Lagbanner
Allianz Arena, 2022-03-19 18:30

Bayern München - Union Berlin
4 - 0

Ung talang blev målskytt i Bayerns kross - Vann med 4-0 mot Union Berlin
Fransmännen briljerade i Bayerns vinst!

Ung talang blev målskytt i Bayerns kross - Vann med 4-0 mot Union Berlin

Bayern München tog 3 viktiga poäng under lördagskvällen då man körde över Union Berlin med 4-0. Robert Lewandowski skrev självklart in sig i målprotokollet återigen och sedan dök en oväntad målskytt upp, nämligen talangen Tanguy Nianzou.


Sammanfattning:
Bayern München tog tag i taktpinnen direkt i matchen och efter 16 minuter inledde Kingsley Coman målskyttet. Fransmannen stod för ett drömmål då han vek in från sin vänsterkant och drog till med ett stenhårt skott från distans. En stund senare var det även dags för 2-0 till hemmalaget och denna gången fick Niklas Süles ersättare Tanguy Nianzou skriva in sig i målprotokollet. Det var fransmannens andra start för säsongen. Strax innan första halvleken var slut så kolliderade Robert Lewandowski med Union Berlins målvakt Andreas Luthe. Domaren blåste straff för Bayern eftersom Lewandowski var först på bollen och Luthe var sen in i duellen. Straffen tog polacken själv hand om såklart och det resulterade i 3-0 för hemmalaget utan några tveksamheter.
 
Bayerns stora anfallsstjärna skulle presentera sig direkt i den andra halvleken igen då han satte 4-0 efter en jättefin spelkombination mellan Leroy Sané, Jamal Musiala, Thomas Müller och Lewandowski själv. Målet innebar att matchen slog av på takten totalt då gästerna tappade hoppet och Bayern började rulla boll. Bayern München spelade sedan av matchen utan några större problem. Matchen slutade 4-0 och vinsten innebar att ett nytt rekord blev slaget av Manuel Neuer. Nu har den tyska stormålvkaten flest ligavinster i Bundesligas historia med sina 311 vinster. En annan sak som är värd att notera är att Lewandowski är 11 mål ifrån att slå Bundesligas rekord på flest mål under en säsong, ett rekord som polacken sitter på själv. Förra säsongen satte Lewandowski hela 41 fullträffar och tog då över rekordet från legendaren Gerd Müller som har 40 ligamål som mest under en säsong. Lewandowski har nu 7 matcher på sig att slå sitt egna rekord. 
 
Spelarbetyg i Bayern München:
1 = Underkänd
2 = Godkänd 
3 = Bra insats
4 = Väldigt bra insats
5 = Världsklassig insats
 
1 = 
2 = 
3 = Sané, Musiala, Müller, Stanisic, Neuer
4 = Lewandowski, Nianzou, Hernández, Upamecano, Coman, Kimmich
5 =
 
Spelade för lite för att betygsättas: Sabitzer, Gnabry, Roca, Choupo-Moting, Tolisso
 
Matchens lirare: Tanguy Nianzou
 
Mina tankar om matchen:
Äntligen! Detta var i mina ögon den bästa prestationen på länge och den kom passande precis innan landslagsuppehållet. Kul att få avsluta på denna nivån och kul med en hållen nolla. Lewandowski som vanligt målskytt och extra kul för Nianzou att få göra mål. Nu hoppas jag att Nagelsmann ger honom mer speltid eftersom han ofta gör det bra när han väl få spela. Måste även hylla Lewandowskis uppbyggnadsspel då han droppade ner i mittfältet och löste det väldigt fint ett antal gånger. Det är något som han utvecklats på sedan Nagelsmann kom till klubben. Man får inte heller glömma Kingsley Comans kanonkula!
 
Även om Union Berlin inte var allt för heta framåt så gjorde Bayern en väldigt bra defensiv insats där egentligen hela backlinjen var bra, men Nianzou stack ut lite extra i mina ögon eftersom han såg så pass trygg ut trots hans snåla speltid under denna säsongen. Både Upamecano och den lite mer rutinerade Hernández såg självklart väldigt stabila ut även dem. Stanisic hade det lite tuffare med det kan ha med hans långa skadefrånvaro att göra. Bra insats från samtliga spelare idag!
 
Nu är det som sagt landslagsuppehåll som står på schemat inom de kommande två veckorna. Nästa match spelas under lördagen den 2:a april mot Freiburg på bortaplan.

Se Comans fullträff här:

Josef Andersson@JosefAndersson92022-03-19 21:17:00
Author

Fler artiklar om Bayern München