Allianz Arena, 2024-03-09 15:30

Bayern München - Mainz 05
8 - 1

Nytt hattrick för Harry Kane när Bayern München körde över Mainz 05

Bayern München besegrade under eftermiddagen bottenlaget Mainz 05 med hela 8-1 hemma på Allianz Arena. Harry Kane stod för sitt fjärde hattrick i Bayerntröjan och Leon Goretzka stod för en makalös insats med två mål och två assist.

Första halvlek:
I veckans 3-0-vinst mot Lazio i Champions League blev det två fullträffar för Harry Kane. Idag tog det endast 12 minuter innan han hade presenterat sig igen och dunkade in sitt 28:e mål i Bundesliga för säsongen. Thomas Müller slog ett perfekt inlägg till Jamal Musiala från högerkanten. Den unge tysken missade dock bollmottagningen och hamnade helt ur vinkel men snappade ändå upp bollen och lyckades hitta Kane vid den bortre stolpen som kunde lägga in bollen i öppet mål.

Några minuter senare utökade hemmalaget ledningen till 2-0 och denna gången genom Leon Goretzka. Det var en märklig situation som började med att Thomas Müller fick med sig en frispark nära hörnflaggan. Medan alla började ställa upp i straffområdet och förbereda sig på frisparken kom Joshua Kimmich smygandes och slog frisparken från ingenstans och hittade Harry Kane inne i straffområdet som nickade i stolpen. Returen hamnade hos Leon Goretzka som med en strumprullare lyckades få in bollen vid den bortre stolpen.

Efter en halvtimme spelad dömde domaren straff för Bayern efter en handssituation. Med hjälp av en VAR-granskning upptäckte däremot domaren att bollen endast tog i ryggen och dömde därmed korrekt bort straffen. Kort därefter var det istället bortalaget som skulle reducera genom Nadiem Amiri. Det var ett riktigt drömmål som tysken ställde till med då han efter en liten petning på bollen på en frispark en bra bit utanför straffområdet gick på kraft och sköt bollen rakt upp i krysset. Där kunde man väl egentligen inte göra så mycket mer än att lyfta på hatten.

Precis innan domaren blåste av den första halvleken var det dags för ännu ett mål och det var återigen Harry Kane som höll sig framme. Leon Goretzka slog en makalöst fin boll till engelsmannen som tog ned bollen och avslutade säkert för 3-1. Goretzka bör få minst lika mycket beröm för det målet som målskytten själv.

Andra halvlek:
Den andra halvleken började på bästa sätt för Bayerns del då man lyckades utöka till 4-1 och denna gången var det Thomas Müller som höll sig framme. Raphael Guerreiro spelade till Jamal Musiala som befann sig till vänster i straffområdet. Musiala vände upp och hittade Müller som kunde styra in bollen i öppet mål.

När drygt en timme hade spelats var det dags för 5-1 på Allianz Arena. Jamal Musiala, som tidigare stått för två assist, skrev nu in sig i målprotokollet också efter att ha tagit vara på Harry Kanes makalösa passning in bakom Mainzs backlinje. Musiala drog sin gubbe och vek inåt i banan och placerade bollen i det bortre hörnet.

I matchens 66:e minut skulle den precis nyinkomne Serge Gnabry stå för ett drömmål och klacka in 6-1 för Bayern. Det var återigen Leon Goretzka som serverade Gnabry med en perfekt boll in i straffområdet som sedan den tyske yttern klackade in.

Endast någon minut senare skulle Harry Kane fullborda sitt hattrick och nicka in mål nummer 30 för egen del i Bundesliga. Eric Dier nådde högst på en hörna men Robin Zentner i mål räddade. Returen tog landslagskollegan Kane hand om vilket resulterade i ytterligare ett mål på Allianz Arena den här eftermiddagen.

Matchen skulle avslutas med ett 8:e mål för hemmalaget och det var Leon Goretzka som stod för sitt andra mål för matchen. Joshua Kimmich skickade in ett perfekt inlägg från högerkanten och träffade Goretzkas panna som distinkt nickade in 8-1. Och det var även vad som stod på resultattavlan när domaren blåste av matchen.

Spelade för lite för att betygsättas: Davies, Kim, Zaragoza

Matchens lirare: Goretzka/Kane/Musiala (omöjligt att välja en)

Tankar om matchen:
Idag fungerade precis allting. Man kan absolut argumentera för att det var ett bottenlag man mötte och att det var Mainz som var dåliga, men jag tycker inte att man ska ta Bayerns insats från dem idag då de fullständigt briljerade framåt. Harry Kane, Jamal Musiala och Leon Goretzka stod för makalösa insatser idag. Att Kane är så involverad i speluppbyggnaden samtidigt som han gjort 30 mål i ligan denna säsongen är något som behövs nämnas oftare. Herregud vilken spelare!

Leon Goretzka ska också överflödas med beröm efter dagens insats. Den tyske innermittfältaren har haft en tung period bakom sig med mycket kritik då många anser att han är lite för loj och passiv i många situationer. Men idag spände han verkligen musklerna (som han har väldigt gott om) och visade vilken nyttig spelare han verkligen kan vara i detta Bayern. Det som imponerade allra mest idag var hans två assister som var väldigt lika, men som var så oerhört skickligt utförda. Båda två handlade om att han stod långt utanför straffområdet och serverade Harry Kane och Serge Gnabry rakt på fötterna inne i straffområdet.

Jamal Musiala ska även han hyllas ordentligt efter dagens match. Ett mål och två assist landade han på plus ett antal sekvenser i spelet som man bara häpnar av. Sättet Musiala flyter fram på med bollen fastklistrad vid sina fötter är något helt unikt. Situationen i den andra halvleken när han från hörnflaggan chippar bollen över första försvararen och sedan gör en klassisk ‘’elastico’’ för att ta sig förbi nästa försvarare, det är en sekvens jag inte har tittat på för sista gången kan jag säga.

Detta resultatet tar vi med oss med enorm stolthet och om vi blickar framåt redan mot nästa helg ser vi att tabelljumbon SV Darmstadt 98 står på schemat. Nu önskar jag er en trevlig fortsättning på helgen och så syns vi om en vecka igen!