Lagbanner
Allianz Arena, 2024-01-21 15:30

Bayern München - Werder Bremen
0 - 1

Tack och godnatt, ligatiteln! Bayern gjorde inte mål på hemmaplan för första gången sedan februari 2020 - tappade viktiga poäng i toppstriden

Tack och godnatt, ligatiteln! Bayern gjorde inte mål på hemmaplan för första gången sedan februari 2020 - tappade viktiga poäng i toppstriden

Den 21 januari 2024 säger vi tack och godnatt till Bundesliga-titeln om man heter Bayern München. Bayern spelade den pinsammaste matchen på väldigt länge.

Första halvlek:
Bayern hade ingen taktik över huvud taget och redan efter 10 minuter hade Bremen kontroll. Hemmalaget slarvade och gav Bremen många chanser att göra mål. Neuer hade en briljant räddning efter 24 minuter och minuten efter hade Bremen bollen i nät. En misstänkt frispark som Bayern skulle haft när Musiala blir kapad, domaren Fritz väljer att låta spelet gå och en misslyckad offsidefälla eller liknande ser Njinmah 1 mot 1 med Neuer och gör inga misstag med att göra 1-0. Dock dök VAR in och insåg att Musiala skulle haft frisparken efter att ha blivit fälld och Fritz dömde bort målet. Ren tur för Bayern.

Annars hade Bayern inget framåt. INGET. Ingen plan, en Sané på vänsterkanten som inte kunde göra någonting och en Kane som var osynlig.



Andra halvlek:
Andra halvleken var inte mycket bättre när Bayern försökte skapa någonting men inget kunde man skapa. Istället så tar Weiser mot Davies, vinner duellen hyfsat lätt med sin styrka och med vänstern kan tysken elegant och enkelt trycka upp 1-0 i nättaket bakom Neuer. Ett mycket fint mål från den tidigare Bayern-spelaren. 

Bayern var under press och Tuchel gjorde för engångsskull någonting bra när han valde att byta ut Kimmich och Guerreiro. Mittfältsparet var helt osynliga och bidrog med absolut ingenting varken framåt eller bakåt. Bayern såg en aning bättre ut när man gick ner på en trebackslinje och tryckte på framåt med typ 6 offensiva spelare. Inget hjälpte tills Sané ÄNTLIGEN bytte till högerkanten och började skapa chanser med sin vänster. Inlägg kom och Bayern kom närmre och närmre, hade man spelat Sané på högerkanten hade denna match sett annorlunda ut. Mathys Tel byttes in och fick iväg en nick som Bremen målvakten räddade och bollen tog i stolpen, två gånger. Så nära kom man tills Marco Fritz satte pipan i munnen och Bremen gjorde det omöjliga.

Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats

1 = Kimmich, Guerreiro, Kane, Sané, Müller, Davies, Coman
2 = de Ligt, Laimer, Musiala, Goretzka
3 = Neuer, Upamecano, Tel
4 = 
5 = 

Spelade för lite för att betygsättas: Choupo-Moting

Matchens lirare för Bayern: Upamecano

Tankar?:
Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Detta är värre än cupförlusten mot Saarbrücken. Hemmaplan mot 13:e platsade Werder Bremen och man kan inte göra mål. Jag begriper inte. Det fanns inte en matchplan över huvud taget. Absolut ingen. Vi har tappat ligatiteln nu. Jag har länge backat Tuchel och han behövde tid för att komma in men herregud nu orkar jag inte längre. Hur kan man inte göra mål på WERDER BREMEN på HEMMAPLAN? Sedan minut ett fanns ingen plan alls. Bara spel i sidled och inom tio minuter höll man på att tappa det helt. 

Jag begriper inte hur Thomas Tuchel tänker, jag begriper verkligen inte. Han lägger alltså Leroy Sané på vänsterkanten för att han “spelade bra där 2018 för Manchester City”, DET VAR SEX ÅR SEDAN… Ändå ignorerar Tuchel totalt faktumet att han varit en av världens bästa spelare denna säsongen på högerkanten och sätter honom ute på vänsterkanten och han spelar katastrofalt illa. Hur kan man vara Bayerns tränare och tänka så? HUR? JAG FATTAR INTE! 



Sané och Coman bytte kant i 80:e minuten och vad hände? Attacken vaknade DIREKT. Tuchel kastade alltså bort 80 minuter utan någon som helst målfara framåt bara för han är så envis och fast i 2018. Inte bara det, det fanns ingen taktik alls. Guerreiro kan vara den sämsta spelaren jag sett på flera år, Kimmich var minst lika katastrof bredvid honom och ändå väljer han att starta båda över Pavlovic som imponerat som tusan och droppar samtidigt Goretzka som varit mycket bättre än båda två hela säsongen. Ingen taktik, dåligt val av trupp och det som gjorde mig som supporter mest arg är att han satt ner i 90:e minuten. TUCHEL SATT NER PÅ BÄNKEN. Han ville inte ens stå upp för att pusha sitt lag, han satt helt obrydd på bänken. Han ska UT från denna fotbollsklubb NU om han inte ens kan stå upp i 90:e minuten när man behöver ett mål. Pinsamt räcker inte ens. Vi kan bara hoppas att ledningen tar ställning till detta och inser att det här kommer inte att gå. Vill man ens ha en chans mot Leverkusen eller ens ta sig förbi Lazio i Champions League så måste någonting hända. Det kan inte se ut såhär för Bayern München. 

Tuchel har inte heller någon talang-syn när Bayern nu behöver spelare för att stärka truppen och istället ville han köpa en 30-årig Dier som spelat 6 matcher sedan augusti och är sugen på att köpa in en 33-årig slutkörd Trippier. Vad händer med Bayern München? Hur gick man från ett av de farligaste lagen i världen till ett stort skämt? Tuchel har inte gjort något positivt för Bayern på snart ett år. Tappade nästan ligan förra året, räddades på sista matchdagen. Tappade cupspel både förra säsongen sen förlorade mot ett tredjedivisionlag och åkte ut denna säsongen. Tappade Champions League helt och såg ut som ett tredjedivisionlag mot Manchester City. Nu kommer man tappa ligan efter 11 raka segrar och spelar man såhär så ska vi vara glada om vi ens tar oss förbi Lazio i Champions League-åttondelen.

Nu har jag fått ut min ilska och Bayern fans känner antagligen likadant. Att inte göra mål i Bundesliga på hemmaplan sedan februari 2020, innan corona ens bröt ut, är illa. Bremen har inte vunnit över Bayern sedan 2008. TVÅTUSENÅTTA. 16 år sedan. Leverkusen behåller en sju poäng-ledning och om man ens slår Union Berlin på hemmaplan på onsdag så kan det åtminstone “bara” bli fyra poäng mellan oss. Leverkusen har inte förlorat på hela säsongen och ser inte ut att kunna göra det heller. De förtjänar detta, Bayern är inte Bayern med Tuchel. Ut med honom, ta in vem som helst temporärt till sommaren sen sno Alonso till München, förlåt Leverkusen-fans, men snälla. Tack Tuchel och din inkompetenta hjärna för denna ilskan. 

TV: Bayern tappar i tabelltoppen – fick inte hål på Werder Bremen
 

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2024-01-21 18:26:00
Author

Fler artiklar om Bayern München