Lagbanner
Alla rykten rörande Bayern under januarifönstret

Alla rykten rörande Bayern under januarifönstret

Här kommer jag efter hand nya rykten florerar ute i media uppdatera och skriva dom här i detta inlägg. Så håll koll för det är många spännande rykten som kan bli verklighet.

GRÖN färg betyder att det är ett rykte som kan bli ett nyförvärv
RÖD     färg är att det handlar om en som kan lämna

24 Januari
Yaya Soumaré till Bayern

Bild från Twitter, @OL
Enligt franska tidnignen L'equipe så är Bayern intresserade utav Olympique Lyonnais yttern Yaya Soumaré som endast är 19 år gammal. Hans kontrakt går ut till sommaren, och han är en utav dom större talangerna just nu. Om en övergång skulle bli till så uppges planen vara att han till en början ska tillhöra Bayern II i hopp om att ta steget upp till A-laget så snabbt som möjligt. Han är dessutom med i Bayerns U19 landslag och gjorde sin debut redan 4 September 2018. Detta känns som en väldigt intressant värvning som kan vara vad vi behöver i framtiden.

Dayot Upamecano till Bayern

Ännu en gång länkas Bayern ihop med RB Leipzig försvararen Upamecano. Den 21 åriga franska mittbacken har varit på Bayerns radar sedan 2016 och har under dom här åren utvecklats till en väldigt stabil försvarare som är stor och kraftfull. Han jämförs ofta med andra franska mittbackar så som Varane bland annat och Upamecano har defnitivt stor potential att bli så bra. En flytt till Bayern idagsläget skulle jag inte tacka nej till, samtidigt som jag tycker vi har en del mittbackar och detta är inte riktigt någon tydlig startspelare idagsläget skulle jag säga. Men en flytt från Boateng öppnar definitvt upp för den här värvningen och då skulle det vara en väldigt bra erstättare.



16 Januari
Dodo till Bayern

Enligt Goal så har Bayern lagt ett £25 miljoner bud på Shaktar Donetsks försvarare Dodo. Dodo som är en väldigt ung ytterback har på senare tid tagit en oerhört viktig roll i Donetsk. Detta efter att han till en början var utlånad tillbaka till sitt hemland Brasilien och Vitoria de Guimaraes. Änsålänge har han ännu inte blivit uppkallad till Brasiliens A-lag. Men han lär följa med till OS i Japan kommande sommar.

Bobby Clark till Bayern
Om man snackar rykten angående unga spelare är detta definitivt en utav dom. Bobby Clark blev nyligen uppkallad till England under-15s laget och har efter det fått många klubbar intresserade. Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester United, Manchester City och Bayern München är dom klubbar som nämnts. Bobby har dessutom en väldigt känd pappa när det kommer till fotbollsvärlden. Lee Clark som gjort över 200 matcher för Newcastle, men är nu efter sin spelarkarriär tränare. Verkar som han även lyckats tränat sin son till att bli en av dom bättre i hans årgång, men om han kommer upp till samma nivå är för tidigt att säga. 

12 Januari
Nelson Semedo till Bayern

Enligt spanska tidningen Mundo Deportivo så sägs Bayern vara intresserade av att värva den portugisiska högerbacken Nelson Samedo. Samedo som kom till Barca för något år sedan har inte spelat lika mycket som han kanske hoppats på. Så en flytt till Bundesliga och Bayern skulle varit väldigt rimligt.

Jude Bellingham till Bayern

Birminghams 16 åriga mittfältare Jude Bellingham har på senare tiden tagit en allt viktigare roll i Championship klubben och lockat stor klubbar till sig. Där i bland hittar vi Bayern München, men det mesta talar om att United leder jakten på det stora framtidslöftet.



10 Januari

Mikel Oyarzabal till Bayern

Bayern som är ute efter en ny ytter sägs vara intresserade av Mikel Oyarzabal som spelar i Real Sociedad. Men problemet är att 22 åringen uppges kunna bli lika dyr som en möjlig värvning av Leroy Sané kan bli till slut. Inom priskategorin €60–€80 miljoner verkar priset vara. Den här säsongen har Oyarzabal gjort 7 mål och 4 assister på 19 matcher i La Liga, men han har även representerat det spanska landslaget. 3 EM kvals matcher, där han gjorde 2 mål. Detta skulle vara ett bra alternativ om vi inte lyckas få in Sané, men det är inte samma nivå på dom.

