Lagbanner
Opel Arena, 2023-02-01 20:45

Mainz 05 - Bayern München
0 - 4

Joao Cancelos drömdebut - Assist direkt när Bayern München blev kvartsfinalklara i tyska cupen
Bayern München firar sitt tredje mål för kvällen.

Joao Cancelos drömdebut - Assist direkt när Bayern München blev kvartsfinalklara i tyska cupen

Bayern München blev under kvällen klara för kvartsfinal i DFB-Pokal. Detta efter en 0-3 vinst borta mot FSV Mainz. Nyförvärvet Joao Cancelo gick rakt in i startelvan och glänste från första början.

Sammanfattning:
Det var som förväntat Bayern München som tog tag i taktpinnen i åttondelsfinalen mot FSV Mainz, vilket också skulle ge utdelning efter 17 minuter. Nyförvärvet Joao Cancelo som gick rätt in i startelvan stod för några fina kroppsfinter på högerkanten innan han skickade in bollen till Eric Maxim Choupo-Moting som tryckte in 0-1 för bortalaget. Snacka om drömstart för Cancelos del som hittills hade gjort allt rätt i matchen. 

Jamal Musiala har haft en tuff start hittills på det nya året. Den fina formen vi har sett honom i under hösten har vi sett glimtar av, men han har inte varit uppe på samma nivå som tidigare. Detta skulle dock få en förändring idag. Kingsley Coman skickade upp en boll mot Thomas Müller som styrde bollen vidare ut till Musiala som befann sig till vänster i straffområdet. Med sin vänsterfot placerade han bollen perfekt vid den bortre stolpen och utökade till 0-2. Något som kan ha varit väldigt viktigt för den unge tyskens självförtroende. 

Precis innan halvtidsvilan skulle Bayern också hinna sätta 0-3 genom Leroy Sané. Choupo-Moting hamnade i en 1 mot 1 löpduell och hann först till bollen. Dock så fick han stanna upp vilket gjorde att han behövde klacka bollen vidare till Sané som kom i full fart och då fanns det inte mycket att göra för Mainzs målvakt Finn Dahmen som fick se bollen rulla in bredvid honom. 

Bayern München kände sig dock inte klara med 3 mål. Efter en andra halvlek där Bayern hade trappat ner något steg så dröjde det ända tills den 83:e minuten innan det var dags igen. Denna gången var det inhopparen Alphonso Davies som nickade in 0-4 och därmed satte spiken i kistan. Innan slutsignalen gick så skulle vi även hinna med att få se två röda kort. Ett blev utdelat till Mainzs tränare Bo Svensson och det andra blev utdelat till Mainzs inhoppare Alexander Hack som drog på sig två gula kort. 

Matchen slutade även 0-4 vilket innebär att Bayern är klara för kvartsfinal i den tyska cupen. Något man inte lyckats med de två senaste åren då man båda gångerna åkte ut i åttondelsfinalen. 

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 =
2 = 
3 = de Ligt, Upamecano, Pavard, Coman, Sommer, Choupo-Moting
4 = Cancelo, Müller, Musiala, Sané, Kimmich
5 = 

Spelade för lite för att betygsättas: Gravenberch, Blind, Goretzka, Gnabry, Davies

Matchens lirare: Joshua Kimmich

Tankar om matchen:
Efter tre raka oavgjorda matcher i ligan så var det på tiden för en reaktion som denna. Ikväll fick vi äntligen bevittna Bayerns maskineri igen. I matchen mot Eintracht Frankfurt i lördags hade man chansen att utöka sin 1-0-ledning flera gånger men man var helt enkelt för oeffektiva när målchanserna dök upp. Idag fick vi se en stor förändring på det. När man går in med 0-3 i halvtid känns det väldigt mycket bättre än när man går in med en 1-0-ledning. 

Joao Cancelos debut kan man knappt begära något mer utav. Man märkte redan efter de första 10 minuterna vilken otrolig kvalité som finns i den spelaren. Både den tekniska biten och hans spelsinne imponerade han starkt med i den första halvleken. Julian Nagelsmann placerade honom som wingback till höger i ett 3-4-2-1-system där han såg ut att trivas som handen i handsken. När vi ändå är inne på spelsystemet så känns det som att en trebackslinje kan vara ‘’the way to go’’ för Bayern, och särskilt nu när man kan placera Cancelo på högerkanten och Davies på vänsterkanten. Om Nagelsmann nu vill fortsätta att spela med trebackslinje så har han det perfekta spelarmaterialet till det. 

Det som väntar härnäst är en bortamatch mot VfL Wolfsburg på söndag. Bundesliga omgång 19 är det som gäller och Bayern behöver 3 poäng för att även komma tillbaka på vinnarspåret i ligaspelet.

TV: Cancelos första dag i Bayern München
 

Josef Andersson@JosefAndersson92023-02-01 23:05:00
Author

Fler artiklar om Bayern München