Lagbanner
Michael Olise är officiellt klar för Bayern München - hur kan fransmannen hjälpa tyskarna?

Michael Olise är officiellt klar för Bayern München - hur kan fransmannen hjälpa tyskarna?

Många engelska klubbar förlorade racet om 22-årige Michael Olise signatur. Fransmannen har skrivit på för FC Bayern till 2029 för en summa på €60 miljoner.

Vem är Michael Olise?:
Den 22-årige fransmannen har spenderat hela sin juniorkarriär runtom i England och sin första del av sin seniorkarriär i Reading och Crystal Palace. Född och uppvuxen i England med en pappa från Nigeria och mamma som är fransk, Olise bestämde sig för att representera Frankrike. Han spelar numera i franska U23-laget och gör sig redo för OS-spel med Thierry Henry’s mannar.

Olise hade intresse från många engelska klubbar, bland annat Manchester City, Chelsea och Newcastle, men valde Bayern i slutändan. Han ser tyskarna som ett privilegium att spela för och att det är nästa steg i hans utveckling, vilket han är redo för.

Summan av transfern slutade på ungefär €60 miljoner, inklusive bonusar. Vilket för en 22-årig talangfull fransman från Premier League, är ett bra pris på den här marknaden.



Typ av spelare: 
Olise är en offensiv spelare som håller till mest på högerkanten i anfallet. Som vänsterfotad har han fina möjligheter att vika in från högerkanten. Med sina fantastiska skott och passningar så kommer han att vara en målfara för tyskarna. Hans spelstil liknar en Leroy Sané från det man ser. Explosiv, fin precision och kvicka fötter. Jag personligen kan inte säga att jag kollade på Crystal Palace vecka in och vecka ut när Olise var där, men från de höjdpunkter man har sett så är det inte svårt att bli övertygad om att det här är en bra transfer.

Hur kan Olise hjälpa Bayern?:
Bayern har haft problem med sina yttrar på sistone. Ända sedan Robben och Ribéry lämnade klubben så har yttrarna hos tyskarna inte presterat som de en gång gjorde. Gnabry har tappat form helt sedan 2020 och är ofta skadad. Kingsley Comans ben är gjorda av glas och kan inte slå ett inlägg för att rädda sitt liv. Leroy Sané mellan augusti och december månad brukar vara en av världens bästa spelare, men efter årsskiftet så brukar han tappa det helt. Tysken har också haft problem med blygdbenet ett bra tag och fick igår en operation för det. 

Det har också varit ett problem länge att yttrarna inte producerar lika mycket poäng som de borde göra. Missar enkla lägen, slarvar lätt och inte ger allt på plan. Olise är här för att ändra på det. Jamal Musiala sade häromdagen att han var väldigt glad att fransmannen har anslutit sig till Bayern. De spelade tillsammans i Chelseas akademi för ett ex antal år sedan och uppskattar varandras sällskap.



Det kommer att bli ytterst intressant att se vad Olise kan komma med. Tillsammans med Musiala där framme så kommer det att spruta in mål (eller assister till Kane).

Servus, Michael!
 

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-07-09 10:47:00
Author

Fler artiklar om Bayern München