Merck-Stadion am Böllenfalltor, 2024-03-16 15:30

SV Darmstadt 98 - Bayern München
2 - 5

Svensk målskytt när Bayern vann mot Darmstadt i en händelserik match

En klassisk 15:30 Bundesliga avspark innehöll det mesta man kan tänka sig när Bayern vann igen

Första halvlek:
Att Bayern började med mycket bollinnehav är ingen chock vid det här laget och det tog bara 6 minuter innan första riktiga läget kom när Kane lite halvdant får kontroll på bollen, hittar Musiala i straffområdet som skickligt gör 3-4 tvåfotare genom försvaret och petar till Kimmich som får ett svagt skott rakt på Schuhen.

En märklig situation kom efter 10 minuter när Goretzka slår in ett inlägg som Müller försöker nå med pannan, istället får han ett knä i huvudet av Schuhen när han försöker ducka undan. Samtidigt får inte målvakten grepp på bollen och domaren har pipan i mun när Kane kunde sätta in bollen i tom bur. Skum situation där Müller egentligen inte gör något fel och domaren direkt dömer frispark mot honom. Väldigt tveksam aktion från domaren och en Müller som var rejält förbannad.

Hemmalaget skulle få ett drömläge efter en kvart när Dier slarvar och ger hemmalaget ett fritt skott på mål men Neuer gör sig stor och med fina reflexer kan boxa undan.

Nollan sprack tillslut för hemmalaget i 28:e minuten och arenan exploderade när Skarke gjorde 1-0. Dier får inte in brytningen och Skarke kan kyligt lägga in bollen bakom Manuel Neuer. Bayern som varit i så bra form senaste matcherna låg nu under mot bottenlaget. Slarvigt försvar av ett icke existerande försvar.

Det tog dock inte längre än 10 minuter efter att hemmalaget gjorde mål som Bayern äntligen kvitterade. Pavlovic stod för en fantastisk soloprestation när han tryckte sig ner i boxen, hittade Kane som med en misslyckad mottagning får bollen till Musiala som enkelt kan placera in 1-1. Med 12 skott efter 35 minuter var det på tiden att en boll satt.

45+2 så ålar Kimmich runt på högerkanten och bollen såg ut att vara över linjen när han slog iväg inlägget men bollen var på linjen och Kane dyker upp som gubben i lådan och kan nicka in 2-1 precis innan halvtidsvilan. Mål nummer 31 för säsongen!

Minuten senare skulle Darmstadt komma extremt nära när man efter avspark kom till anfall och svenske Wilhelmsson tryckte bollen stenhårt i ribban. 2-1 stod sig i halvtid men vilken extremt händelserik första halvlek vi fick se. Det kunde lika gärna ha stått 4-0 till Bayern, 2-0 till Darmstadt eller 2-2. Kul för ett neutralt öga att kolla på.

Andra halvlek:
Början på andra halvlek var ganska händelselös innan den 63:e minuten när Musiala var sugen på att leka. Müller tog ett snabbt inkast och hittade Musiala som vände och dribblade sig förbi 3-4 spelare i straffområdet med urläcker enkelhet och kunde trycka in 3-1. Vilken spelare Musiala är, 2 mål ikväll. Bayern måste göra allt i sin makt för att behålla honom för framtiden.

Med ungefär en kvart kvar var Musiala snabb med att vända upp i spelplan som han alltid är, hittar en pass bakom backlinjen och nyss inbytte Gnabry som varit skadad i några månader gör sitt andra mål på två matcher sedan sin comeback. Musiala var helt ostoppbar och kul för Gnabry att börja få tillbaka lite form igen. Synd för Leroy Sané som varit så bra denna säsongen när kameran direkt zoomade in på honom från avbytarbänken när Gnabry gjorde 4-1.

Med tio minuter kvar skulle Musiala vara nära sitt hattrick när han från vänster elegant kunde chippa bollen som tog i ribban, Kane försökte trycka sig dit på returen och kolliderade med stolpen. Han är så sugen på mer mål men det där var inte värt att ge sig in på. Kane fick sig en smäll och kallade direkt på assistans. Han var uppe på benen och engelsmannen lär ha kommit undan hyfsat skadefritt. Kane byttes ut direkt efter och vi lär få mer uppdateringar under kvällen och morgondagen om hans skada.

Darmstadt fick sig lite hopp med tre minuter kvar när Polter får bollen i stolpen. Det hjälpte inte när Bayern på tilläggstid samarbetade med Musiala på vänsterkanten och i boxen kunde Choupo-Moting iskallt plocka ner bollen och Tel fans där för att trycka in 5-1. Kul att se för unge Mathys Tel!

Matchen skulle ironiskt nog inte ta slut där när, i 95:e minuten, så skulle svenske Oscar Wilhelmsson göra 2-5. En otagbar boll för Neuer att ta längs marken och svensken som har kämpat i eftermiddag fick lite belöning tillslut.

En match som nästan hade allt tog slut och 5-2 landade vi på resultatmässigt.

Tankar?:
Att släppa in första målet och komma tillbaka verkar vara väldigt poppis hos Bayern just nu. Lite slarv i försvaret runt 30 minuter som alltid brukar hända av någon anledning och pang så blir det 1-0. Som tur var tog Bayern sig i kragen och kunde hitta tillbaka till matchen direkt och Musiala, vilken insats han står för. 21-åringen har börjat hitta sin hösten 2022-form igen och det går inte att ta bollen av honom. Eberl och Freund måste göra precis allt man kan för att behålla Musiala och göra honom, tillsammans med Pavlovic, till den stora stjärnan för kommande åren.

En spelare vi måste prata om är Leroy Sané. Han har gjort 8 mål och 11 assist den här säsongen men efter julpausen så har han inte gjort någonting. Han har tappat formen helt, han kan inte kontrollera en boll eller slå en passning rätt och blir sur och går till omklädningsrummet när han blir utbytt. Det är någon black magic på Sané och hans prestationer under vårarna. Han är SÅ bra på hösten och är världens bästa spelare men nu har Gnabry, som varit skadad i tre månader, gjort fler mål än honom (2) under 2024. Kameran i livesändningen zoomade direkt in på Sané när Gnabry gjorde mål och han såg inte så glad ut. Han har tappat formen och det vet han. Visst har han drabbats med en längre skada som säkert fått honom att spela sämre. Oavsett så brukar det här hända under våren för Sané, han är inte alls samma spelare som augusti-december. Det är inte hälsosamt för varken Leroy själv och Bayern vars ledning måste börja ifrågasätta Sané och hans insatser. Kommer ett bud så borde man fundera på att acceptera det.

Nu går vi på landslagsuppehåll och får skåda på Pavlovic’s första minuter i en tysk herrlandslagströja vilket ska bli kul att se. Den här tiden på året firar vi ett år sedan Julian Nagelsmann fick sparken av Bayern och Tuchel kom in. Vi tar ironiskt nog emot Dortmund direkt efter uppehållet, precis som för ett år sedan. Vi syns 30 mars för Der Klassiker på Allianz Arena!