Lagbanner
Kane's drömmål sänkte Italien, Kimmich lämnade landslaget med hög feber och dramat runt Mazraoui's instagram-inlägg; det här var Bayern under landslagsuppehållet

Kane's drömmål sänkte Italien, Kimmich lämnade landslaget med hög feber och dramat runt Mazraoui's instagram-inlägg; det här var Bayern under landslagsuppehållet

Landslagsuppehållet är över och Bayern-killarna är tillbaka på Säbener Straße och tränar igen. Nästan två veckor var de borta med sina landslag och mycket hände under den korta tiden. Här är summeringen av Bayern-spelarnas landslagsuppehåll:

Tyskland (Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Leroy Sané, Thomas Müller och Leon Goretzka):
Det är ingen hemlighet att Tyskland har haft det tufft sedan VM-fiaskot 2018 och man har inte reparerat sig efter det. Ett EM 2021 under Joachim Löw där man åkte ut mot England i åttondelsfinalen och VM 2022 under Hansi Flick där man åkte ur gruppen återigen. Mer fiasko matcher ledde till att Flick fick sparken och in kom gamla Bayern-tränaren Julian Nagelsmann. Bara 36 år gammal och en av de yngre topptränarna i världen fick ta an sig en ny roll i karriären: att ta tillbaka Tyskland till toppen.



Bayern-gubbarna fick återförena sig med sin gamla tränare innan Tuchel tog över och de fick en bra start med sitt landslags nya ledning. En lång tripp till helt andra tidszoner blev det när Nagelsmann fick sin premiärmatch borta mot USA. Efter mycket om och men blev det tillslut klart att Joshua Kimmich tvingades lämna landslaget bara en dag efter att ha anlänt till USA. Kimmich sades ha haft hög feber och torrhosta och istället för att vara isolerad på laghotellet blev han hemskickad till sin familj istället. “Det är bättre att han spenderar tid och kryar på sig med sina nära och kära istället för att vara isolerad här.” sade Julian Nagelsmann under en presskonferens. Kimmich är nu på bättringsväg och tränade med Bayern under torsdagen.

Resterande Bayerngänget var kvar och lyckades ta sig en seger mot USA med 3-1 där man släppte in första målet men vände matchen tillslut. Leroy Sané som är i toppform denna säsong glänste den kvällen när han läckert assisterade Ilkay Gündogan till 1-1 efter att ha dribblat sig genom hela USA försvaret. Jamal Musiala skulle senare i matchen göra likadant när han dribblade sig förbi halva försvaret och med ett fint samspel med Niclas Füllkrug kunde Musiala enkelt peta dit 3-1. 

Några dagar senare klockan 02 svensk tid var det dags för match igen när Tyskland fick möta Mexico i Philadelphia. En aningen sämre match som slutade 2-2 och inte lika mycket involvering från Bayerns mannar. 

England (Harry Kane):
Efter att ha varit bänkad i 90 minuter när England gästades av Australien skulle Harry Kane få 90 minuter mot Italien istället. England som är i samma grupp som regerande EM-mästarna skulle få en repris på EM-finalen när båda letade viktiga poäng mot ett EM-avancemang. 

Bayerns nya stjärna skulle skina ikväll när han var involverad i mycket av spelet till en början och skulle sen få en straff att slå när Jude Bellingham fälls i straffområdet. En kort VAR-check senare så står Harry Kane redo för straffen där han inte gör några misstag alls och sätter den högt i högra krysset och kvitterar till 1-1.

England hade hela matchen och kunde sätta dit 2-1 och tillslut 3-1 där Harry Kane stod för ett dröm-solomål. En långboll upp mot mittplan och Kane kan enkelt hålla bort försvararen, peta vidare förbi den andra försvararen, komma helt fri på mål och i farten elegant trycka bort försvararen igen innan han stensäkert sätter dit bredsidan för 3-1. Ett makalöst mål av Bayerns nummer nio! 


Kanes två mål i Englands 3-1 seger var tillräckligt för att säkra engelsmännen en plats i EM 2024.

Frankrike (Kingsley Coman, Mathys Tel):
Storfavoriterna Frankrike skulle säkra sin plats i EM när de mötte andra jätten i gruppen, Holland. Ingen Matthijs de Ligt för holländarna då han var fortsatt skadad. Coman stod för en bra insats i matchen, men sken inte lika mycket som en viss Kylian Mbppae gjorde. Coman fick några dagar senare starta på bänken i vänskapsmatchen mot Skottland istället. Han blev inbytt i 64:e minuten och skulle till och med hitta sig själv i målprotokollet då det tog 6 minuter innan han satte dit 4-1 målet för Frankrike.

Mathys Tel som imponerat stort denna säsong skulle få sin första kallelse till Frankrikes U21 lag som tränas av ingen mindre än Thierry Henry. Även om 18-åringen fick starta på bänken i sina två matcher så imponerade han ändå. Det tog 13 minuter för Tel på plan innan han hittade en assist i 90:e minuten för 2-1 till Frankrike som även blev slutresultatet mot Bosnien. Matchen efter mot Cypern behövdes inte avgöras i 90:e matchminuten och istället vann man 9-0, varav Tel spelade 30 minuter och gjorde 2 mål. 18-åringen imponerar stort för både klubb och nation denna säsong.

