1 - 6

Målfest i Kiel när Bayern München kom på besök

Bayern München kom på besök till Bundesliga-nykomlingarna Holstein Kiel och körde totalt över bottenlaget.

Första halvlek:
Det tog inte mer än 14 (!) sekunder innan Jamal Musiala skulle hitta nätet bakom Kiel-målvakten. Neuer får bollen direkt från avspark och med en lång boll hittade han Kane som skarvade vidare bollen till Musiala som kom fri på mål och gjorde inga misstag att lägga bollen lågt i vänstra hörnet. Det målet var Bayerns tredje snabbaste mål i Bundesliga någonsin, bara bakom Lothar Matthäus 1986 (13 sekunder) och Giovane Elber (11 sekunder).

Efter bara sju minuter skulle vi få 2-0 till Bayern. Det var slarv i Kiel-försvaret och Gnabry fångar upp bollen och hittar Kane som med ett tillslag får till en perfekt träff bakom Weiner i Kiel-målet. Bara sex minuter senare skulle vi få 3-0 när Musiala dansar runt tre försvarare och hittar bollen bakom mot Gnabry men bollen styrs via Remberg och målet står som ett självmål. 3-0 efter 13 minuter, nu snackar vi dominans!

Strax innan första halvlekens slut så hittar Coman fram till Harry Kane igen på toppen av straffområdet. Engelsmannen har tre försvarare framför sig, vars alla tror att Kane ska skjuta i vänstra hörnet, men Kane hittar en fenomenal vinkel och placerar bollen kliniskt i högra hörnet runt försvararna och lämnar målvakten ståendes. 4-0 hade vi efter första halvleken.

Andra halvlek:
Bayern gjorde två byten i halvlek när Musiala och Gnabry klev av, mest troligen för att få lite vila inför första Champions League matchen på tisdag. Men det stoppade inte den inbytte Michael Olise att göra mål. Davies får till ett hårt skott med högerfoten som målvakten inte kan greppa och Olise står helt rätt och får till ett fint avslut till 5-0. Första målet i tävlingssammanhang för fransmannen!

Med några minuter kvar så får Kiel-fansen fira lite. En felpassning från Bayern gav Kiel ett anfall från vänsterkanten, ett fint inlägg slogs och en nick från Gigovic fick arenan att explodera, trots att man låg under med 5-1. En fin nick från anfallaren som Neuer egentligen kunde ha räddat, men det hade ingen betydelse. Bara någon minut senare fick Kiel en chans till 5-2 och före detta Bayern-produkten Jan-Fiete Arp prickade ribban från kort distans.

I 90:e minuten blir Kane fälld i straffområdet. Ganska soft, men efter en VAR-check så pekade domaren på straffpunkten. Engelsmannen själv klev såklart fram för att ta straffen och gjorde inga misstag när han stenhårt lade bollen i vänstra hörnet. Sitt FEMTE Bayern-hattrick sedan han kom till München för ett år sedan!

Spelarbetyg i Bayern München (1-10):

Neuer, 6/10: Hade inte mycket att göra under matchens gång men kunde ha gjort bättre när Kiel gjorde mål. Oavsett en väldigt tråkig match för målvakten.

Boey, 7/10: Fransmannen hade en väldigt mycket mer offensiv roll på högerkanten och gjorde det bra både defensivt och offensivt. En stabil insats!

Upamecano, 7/10: En bra match för Upamecano som inte heller hade jättemycket att göra. 104/108 passningar och vann i princip alla dueller han hade.

Kim, 7/10: Samma gäller för Kim som inte heller hade så mycket att göra. Överlag en stabil insats men hans felpass gav Kiel chansen att anfalla som ledde till målet.

Guerreiro, 7.5/10: En väldigt bra insats från portugisen som hade en väldigt flygande roll. Han utgick från vänsterbacks-positionen men befann sig ofta i mitten av planen då Kimmich befann sig väldigt djupt i banan.

Kimmich, 8.5/10: Tysken tog sig an en djupare roll och var en riktig playmaker. Kimmich slog 119 korrekta passningar, ett rekord för denna Bundesliga-säsong hittills.

Palhinha, 7/10: Portugisen gjorde sin första start i tävlingssammanhang och gjorde vad han skulle, bröt upp spelet och vann sina dueller. Aggressiv i sina tacklingar som alltid vilket man gillar att se.

