (MV)
         Veljkovic - Stark - Friedl
           Weiser - Lynen - Jung
               Bittencourt - Stage
               Ducksch - Füllkrug

Matchstart 20:30, Weserstadion, Bremen. Se matchen live på Viasat Sport och Viaplay.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-08-18 07:30:00
Author

Fler artiklar om Bayern München