Lagbanner
Allianz Arena, 2024-01-12 20:30

Bayern München - Hoffenheim
3 - 0

Jamal Musiala glänste i årets första match - Stod för dubbla fullträffar i vinsten som dedikerades till Franz Beckenbauer
Allianz Arena med texten ''Danke Franz''.

Jamal Musiala glänste i årets första match - Stod för dubbla fullträffar i vinsten som dedikerades till Franz Beckenbauer

Bayern München visade klass och besegrade Hoffenheim med 3-0 i årets första match i Bundesliga. Jamal Musiala hade lekstuga och blev tvåmålsskytt. Vinsten dedikerades till Franz Beckenbauer som hyllades inför matchen.

En vinst för Franz:
Kvällen inleddes med en tyst minut för den nyligen bortgångne Franz ‘’Der Kaiser’’ Beckenbauer. Emellan de båda lagen täcktes mittcirkeln med en stor bild på den tyske legenden som betytt så mycket för Bayern München som klubb, men också för hela Tyskland med tanke på hans år som förbundskapten. På Bayern Münchens matchtröjor kunde vi läsa ‘’Danke Franz’’ som stod mitt på bröstet hos samtliga spelare. Fint, vila i frid Franz.

Första halvleken:
Den första kvarten på Allianz Arena bjöd inte på någon högklassig fotboll och det var ett Bayern München som slog bort ett flertal bollar. Hemmasupportrarna skulle trots det få en anledning att jubla kort därefter då man fick se sin Jamal Musiala trycka in årets första mål efter en hörnvariant. Leroy Sané hittade ett litet inspel till Musiala som sköt stolpe in trots den svåra vinkeln.

Efter ledningsmålet var det Bayern som styrde matchen och Hoffenheim fick knappt nudda bollen stundtals. Det dröjde dock drygt en halvtimme innan nästa målchans dök upp och då var det portugisen Raphael Guerreiro som blev framspelad av Harry Kane. Dessvärre hamnade han helt ur vinkel och Oliver Baumann gjorde sig stor och räddade. 

Mycket mer fanns det inte att rapportera om från den första halvleken av årets första match i Bundesliga. Hemmalaget var totalt överlägsna i bollinnehavet men man hade däremot problem med att skapa chanser. Med det sagt gick Bayern ut med en stabil 1-0-ledning till halvtidspausen. 

Andra halvlek:
I matchens 55:e minut bröt Harry Kane bollen högt upp i banan och bollen hamnade hos Thomas Müller. Tysken spelade tillbaka till Kane som spelade snett inåt bakåt till Leroy Sané som fick bollen i nät samtidigt som linjedomaren lyfte flaggan och signalerade offside på Harry Kane. 

Efter det bortdömda målet var det som att Bayern vaknade framåt då Harry Kane kort därefter kom i ett superläge, men engelsmannens skott blockerades. Jamal Musiala hade ett långskott i stolpen och både Konrad Laimer och Alphonso Davies var nära att utöka till 2-0. Allt detta inom knappt 5 minuter. Ett 2-0-mål låg verkligen i luften vid den tidpunkten.

Efter den 60:e minuten vaknade gästerna till liv och skapade två superlägen som båda räddades av Manuel Neuer. En nick från nära avstånd och ett friläge som skapades efter att Dayot Upamecano förlorat en nickduell. Dessutom skapades ytterligare ett friläge bara någon minut senare efter att Konrad Laimer stått och sovit. Det friläget avslutades i ribban. Nu var det istället Bayern som behövde vakna.

Och ja, hemmalaget vaknade också efter de varningssignaler man precis hade fått. Återigen var det Leroy Sané som spelade fram till Jamal Musiala som stod för matchens andra mål och även sitt andra mål. 20-åringen hade en magisk kväll på Allianz Arena och en bättre start på 2024 kunde han nog inte fått.

Harry Kane hade ända fram till matchens 90:e minut en ganska tung kväll då han inte riktigt fick till det med sina avslut. Tillslut skulle det dock lossna för den engelske landslagskaptenen då han blev framspelad av inhopparen Leon Goretzka och avslutade därefter med vänsterfoten så pass hårt så det gav honom kramp. 3-0 och spiken i kistan för hemmalaget som plockade 3 poäng i årets första match utan några större konstigheter. Denna vinsten var för dig Franz.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = 
2 = Laimer, Guerreiro
3 = Müller, Upamecano, De Ligt
4 = Sané, Kane, Kimmich, Davies, Neuer
5 = Musiala

Spelade för lite för att betygsättas: Coman, Tel, Goretzka, Pavlovic, Choupo-Moting

Matchens lirare: Jamal Musiala

Tankar om matchen:
Prestationsmässigt var det en väl genomförd match av Bayern och stundtals rullade man ut Hoffenheim fullständigt. Det var dock en kort period i den andra halvleken då man bara väntade på 1-1-målet när Hoffenheim skapade ett flertal chanser och hemmalaget såg rejält skakiga ut. Där får vi tacka Manuel Neuer för två otroliga räddningar som gjorde att vi behöll ledningen. Om Hoffenheim hade kvitterat på någon av de chanserna tror jag Bayern hade fått en riktigt tuff sista halvtimme.

Utöver det hade inte Hoffenheim mycket att komma med på Allianz Arena. Dayot Upamecano stoppade minst två kontringar och även Matthijs de Ligt stod för en stabil insats. Framåt var det Jamal Musiala som briljerade. Han gjorde lite som han ville ikväll och tillsammans med sin lekkamrat Leroy Sané låg han bakom denna vinsten ikväll i allra högsta grad. Och på tal om Sané så stod han för sin 10:e assist för säsongen vilket inte bara är det mesta i Bundesliga, utan även i Europas topp 5 ligor! 

Kul att få inleda 2024 på topp och även få vinna för ‘’Der Kaiser’’. Detta tar vi med oss och fortsätter jakten på Bayer Leverkusen som fortsatt toppar tabellen. Nu har vi mött alla lagen i ligan och därmed börjar det om nästa helg med Werder Bremen igen, som vi tidigt i höstas besegrade med 0-4 i säsongens första match. Matchen spelas under söndagen klockan 15:30 på Allianz Arena. På återseende!

Josef Andersson@JosefAndersson92024-01-12 23:10:00
Author

Fler artiklar om Bayern München