Lagbanner
Officiellt: Marcel Sabitzer är klar för Bayern München.
Marcel Sabitzer under en match för RB Leipzig.

Officiellt: Marcel Sabitzer är klar för Bayern München.

Då var det klart, och presenterat. Mittfältaren Marcel Sabitzer lämnar RB Leipzig för spel hos ligakonkurrenten Bayern München.

Efter alla spekulationer som varit så presenterade Bayern på måndags eftermiddagen sin fjärde värvning under de här sommarfönstret. Det blir extra nämnvärt att han ansluter från Leipzig då tränaren Julian Nagelsmann som är head-coach för Bayern kom inför säsongen från just Leipzig, likaså mittbacken Dayot Upamecano som man värvat tidigare i sommar.
 



Tillbaka till Sabitzer. Han har skrivit på ett kontrakt till 2025 och uppges ha kostat klubben under 16 miljoner euro. Det är ett väldigt lågt pris för en spelare med de kvalitéerna, som enligt Transfermarkt har ett värde på 42 miljoner euro. Om man tittar på Sabitzer så är han är en offensiv mittfältare, som i början av sin karriär spelade som box-box mittfältare. En egenskap man måste lyfta när man pratar om Sabitzer är hans förmåga att pressa. Den här grabben arbetar oerhört hårt, men alltid med hjärnan bakom varje fotsteg han tar på planen.

Den stora frågan blir, kommer Marcel Sabitzer få en plats i startelvan? I och med att Nagelsmann vet vad han får ut från honom så är jag säker på att han kommer få speltid. Men om han blir en startspelare, i de viktigaste matcherna... det är jag tveksam till. Den 14 september möter vi Barca på Camp Nou, då tror jag vi kommer ha fått ett svar på ifall Sabitzer är värvad som en startspelare, eller mer som en väldigt bra utfyllnadsspelare.
 
 

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2021-08-30 17:09:00
Author

Fler artiklar om Bayern München