Gnabry, 9/10: Tysken spelade bara 45 minuter men lyckades få en assist och i princip ett mål om inte bollen hade studsat på egen försvarare till ett självmål. Gnabry såg väldigt stabil och explosiv ut, lite som han själv säsongen 19/20. Hoppas han håller uppe denna formen.

Musiala, 9/10: Efter all kritik tysken fick av Didi Hamann i veckan så fick han tyst på honom efter 14 sekunder. Musiala spelade bara 45 minuter men vilken insats han stod för. Dansade runt försvaret som han brukar, fick sitt mål och hade i princip en assist, även om det var självmål.

Coman, 7.5/10: Fick starta över Olise men oavsett stod Coman för en bra insats. Fransmannen fick en assist och lite förtroende av Kompany.

Kane, 10/10: En fantastisk match från engelsmannen och ytterligare ett hattrick, och en assist uppe på det. Kane var som alltid involverad i uppbyggnadsfasen och befann sig på rätt ställen på rätt tillfällen. Hans två första mål var extremt kliniska och man kan lätt säga att han är världens bästa avslutare, utan tvekan.

Olise, 7/10: Fransmannen blev inbytt i halvtid och fick sitt första Bayern-mål i en officiell match, första av många. Han stod även för många fina aktioner och dribblingar, kanske han får starta igen på tisdag mot Dinamo Zagreb.

Müller, 6.5/10: En ganska basic match från Müller, gjorde sitt jobb som alltid. Han byttes in samtidigt som Olise i halvtid och ledde spelarna på planen som han brukar göra. Müller skulle haft straff kan man tycka, men domaren sade nej till det.

Davies, 6/10: Spelade dryga halvtimmen och spelade helt okej, inget märkvärdigt men hans fina aktion och skott ledde till 5-0 målet.

Laimer, 5/10: Spelade också dryga halvtimmen men stod inte för så mycket, en väldigt basic match från österrikaren.

Spelade för lite för att betygsättas: Tel

Man of The Match: Kane

Tankar?:
Åh, som man har saknat detta Bayern. Denna match påminde mig om Bayern 19/20, totalt förstörde motståndet man hade framför sig. Under 2024 har man varit sjukt svajiga och inte riktigt dominerat en match över huvud taget, men idag gjorde man precis det och 3-0 efter 13 minuter säger sitt. Man visade dominans, fin fotboll och att man menar business. Äntligen är Bayern etta i Bundesliga. Det är första gången sedan matchdag 5 förra säsongen som Bayern toppat tabellen i Tyskland, helt otroligt, men så bra det känns att vara tillbaka på toppen.

Man är så glad över Bayerns anfall. Ord kan inte ens beskriva hur bra Harry Kane är. Musiala bakom honom är en riktig diamant som klubben måste göra allt för att behålla. Gnabry börjar få form igen vilket är kul att se. Olise börjar ta plats i laget mer och mer samtidigt som Coman presterar fint. Ännu har vi inte sett Leroy Sané spela efter hans operation. Det ska bli kul att se vad tysken kan komma med nu när han är smärtfri. Alla dessa anfallare och så har man även två unga talanger med Mathys Tel och Nestory Irankunda, ett helt otroligt anfall och man vill nästan se alla spela på samma gång. Det märks att Kompany har en plan i anfallet, Bayern har gjort 15 mål på sina fyra första tävlingsmatcher under belgaren, det är 3,75 mål per match. Bayern hade svårt att göra mål förra säsongen och många matcher under Tuchels styre slutade ofta 1-0, 2-1 osv. Kul att se lite mer mål, hittills åtminstone!

Vincent Kompany har gjort ett fantastiskt jobb än så länge och belgaren hyllas över sociala medier och internt. Ledningen gillar Kompany extremt mycket med sin passion och relation med spelarna. Han håller ofta många långa och intensiva diskussioner med spelarna och hur han vill ha det, vilket ger resultat på plan än så länge. Man kan argumentera att Bayern inte haft ett stort motstånd ännu. Om två helger möter Bayern sin fiende från förra året, Bayer Leverkusen. Det kommer att vara säsongens match hittills och en match man MÅSTE vinna och en match som kommer att definiera Bayerns nivå. Innan dess har Kompany sin första Champions League-match som tränare, mot Dinamo Zagreb på hemmaplan i München.

På tisdag kl 21:00 drar Bayern igång sin Champions League-kampanj i det nya tabellformatet. Vi syns då!