Allianz Arena, 2024-04-30 21:00

Bayern München - Real Madrid
2 - 2

Toppmötet mellan Bayern München och Real Madrid slutade oavgjort - ett tufft returmöte väntar

Bayern tog emot Real Madrid på hemmaplan i första semifinal-mötet av Champions League där vi bjöds på en händelserik fotbollsmatch

Första halvlek:
Bayern började halvleken strålande och Sané hade ett läger efter bara 40 sekunder när han blev framspelad av Kane men tysken får en dålig träff och Lunin kunde lätt rädda.

Bayern hade total kontroll över matchen men det tog bara 24 minuter innan Toni Kroos visade sin briljans och spelade fram en klockren boll till en löpande Vinicius Junior som inte gjorde några misstag att rulla in bollen bakom Manuel Neuer. 1-0 till gästerna.

Bayern strax innan paus hade ett fint frisparksläge och fem Bayern-spelare ställde sig runt bollen innan den slogs men det blev Kane tillslut som drog den någon meter utanför den vänstra stolpen. 1-0 stod sig i halvtid.

Andra halvlek:
I halvtidspaus så såg det inte så ljust ut med ett Bayern-öga men efter 53 minuter skulle det äntligen levereras när Laimer hittar en fin boll till Sané på högerkanten som sen driver in själv och skjuter stenhårt i högra hörnet in 1-1 och Allianz Arena exploderade. Detta var tyskens första mål sedan oktober 2023, fint att se honom i målprotokollet igen.

Bara tre minuter efter så skulle Bayern fira mer när Musiala på vänsterkanten fick briljera och trycka sig in i straffområdet och bli fälld av Vazquez, straff blev det. Kane med sina djupa andetag gjorde inga misstag när han sköt in 2-1 och skickade Lunin åt andra hållet. Bayern med en välförtjänt ledning!

Under en minuts speltid så kom två vassa lägen när Mazraoui först kom på vänsterkanten och hittade in till Kane som sköt på en täckande Rüdiger och bollen rullade precis utanför stolpen. Ruskigt nära mål den gången. Hörna blev det från det anfallet och Dier nådde högst på den bollen men får en stenhård nick rakt på Lunin. Kunde blivit 3-1 likaväl.

Neuer stod för en riktigt fin räddning mot Vinicius som igen kom fri på mål men några minuter efter det skulle olycklige Kim Min-jae riva ner Rodrygo i straffområdet och straff till Real Madrid med sju minuter speltid kvar. Vinicius steppade upp och gjorde inga misstag han heller och 2-2 blev slutresultatet på denna intensiva match.

Tankar?:
Det snurrar runt väldigt mycket i skallen efter denna matchen så man vet knappt ens vart man ska börja. 2-2 på hemmaplan, hade detta varit resultatet på Bernabeu så hade jag varit extremt nöjd men nu är man tveksam inför returen.

Man måste ju ändå börja med den självklara katastrofen från Kim Min-jae som hade en mardrömskväll. Vinicius totalt lurade bort sydkoreanen under hela kvällen och till 1-0 målet så var Kim väldigt frånvarande och tappade bort sig helt. I andra halvleken också när Vinicius, igen, kom fri på mål och Kim var inte med alls och sen tillslut straffen som är så onödig. Dier fanns framför Rodrygo för att blockera bollen och en enkel axel hade räckt för att få brasilianaren ur balans, men nej, han gick för bollen och missade och fick Rodrygos ben på kroken. Det var så olyckligt att De Ligt blev skadad inför säsongens viktigaste match och man frågar ju sig om holländaren hade spelat idag, hade Real Madrid gjort sina två mål då? Det kommer vi aldrig få veta.

Min matchens lirare idag ger jag till Konrad Laimer, jösses Amalia vad bra han var. Han var överallt på plan, uppe som nere, hans passningsspel var klockrent, han sprang och sprang och sprang och fightade med precision ända till matchens slut och fick till och med en assist på kontot. Österrikaren var ett frågetecken inför matchen efter att ha blivit utbytt mot Frankfurt i helgen efter knappa halvtimmen. Man är väldigt glad att han kom till spel och totalt dominerade Madrid-mittfältet. Laimers acceleration är något sjukt och han bara flyger fram för att bryta bollen. Utan tvekan matchens lirare för mig, men UEFA gav den officiella MOTM-trofén till Vinicius Junior, vilket inte är helt chockerande.

Jag tycker ändå Bayern gör det bra spelmässigt men lite katastrof defensivt kostade oss totalt. Bayern kunde ha vunnit 2 eller 3-0, men det är inte så fotboll funkar. Bayern hade 93.7% passningssäkerhet, vilket är den högsta siffran i en Champions League slutspelsmatch sedan säsongen 2015/16, galet. Mycket satt idag, spelarna kunde ha avslutat sina chanser bättre. Hur hade matchbilden sett ut om Sané hade satt dit 1-0 efter 40 sekunder? Många frågor kan man ställa men det kommer inte ändra faktumet att det blev 2-2 ikväll.

En vecka kvar till returen. En vecka att andas. En vecka att förbereda sig. Att åka till Santiago Bernabeu och möta detta Real Madrid med en Champions League-final på spel är nog bland det svåraste man kan göra. Men inget är omöjligt. MIA SAN MIA!