Innan uppehållet så har det spekulerats mycket om Tel skulle spela för Tyskland istället för Frankrike. Det var mycket diskussioner men det bestämdes till slut att han kommer att representera Frankrike trots allt. Det är Mathys dröm att representera seniorlaget. Det är bara en tidsfråga innan han får kallelsen till A-laget istället för U21 om han fortsätter att prestera som han gör.

Marocko (Noussair Mazraoui):
Ett väldigt hett namn under den senaste veckan kommer i form av Noussair Mazraoui, och det är inte för något han gjort på plan med Marocko. 

Marockanen befann sig med sin nation när han en dag publicerade ett inlägg på sin instagram-story där folk fick känslan av att han står bakom Palestina i konflikten med Israel. Mazraoui har själv ett flertal gånger gått ut och sagt att han inte valt någon sida, menade inget illa och ville bara ha fred mellan de två länderna och i världen. 



Många spelare i klubbar ute i Europa har blivit avstängda från sina respektive klubbar efter att ha varit involverade i samma typer av situationer. I mina, och många fler fans, ögon så är det helt otroligt hur man kan bli avstängd för ett instagram-inlägg. Detta känns som en väldigt agenda-driven kampanj mot marockanen. Ingen spelare menar någonsin något illa med sina inlägg men klubben har störst makt oavsett. Bayern agerade fort och gick ut med ett påstående på sina sociala medier som sade att Mazraoui och Bayern kommer ha ett möte när han kommer tillbaka. Klubben står bakom Israel i denna konflikt, som de flesta andra klubbar gör, men att man önskar fred mellan alla i mellanöstern efter alla tragiska event. Bayern fick mycket kritik över detta inlägg på sina sociala medier.

Under onsdagen tog mötet mellan Bayern och Mazraoui plats men vi vet inte konsekvenserna ännu. Bayern kommer mest troligt att komma ut med ett inlägg under fredagen gällande Mazraoui men enligt mig är det ett fiasko om man stänger av honom. Bayern som det är har inte råd med att förlora fler spelare med den redan tunna truppen och skador man har. Samtidigt som det så har Mazraoui varit tydlig, två gånger, med att han inte menade något illa med det han lade ut och önskade bara efter fred.

Mazraoui fanns med på träningen i torsdags där han tränade individuellt efter att ha dragit på sig en liten känning medan han var borta med Marocko. I nuläget vet vi inte om han kommer få spela eller stängas av men det återstår att se.

Utöver detta dramat fanns Mazraoui med på plan när han spelade som defensiv mittfältare i Marockos 1-1 match mot Elfenbenskusten och var inte med och spelade vänskapsmatchen mot Liberia. Marockos tränare gick ut och sa att Mazraoui hade en muskelkännelse, inget allvarligt, men att det var onödigt att spela honom i en match som inte betydde något.

Sydkorea (Kim Min-jae):
På andra sidan av planeten fann vi mittbackslåset Kim som var med för Sydkorea mot Tunisien och Vietnam. Kim har haft en väldigt stabil start på sin Bayern-karriär och var ingen besvikelse hemma i Sydkorea nu heller. Kim var inblandad i två mål, ett mot Tunisien som räknades som ett självmål, och ett mål mot Vietnam. Båda målen kom från en nick på hörna då vi vet att Kim är vass med huvudet. Sydkorea vann sina matcher 4-0 mot Tunisien och hela 6-0 mot Vietnam.



Kanada (Alphonso Davies):
Alphonso Davies hade en intressant tripp till Japan där hans Kanada kom på besök i en vänskapsmatch. Kanadensaren stod för ett självmål och vann en straff, ja, du läste rätt. Ett olyckligt självmål blev det för Davies efter ett inlägg från Japan och lite misskommunikation med den kanadensiska målvakten. Japan som imponerat senaste tiden vann den matchen med 4-1.



Österrike (Konrad Laimer):
Konrad Laimers Österrike sänkte Sveriges EM-drömmar när de under landslagsuppehållet bokade sin EM-plats. De förlorade första matchen hemma mot Belgien med 2-3 där Laimer utsågs till Österrikes MOTM efter ett mål och en bra insats. De bokade några dagar senare sin EM-plats när de besegrade Azerbaijan med 0-1 på bortaplan via en straff från före detta Bayern-spelaren Marcel Sabitzer och sänkte de blågul's drömmar om en EM-plats. 

Resterande hemma i München:
Dayot Upamecano hade en bitter vecka när han fick bekräftat att han kommer missa upp till fyra veckors speltid med en ljumskskada. Fransmannen kan springa och träna lugnt men kommer att missa ungefär två veckor till. 

Choupo-Moting fick strunta i Kameruns landslag när han drog på sig en mildare muskelskada och stannade hemma i München istället och fick träna på egen hand.

Bra nyheter kom ändå när Serge Gnabry och Matthijs de Ligt är tillbaka i träning. Gnabry, som bröt armen i cupen mot Preußen Münster, och de Ligt, som drog på sig en skada mot Bochum för några veckor sedan, är båda tillbaka i träning och kan finnas som alternativ för speltid på lördag mot Mainz. Portugisen Raphaël Guerreiro fick sig en skada häromveckan och kommer att finnas tillgänglig om ungefär två veckor.

Efter händelserika dagar i München laddar man nu om för Bundesliga-spel igen den här gången mot Mainz, som fått mycket kritik senaste dagarna. Mer om truppen och allt inför matchen mot Mainz kommer imorgon lördag.

TV: Kane: "Ett kval är aldrig enkelt"

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-10-20 07:00:00
Author

Fler artiklar om Bayern München