Joshua Kimmich till Barcelona

24 åringen Joshua Kimmich som haft några väl framgångsrika år i Bayern uppges nu kunna gå vidare, till Barcelona. Han kom till Bayern för 5 år sedan, och har efter det spelat över 200 matcher i klubben. Uppgifter säger att Barca kan tänka sig lägga ungefär en £68m för högerbacken, men det lär nog bli svårt att övertala Bayern om att släppa honom. Samtidigt har Hansi Flick gått ut och sagt att man letar ny högerback så kanske är det Kimmich som själv bett om en flytt.


Anthony Gordon till Bayern München


Enligt rykten ska Bayern vara intresserade av 18 år fyllda Anthony Gordon som tillvardags spelar i Everton. Gordon tillhör Evertons U21 lag och har den här säsongen spelat 9 matcher och gjort 6 mål i Premier League 2. Detta är en värvning som jag tror skulle leda till att han tillbringar mesta dels i Bayern II, men i hopp om att om något år även konkurrera i A-laget.


9 JANUARI


Jerome Boateng till Arsenal, även Milan intresserade
 

AC Milan har visat intresse för Jerome Boateng, och enligt rykten så är det även Bayern själva som erbjudit honom. Detta på grund av hans höga lön. [skrivet 2020-01-10]

Under några dagar nu har det ryktats om att Jerome Boateng finns högt upp på Arsenals önskelista. Nu kommer däremot nya uppgifter om att man är oroliga över Boatengs fitness status. Detta då han ganska nyligen kommit tillbaka från en skada och haft lite med speltid. I Arsenal hittar vi förtillfället David Luiz, Sokratis, Rob Holding, Shkodran Mustafi and Dinos Mavrapanos men alla dom har sina svagheter. Så uppenbart är det att Arteta i Arsenal är sugen på att få in en ny mittbacks gigant. Boateng som är 31 år har stora erfarenheter från sitt spel i Bayern, men även från det tyska landslaget. Tidigare i sin karriär har han faktiskt spelat i en Premier League klubb också. Det är Manchester City som han spelade i innan han anslöt till Tyskland år 2011. I det tyska landslaget var han en av dom stora bidragande faktorerna till VM guldet 2014. [skrivet 2020-01-09]

Wilfried Zaha till Bayern München
   skrivet 2020-01-09
Efter att både Serge Gnabry och Kinsley Coman är skadade så är Bayern i behov av en ny anfallare. Enligt Evening Standard så har klubben redan lagt ett lånebud på Crystal Palace Wilfried Zaha. Samtidigt uppger Guardian att det även rör sig om ett bud men att Premier League klubben vill ha €70-80 miljoner för honom. Zaha var redan i somras sugen på att lämna Palace men det blev aldrig så.

Leroy Sane till Bayern München
 

Under en längre tid har det ryktats om att Bayern vill värva tysken Leroy Sané som spelar i Manchester City. Det är ingen hemlighet och blivit bekräftat innan av såväl sportchef som andra personer i klubben. Men den övergången blev aldrig av, då Sané skadade sig. Nu är han dock påväg tillbaka, men om Bayern värvar honom nu när han är skadad är inte så troligt. Nyligen gick Bayern tränaren Hansi Flick ut och sa vad han tyckte man letade efter. En högerback och en ytter. Något nu sportchef Salihamidzic berättar att det är mer än så. Så här sa han på träningslägret i Doha:

- ''Hansi Flick har bedömt situationen och kommit fram till att vi behöver förstärkas (laget). Det måste man acceptera. Det gör jag också. Hansi känner du förväntningarna som huvudtränare.''

och fortsätter sedan med:
- ''Det är ingen skillnad i våra tankar. Jag vill hjälpa tränaren. Vi tittar på dom olika alternativen, men det är svårt att förbättra laget. Det måste vara inom våra finansiella ramar. Bayerns framtid bygger inte på en högerback.'' [skrivet 2020-01-09]



ÖVRIGT:
Nübel till Bayern - OFFICIELLT
https://www.svenskafans.com/tyskland/bm/klart-alexander-nubel-lamnar-schalke-bayern-munchen-uppges-nappa-611038

Alaba till Chelsea
https://www.svenskafans.com/tyskland/bm/chelsea-forbereder-bud-pa-david-alaba-bayern-tranaren-dementerar-611326

Chelsea intresserade av Coutinho
https://www.svenskafans.com/tyskland/uppgifter-chelsea-intresserade-av-coutinho-kan-sno-han-fran-bayern-munchen-611168

 

DavidTwitter @ davidaahlund2020-01-09 17:05:00
Author

Fler artiklar om Bayern München