Olympiastadion, 2022-01-23 17:30

Hertha BSC - Bayern München
1 - 4

Mål av Tolisso bäddade för säker seger för Bayern

Första halvlekens höga tempo bäddade för Bayern som malde ner Hertha och sedan kontrollerade man matchen till en 4-1 seger.

Bayern tryckte gaspedalen i botten direkt och efter endast två minuter slog Thomas Müller ett inlägg som Corentin Tolisso gav bortalaget ledningen på, trodde man. Men efter en VAR koll dömdes målet bort. Matchen fortsatte i ett rasande tempo där Bayern tryckte tillbaka Hertha som kunde tacka målvakt Schwolow för att målet hölls tomt. Framåt fick Hertha sin stora chans efter 20 minuter när Ishak Belfodils nick var nära att överlista Neuer. Men efter en fin räddning av Neuer var det slut på det roliga då Tolisso kort därefter tog revansch på sig själv och med huvudet gav han gästerna ledningen. Målet förändrade matchbilden och tempot mattades av, men Bayern skulle ändå avsluta halvleken på bästa sätt. På Kimmich frispark fick Müller en lätt touch som räckte för att ställa Schwolow och “Die Roten” kunde gå till pausvila med en 2-0 ledning.

Andra halvlek var sex minuter gammal när Herthas vänsterback Mittelstädt serverade Myziane Maolida till ett bästa möjliga läge. Ett läge fransmannen inte kunde förvalta då bollen retligt nog gick utanför. Resten av matchen hade Bayern full kontroll över och skapade ett antal lägen som man borde gjort mål. Men med kvarten kvar svarade Schwolow för en förödande kommunikationsmiss med sin försvarare och gav Sané fritt fram att göra 3-0. Och efter att Gnabry tagit revansch för alla missade lägen lyckades Hertha ändå göra ett tröstmål och slutresultatet blev 4-1 till de regerande mästarna Bayern.

Bayerns första halvlek var helt enligt instruktionsboken. Man hade fullt tempo från start och pressade tillbaka sitt motstånd på ett sätt som få andra lag kan göra. När man sedan hade en tvåmålsledning lugnade man i andra halvlek ner spelet och kontrollerade matchen. Bland spelare som stack ut märktes Tolisso mest. Efter en höst av skador är det nu andra matchen i rad som fransmannen gör mål och han var dessutom nära att göra ännu fler. Även Gnabry imponerade, framför allt i andra halvlek där han var motorn i det offensiva spelet och till slut fick han bli målskytt. Hertha gjorde absolut ingen dålig match, men ska man kunna skaka Bayern så måste man göra mål på de chanser man får och med tanke på hur bra Schwolow var i första halvlek så var det synd att det hamnar i glömska av den dundertabbe som ledde fram till 3-0. I slutet så orkade Hertha inte riktigt och Bayerns seger var absolut rättvis.

I och med detta behåller Bayern sitt försprång på sex poäng ner till tvåan Dortmund. På grund av landslagsuppehåll tar nu Bundesliga en veckas uppehåll innan Bayern tar emot RB Leipzig på hemmaplan. Ett lag som var segertippat inför säsongen men som huserar i mitten av tabellen och därmed bör Bayern ha goda chanser att ta ytterligare tre poäng.