Allianz Arena, 2022-02-20 15:30

Bayern München - Greuther Fürth
4 - 1

Två mål av Lewandowski gav Bayern seger efter oväntat svag insats.

Bayern tog emot jumbon Greuther Fürth med målet att rycka upp sig efter en ofattbart svag vecka. Och efter att ha darrat på manschetten kunde man till slut vända och vinna med 4-1

Matchens första tio minuter präglades av stort bollinnehav för Bayern men chanserna lyste med sin frånvaro. Istället var det Greuter Fürth som var sånär att kontra in ett ledningsmål när Jamie Leweling kom fri, men sven Ulreich var säkerheten själv och stod för en fin räddning. Kvarten senare fick Leweling en ny chans och även denna gång var det Ulreich som räddade sitt Bayern. Trots 79 % i bollinnehav präglades halvleken av ett stillastående och håglöst Bayern och förutom en halvchans av Omar Richards lyckades laget inte skapa något av värde under de första 45 minuterna. Istället var det gästerna Greuther Fürth som var halvlekens mest heta lag och med tre minuter kvar av halvleken fick man så utdelning när svensken Branimir Hrgotas frispark gick via Marcel Sabitzers knä och förbi en chanslös Ulreich. Målet var halvlekens enda och kom något överraskande men absolut inte orättvist.

Andra halvlek tryckte Bayern gasen i botten och efter endast 40 sekunder serverade Serge Gnabry Robert lewandowski som med en målskytts precision kunde kvittera. Gnabrys assist misstänktes ha varit över kortlinjen men efter en VAR koll godkändes målet och Bayern var tillbaka i matchen. Målet fick hemmalaget att helt och hållet, dock utan att skapa några större chanser. Greuther Fürth blev ordentligt tillbakapressade, och efter en timmes spel styrde backen Griesbeck in bollen i eget mål och Bayern var i ledningen. Tabelljumbon Greuther Fürth var dock inte villiga att ge upp så lätt och både Håvard Nielsen och Max Christiansen var en stolpträff från att föra tillbaka laget i matchen.Istället avgjordes matchen när Lewandowski med tio minuter kvar nickade in sitt andra mål i matchen. Och på övertid kunde inhopparen Eric Maxim-Choupo Moting göra sitt fjärde ligamål och fastställa slutresultatet 4-1.

Det var minst sagt en match en svängig historia där första halvlek ur Bayerns synpunkt var nästintill urusel. Det var tydligt att den senaste veckans problem fortfarande satt i Laget blev stillastående och såg vilsna och omotiverade ut.  Att med 79 % bollinnehav inte ens få till en målchans är såklart under all kritik och att underläget stannade vid 0-1 ska man vara tacksamma för. Att man fick den starten på andra halvlek betydde såklart mycket och med tanke på att laget vänder matchen och dessutom gör fyra mål gör att det inte finns så mycket klaga på. Med det sagt gjorde Greuther Fürth en bra match och med tanke på dubbla stolpträffar ska Bayern vara tacksamma för tre poäng. Tre poäng som var mycket betydelsefulla, inte bara för tabellen utan också känslan av att kunna vinna trots en svag första halvlek.

Bayern behåller därmed sitt avstånd till Dortmund och nästa helg åker man till Hessen för bortamöte med Eintracht Frankfurt. Ett lag Bayern något oväntat förlorade mot i höstas och ska man ta revansch krävs en ordentlig uppryckning från vad vi fick se idag.