Lagbanner
Sadio Mané är nära en övergång till Bayern i sommar
Imorgon spelar han CL-final, men har vi en flytt till Tyskland att vänta för Sadio Mané i sommar?

Sadio Mané är nära en övergång till Bayern i sommar

Den senegalesiska vänsteryttern Sadio Mané har kontrakt med Liverpool till 2023, men uppges nu vara nära tyska Bayern München enligt SkySport.

Imorgon spelar han Champions League final för Liverpool. Det blir hans fjärde final 2022 efter att ha spelat AFCON final, League Cup final, FA Cup final och nu även CL final. Faktum är att Sadio Mané var den första i det nya lagbygge som tränare Jürgen Klopp drog igång efter att han anslutit till klubben i oktober 2015. Mané anslöt sommaren 2016 på ett sju-årskontrakt och uppges kostat närmare 400 miljoner kronor. Det har utan tvekan blivit en stor succé och han är idag en utav de viktigaste spelarna i Liverpool. Han har spelat 268 matcher och där har det blivit 120 mål samt 48 assist.

Men.. det kunde ha blivit en annan Premier League klubb 2016. Så här sade Mané själv i en intervju med The Telegraph. - “Jag var väldigt nära att gå till Manchester United. Jag hade ett kontrakt klart med dem. Vi var överens om allt. Allt var klart, men jag tänkte. Nej, jag vill gå till Liverpool. Jag blev övertygad att gå till Klopps projekt.”
Det blev aldrig Man United, och nu lutar det mer åt Bayern München som det rapporteras intensivt om är nära en överenskommelse med Sadio Mané. Spelaren har själv även sagt att han är sugen på att testa nya äventyr. Enligt BILD är hans plan att “win the Champions League - say goodbye to Liverpool and hello to FC Bayern!”. Hasan Salihamidžic sportchef i Bayern har haft samtal med spelarens agent. Man sägs behöva betala strax över 500 miljoner + en årslön runt 170 miljoner per år. Tyskarna anser att det är resonabelt och hoppas på att slutföra förhandlingarna till sommaren.



När tränare Jürgen Klopp fick frågan på en presskonferens svarade han. – "Mané till Bayern München? Jag kunde inte bry mig mindre. För stunden är han fokuserad på finalen. Det här är inte första gången rykten kring Bayern kommer upp inför en viktig match".

En övergång utav Sadio Mané hade höjt konkurrensen ännu ett snäpp i ett redan namnkunnigt Bayern München. Det är framförallt Serge Gnabry som lär få det tufft om Mané ansluter. Samtidigt har Real Madrid visat intresse för Gnabry som inte lär vilja sitta på bänken i Bayern.
För några dagar sedan gjorde Bayern München även klart med försvaren Noussair Mazraoui på en free-transfer från Ajax. Tyskarna ser ut att vara heta på transferfönstret inför kommande säsong, med stora spelare som Lewandowski som ryktats ut så lär det behövas en del nyförvärv.
 
 
 

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2022-05-27 20:56:00
Author

Fler artiklar om Bayern München