Bayern München - Red Bull Salzburg
7 - 1

Lewandowski skrev historia när Bayern krossade sitt motstånd
Lewandowski firar sitt hattrick.

Med tidernas snabbaste hattrick var Lewandowski planens gigant när Bayern München körde över Salzburg och efter 7-1 är man nu klara för kvartsfinal.

Matchen började i ursinnigt tempo och Robert Lewandowski var i matchens första minut nära att bli målskytt men polackens skott var inte bättre än att Philipp Köhn kunde rädda. Minuten senare var det dock nära att Salzburg satte Bayern i brygga när försvaret slarvade. Men om Bayerns försvarsproblem var tydliga var det desto värre för bortalaget. Tio minuter in i matchen fick Bayern straff efter att kaptenen Wöber dragit ner Lewandowski. Polacken tog själv hand om straffen och kunde lugnt rulla in 1-0. Minuten senare var det  nära replik när Neuer tvingades tippa ett farligt skott över ribban. Men tio minuter senare upprepade sig historien när taffligt försvarsspel ledde till frispark för “Die Roten”, ett beslut som sedan ändrades till straff. En straff som på nästan identiskt vis rullades in av Lewandowski. Salzburg var nu i ordentlig brygga och fick smaka på ännu en örfil när Köhns feltajmade utrusning gav Lewandowski fritt fram att göra hattrick. Minuten kunde Gnabry se till att Bayern gick till pausvila med 4-0 ledning.

Andra halvlek var bara nio minuter gammal när Thomas Müller fick skriva in sig i målprotokollet. Han tog emot bollen, vände kyligt runt sin försvarare och kunde trycka in sitt fjärde mål i årets Champions League. Luften hade nu gått ur gästerna och resten av matchen spelades av i ett makligt tempo. Dansken Kjaergaards tröstmål var visserligen en pärla, men följdes minuterna senare av att Sané assisterade Müller till veteranens andra mål i matchen och Sané fick kort därefter själv fastställa slutresultatet till 7-1.

Om ett lag vinner med 7-1 vore det nästan oförskämt att vara kritisk, men faktum är att Bayerns insats egentligen inte var någon supermatch. Det var inte direkt så att man spelade ut sitt motstånd eller skapade chans på chans. Istället var man riktigt bra på att utnyttja sina motståndares misstag, som var allt för frekventa för att ens ha en chans att utmana Bayern. Några ord bör även nämnas om Robert Lewandowski som efter 23 minuter skrev historia med det snabbaste hattricket i turneringens långa och ärevördiga historia. Med tanke på lagets tidigare insatser är det väldigt tydligt hur viktig polacken är för laget.

Han är där chanserna dyker upp och när han väl får allt att stämma brukat målkontot nå oanade höjder och så även idag.
Segern innebär att Bayern nu är klara för kvartsfinal. Vilka man kommer möta är i nuläget oklart, men det känns nästan som att det skulle vara bra att få ett hyfsat tufft motstånd. Vilket jag säger eftersom jag tror att det skulle ge laget en ordentlig boost om man lyckades vinna men framför allt skulle det ge en bra fingervisning om hur stor chans laget har att utmana de bästa om silverbucklan.