Lewandowski hattrickskytt i Bayerns imponerande vinst över Köln

Under eftermiddagen tog Bayern München sina första 3 poäng för det här kalenderåret. Bayern stod för en jätteinsats och Lewandowski visade sin allra bästa sida trots att man saknade flera nyckelspelare.

Sammanfattning:

Första halvlek:
Robert Lewandowski gjorde 1-0 till Bayern i matchens första målchans efter att Bayern utnyttjade Dudas bolltapp i mitten. Efter en VAR-koll pga misstänkt offside så visade det sig att polacken var perfekt placerad och 1-0 var ett faktum.

Efter förra helgens förlust mot Mönchengladbach så var den första halvleken ett rejält upplyft. Detta trots att man fortfarande saknade spelare som Alphonso Davies, Leroy Sané, Dayot Upamecano, Kingsley Coman, Leon Goretzka och Lucas Hernández i startelvan.

En spelare som jag tycker gjorde en väldigt bra första halvlek var Corentin Tolisso och det var även han som skulle bli matchens andra målskytt. Fransmannen drog till med en halvvolley vid straffområdeslinjen med vänsterfoten och skottet letade sig in i bortre krysset, med andra ord var det ett väldigt vackert mål. Tolisso är en spelare som har varit väldigt skadedrabbad sedan han kom till Bayern 2017 men samtidigt är han en spelare som i mina ögon varit ganska underskattad. Han har ofta hamnat i skuggan av de andra innermittfältare som varit i klubben under hans tid men så fort han får spela så står han ofta för fina prestationer. Hans kontrakt går ut i sommar och jag hade gärna sett en förlängning där.

I den 31:e minuten gjorde Mark Uth vad vi trodde ett reduceringsmål för hemmalaget. Målet dömdes dock bort för offside vilket Bayerns backlinje ska vara extremt glada över eftersom de var helt ute och cyklade i det anfallet.

2-0 stod sig halvleken ut men Bayern levde farligt i slutet då Köln hade två farliga lägen när de tog sig in Bayerns straffområde. Annars var det Bayern som var det betydligt bättre laget så här långt och vi fick se många fina prestationer av spelarna. T.ex så stod Thomas Müller för båda assisterna till Bayerns mål.

Andra halvlek:
Bayern München kom ut i andra halvlek och fortsatte trycka på framåt. Lewandowski hade ett jätteläge bara någon minut in men där kom Schwabe ut och gjorde sig stor. Musiala hade också en farlig målchans men vinkeln blev lite för dålig och den unge talangen drämde bollen i stolpen.

Leroy Sané byttes in i den 61:e minuten och det blev även hans första minuter efter juluppehållet. Förra matchen var tysken borta pga covid och idag var han inte redo för en startplats. Sané gjorde avtryck direkt och det tog endast en minut innan han hade assisterat Lewandowski som gjorde sitt andra mål för matchen.

Kombinationen Robert Lewandowski och Leroy Sané skulle även upprepas då Lewandowski punkterade sitt hattrick efter ett fint förspel av Sané. Nu stod det 4-0 och Bayern spelade på ett imponerande sätt.

Mycket mer bjöd inte den andra halvleken på. Efter Lewandowski 3-0 mål så tappade Köln hoppet totalt och matchen dog mer och mer. En nick i ribban på en hörna var nog det farligaste Köln hade att komma med den här eftermiddagen. Matchen slutade alltså 4-0 till Bayern som spelade ut hemmalaget.

Matchens utropstecken: Rekordet!
Matchens första mål som gjordes av Robert Lewandowski betydde inte bara 1-0 för Bayern utan det betydde också ett tangerat rekord för Bayerns del. Nu är Bayern det första laget i Bundesligas historia att göra mål i 66 raka ligamatcher!

Mina tankar om matchen:
Idag kan jag stolt säga att jag är väldigt imponerad över lagets insats samtidigt som vi fick se flera jättefina individuella prestationer. Köln hade några chanser som hade kunnat ställa till det för Bayern men idag var de inte tillräckligt effektiva i anfallsspelet för att ens utmana Bayern. Lewandowski gör en jättematch, Thomas Müller fortsätter leverera assister och han fortsätter även vara en viktig pusselbit i varje anfall, Tolisso gör en bra match och Sané gör ett väldigt lovande inhopp. Om Bayern skulle kunna bli lite mer jämna i sitt spel nu och inte åka på den typen av skitförluster som förra helgen så tror jag att vi kan ha en spännande vårsäsong framför oss med CL-slutspelet. Om alla kunde hålla sig friska också så tror jag ännu mer på det. Om vi tar Bayerns insats idag och adderar alla skadade och sjuka spelare till truppen så tror jag att Bayern skulle kunna utmana om CL-titeln den här säsongen. Viktig vinst psykologiskt helt enkelt.

Nästa match är på söndag nästa helg och då är det dags att åka till huvudstaden för att möta Hertha Berlin.