Lagbanner
Matchrapport: Hertha Berlin 0 - 4 Bayern München
Pavard, Lewandowski och David Alaba firar vinsten mot Hertha Berlin den 19 Januari 2020.

Matchrapport: Hertha Berlin 0 - 4 Bayern München

Promenadseger på bortaplan mot Hertha Berlin och man såg ett ringrostigt spel till en början. Men efter fulltid stod det 0-3 på resultattavlan och Bayern var det klart dominerande laget.

MATCHFAKTA


Bild från FCTables.com


Om man därefter tittar på statistiken från matchen så var det väldigt övertygande fördel till oss. Första halvlek var vi helt dominanta, och även Berlin lyckades komma till några lite farligare lägen i vår box så var det aldrig några beskymmer. Neuer sattes aldrig på något riktigt prov. I vårt anfallspel så hade vi fina rörelser och Davies fyllde på ohyggligt bra på vänsterkanten. Samtidigt som Thomas Müller på högerkanten rörde sig fritt också samtidigt som han kom till en del inläggs lägen. Det var så 0-4 målet blev till efter ett fint inlägg av Müller som Perisic timade väldigt fint. Spelet under matchen kändes som det var väldigt blandat med det raka spelet. Men tillslut var det nog oftare vi tog oss runt på kanten för att sen sticka in bollen och försöka vägga oss förbi. Eller som sagt slå ett inlägg direkt. Hansi Flick hade ställt upp med en bra elva, och det kändes som spelarna hade en oerhört hög motivation och vilja. Det tillsammans med att vara i bra fysisk form brukar leda till dom här prestationerna. Får verkligen hoppas att detta nu fortsätter hålla i sig, vilket jag tror. 

Bild från FCTables.com




SPELARBETYG

Här betygsätter jag spelarna och kom ihåg, detta är min betygsättning. Fotboll är en sport som många alltid har sina olika tankar om allt, inte minst spelarnas prestationer. Man vet aldrig heller vad tränaren gett spelaren för uppgift, men detta är endast hur jag tycker prestationen var.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänt
1 - Underkänd

Startelva

Manuel Neuer 2
Hade absolut inget att göra under hela matchen. Berlin kom tillslut till endast tre avslut, och ett av dom var på mål. Tråkigt kanske för honom, men det visar väll någonstans att han får bra hjälp från sin backlinje ( + att Hertha inte var dom vassaste).

Benjamin Pavard 3
Tycker Pavard gör en väldigt stabil match defensivt, hade knappt något att göra då dom mer gillade att utmana på Davies kant. Han följde med i anfallet när det var läge och stod för några fina passningar. Gula kortet han drog på sig var en riktig fräckis där han tydligt går in med dobbarna på motståndaren och det var inget snack om att det var varning. 

Jerome Boateng 3
Första halvleken skulle jag säga att han gör det nästan felfritt förutom en frispark han drog på sig på övre planhalvan. Var inte direkt den som slog krossbollar i anfallspelet, men han var en riktig jätte där bak som stod ivägen på ett bra sätt.

David Alaba 2
Gjorde också en stabil match bakåt tillsammans med mittbackskollegan Boateng. Däremot var Alaba den som skulle vara mer den som skötte uppspelen från backlinjen. Tycker det såg ut att vara några lite enkla bollar som bara rann iväg och därför endast godkänt. Samtidigt fick han till några finare också, inte minst dom han förlängde ut på Alphonso Davies.

Alphonso Davies 3
När han väl kom till Bayern tror jag inte det var någon som tänkte att han skulle spela vänsterback. Det är det nog många som fortfarande höjer sina ögonbryn över, men i Lucas Hernandez frånvaro så har Davies gjort det bra. Om han däremot ska fortsätta vara där så behöver han förbättra sitt 1v1 spel. Samtidigt så ser du på många av dom bästa ytterbackarna idag så är det ett stort problem hos många. Offensiva spelet hos Alphonso kan man verkligen inte klaga på, och det är så fint att se när ens VB är uppe utanför motståndarens straffområde och utmanar. Han har åtminstonde sin fart och acceleration som även hjälper han att reparera några försvarsmissar.

Thomas Müller 3
Sprack 0-0 och satte in 0-1 mellan benen på Jarstein och gjorde det bra i det offensiva spelet idag. Vad mer ska man säga, Müller är Müller och han gör alltid det rätta. 

Thiago Alcantra 3
I Joshua Kimmichs frånvaro på mittfältet så klev Thiago in. Hade lite små problem i början av matchen och några enkla bortpassade passningar. Lyfte sig i andra halvlek och med ett fint avslut ribba in gjorde han 0-3. 

Leon Goretzka 3
Goretzka gör det som vi förväntar oss av honom. Sten hårt arbete i defensiven och det var inte många fel steg han satt på planen idag. 

Philippe Coutinho 2
Tycker inte Coutinho kom upp till den nivån som vi vet han besitter. Han flyter runt fint på mittfältet och försöker alltid antingen skarva eller passa vidare bollen på en touch, om han inte tar den själv. Misslyckades lite för många gånger för att han ska få ett bättre betyg. Däremot tycker jag det är väldigt bra från honom och utvecklande för sig själv att spela det tankesättet. Tror Coutinho kan bli väldigt viktig mot Chelsea, och kommande Champions League matcher. Då är det viktigt att han redan nu försöker komma i form. 

Robert Lewandowski 3
Blev ett mål idag igen för polacken, och ett bortdömt. Efter att ha nickat (enligt domaren) bollen bort från Jarsteins händer så fick han sedan sin revansch på straff. Bortsett från det tycker jag Lewandowski inte riktigt var så het som vi brukar se honom. Han hade visserligen en liten petning precis utanför stolpen i första halvlek men tycker han inte var så delaktig i matchen. Slarvade någon gång i presspelet också och tjuvade lite.

Ivan Perisic 4
Tycker Perisic tillsammans med möjligen Davies och Boateng var dom som imponerade mest idag. Efter att varit nära några gånger innan i matchen så fick han tillslut sitt mål, i den 84 minuten. Perfekt timad nick på Thomas Müllers inlägg. Hans defensiva hem jobb var även väldigt viktigt, och något han gjorde gång på gång. Tillsammans med Davies så lyckades man tillslut stänga vänsterkanten där Hertha Berlin i början av matchen försökte smita sig förbi.


Inhoppare
Leon Dajaku (spelade för kort tid för att betygsättas)
Mickael Cuisance (spelade för kort tid för att betygsättas)
Serge Gnabry (spelade för kort tid för att betygsättas)

DavidTwitter @ davidaahlund2020-01-19 17:57:00
Author

Fler artiklar om Bayern München