Lagbanner
KICKER: David Alaba lämnar gratis nästa sommar.
David Alaba under SuperCup finalen mot Sevilla förra torsdagen.

KICKER: David Alaba lämnar gratis nästa sommar.

Tvisten mellan David Alaba och Bayern München har fått en ‘’lösning’’, det rapporterar den tyska tidningen Kicker.

Alabas närvaro eller icke närvaro i Bayern tröjan har varit oviss. Med hjälp utav sin agent så har David Alaba försökt förhandla sig till ett nytt kontrakt, som skulle innebära betydligt mer pengar till honom. Det är något Bayern inte velat gå med på, och nu verkar man ha kommit fram till ett besked. Alaba stannar i Bayern, men spelar endast ut sitt kontrakt. Vilket öppnar upp för att han kommer lämna gratis nästa sommar. Bäst för båda parterna? Det verkar man tycka i det här fallet iallafall.

På senare tid har det ryktats mycket om att Inter ska haft ett stort intresse hos vänster/mittbacken. Men, genom åren så har man även hört klubbar såsom Chelsea och Real Madrid. Ett intresse finns det definitivt, och han lär bli väl eftertraktad även till sommaren - när man dessutom kan plocka honom gratis. Jag hoppas verkligen att han inte lämnar för typ PSG, det skulle bara förstöra hans karriär. Det är liksom okej att Bernat gick dit för något år sedan, men Alaba. Han är en för bra fotbollspelare för att ta en trappa ner till den franska ligan. Nya utmaningar i Premier League, skulle passat han perfekt.

Tillsammans med spelare såsom Robert Lewandowski, Joshua Kimmich, Boateng och Manuel Neuer så har Alaba varit en väldigt viktig spelare i den eran av Bayern spelare som vi sett vinna ligan gång på gång de senaste åren. Framgångarna i år, men även åren innan måste man verkligen lyfta fram David Alaba och hur han vuxit från en bra ungdom till nu en spelare med erfarenhet och en fantastisk fotboll kunnighet. Jag har full förståelse för att han är sugen på att testa något nytt, samtidigt som jag tycker det är olyckligt att Bayern inte kan möta de krav som han har angående sin kontraktssituation.

Hoppas han får ett fint slut i Bayern, för det förtjänar han verkligen.
 

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-09-28 16:33:00
Author

Fler artiklar om Bayern München