Lagbanner
VELTINS-Arena, 2022-11-12 18:30

Schalke 04 - Bayern München
0 - 2

Kontrollerad seger för Bayern München i Gelsenkirchen - Musiala involverad i det mesta.

En fantastisk inramning på Veltins Arena där dom fick se tysklands framtid, och VM hopp, Jamal Musiala storspela i hans hundrade match för “rekordmeister”. Toppen mot botten och en matchbild därefter.

Mazraoui med en mindre muskelskada inleder på bänken för att inte riskera något inför hans VM äventyr med Marocko. Ett tapp som tvingar Nagelsmann att tänka efter, lösningen blev en 4-2-3-1 uppställning med Kimmich som inverterad högerback och Jamal Musiala i en nummer 8:a roll med Sané centralt. 

Inledningsvis blev det tydligt att Kimmich fått en framskjuten roll, den vanliga mittfälts maestron föll ur i uppspelnings fasen. Istället föll ett större ansvar och ställdes större krav på mittbackarna och offensiva förmågor att bryta linjer. Det mot ett Schalke som inte ville falla hemåt och parkera elva man bakom bollen, istället försökte de störa Bayern med en relativt hög backlinje och ett kompakt lag. En taktik som till viss del funkade, under de första 30 minuterna sprudlade det inte om målchanser och Bayern prövade mycket långskott. Viss oskärpa i Bayerns offensiv var närvarande under den första halvleken, men magiska Musiala skulle styra upp ett genombrott. Efter ett fint anfall klackade Musiala fram Gnabry som kunde rulla in 1-0 bakom Schwolow, afro klädda Gnabrys fina målform fortsätter.  

Bayern supportrarna svarade upp mot hemmalagets mäktiga inramning när det bjöd på lite pyroteknik. Reducering på läktarna men utökning i matchen. Schalke slår bort en offensiv fast situation och därefter följde en klockren och väl tajmad Bayern kontring som avslutades av Choupo-Motings skott mot den främre stolpen, det på Musialas framspelning. Som matchen i helhet var kontroll ett nyckelord, men efter Choupo-Motings 2-0 mål blev Bayern grepp av matchen hårdare och hårdare. Schalke tappade hoppet om poäng och därefter var matchen Bayerns att spela ut, med ett antal byten blev det tillslut en säker 2-0 seger för bortalaget.

Bayern gör en utomordentlig slutspurt inför det stundande VM slutspelet, sex raka vinster i Bundesliga ger “die Roten” ett behagligt avstånd och Bayern klara Herbst Meister. Återstå att se konsekvenserna av detta speciella VM år. 

 

Viktor DörnerFc Bayern Sverige2022-11-12 21:29:30
Author

Fler artiklar om Bayern München