Lagbanner
OFFICIELLT: Joao Palhinha får äntligen sin flytt till Bayern München

OFFICIELLT: Joao Palhinha får äntligen sin flytt till Bayern München

Det har gått snart ett helt år efter portugisens misslyckade flytt till Bayern, men nu är Palhinha klar för FC Bayern med ett kontrakt till 2028.

Portugisen, Joao Palhinha, har länge drömt om en flytt till Bayern München för att ta nästa steg i sin karriär. Den tidigare Fulham-mittfältaren var så motiverad och taggad över en flytt till München, så mycket så att han och hans agent rapporterades att vilja hjälpa till finansiellt för att få dealen klar. Idag fick portugisen sin dröm i uppfyllelse och är nu en Bayern-spelare.

“Detta är en av de bästa dagarna i mitt liv. En dröm som gick i uppfyllelse. Jag vill vinna många titlar med FC Bayern - jag kommer att ge allt för att åstadkomma det”, sade portugisen själv.

Misslyckade transfern på Deadline Day 2023:
Portugisen var fruktansvärt nära att skriva på för Bayern under förra sommarfönstret. Han befann sig i München, gjorde sin check, tog bilder i Bayerntröjan, kontrakt var redo att skrivas på, men inget grönt ljus från Fulham stoppade dealen och tiden rann ut för transferfönstret. Portugisen fick flyga tillbaka till London med ett krossat hjärta istället. Denna gången är det annorlunda. Allt är grönt, alla summor stämmer, kontrakt påskrivet, Palhinha fick sin flytt tillslut.

Bayerns media team gjorde en välkomst-video för Palhinha som de lade ut på sociala medier med referenser till den misslyckade transfern förra säsongen. I det officiella inlägget skrev de "Meant to be" när de gick ut med att övergången är klar. Klubben och fansen vet själva om att den här transfern bara var en tidsfråga från att bli av.



Hur kan Palhinha hjälpa Bayern?:
Portugisen var en spelare som före detta tränaren Thomas Tuchel strävade efter och man undrar hur Bayern och Palhinha själv hade presterat under tyskens styre. I guess we will never know.

Bayerns mittfält har varit det största frågetecknet under ett ganska bra tag nu. Kimmich har varit sådär och skapar problem i mittfältet, dock är han bättre som högerback. Goretzka har tappat sin tidigare form helt. Laimer har varit väldigt 50/50 och Pavlovic har varit den enda som faktiskt presterat och utvecklats något enormt. Men om man kollar på alla dessa mittfältare så finns det ingen som är en riktig defensiv 6:a. Laimer är det närmaste man kommer och han är en jäkel på att vinna tillbaka bollen, men är inte riktigt profilen man söker.

Palhinha är exakt den typen som Bayern behöver, en rejäl nummer 6 vars jobb är att vara ett defensivt block. Portugisen är extremt stark i dueller, 190 lång, inte rädd för någonting och går in för varje tackling till 100% och med precision. Han har till och med fina skott om han får såna lägen. Han kommer att vara en sjukt viktig del i mittfältet och fokusera på att stödja backlinjen, medan antagligen Pavlovic bredvid honom med sin passningsfot kommer att styra spelet framåt.



Portugisen var fantastisk i EM:
Portugal åkte ur EM i kvartsfinalen mot Frankrike, men det stoppade inte Palhinha från ett riktigt fint mästerskap. Han var matchens lirare mot Slovenien där han stod för en monsterinsats. Mot Frankrike var han stabil i mittfältet också och stod för många fina aktioner. Om han presterar sådär på den största scenen med landslaget så kommer han definitivt att göra det för Bayern med.

Det ska bli sjukt spännande och se hur en motiverad och överlycklig Palhinha kan förhoppningsvis ändra detta Bayern lag. Servus, Joao!
 

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-07-11 10:23:00
Author

Fler artiklar om Bayern München