Bochum vände och vann mot St. Pauli
Simon Zoller & Robert Žulj jublar efter att VfL tagit ledningen i Hamburg.

Bochum vände och vann mot St. Pauli

VfL Bochum hade inte vunnit på Millerntor i Hamburg på sju år, men på torsdagskvällen kom äntligen en ny bortavinst mot FC St. Pauli. Hemmalaget tog ledningen två gånger om, men VfL lyckades alltså få till dubbla kvitteringar och ett segermål. Stor matchvinnare blev Simon Zoller som stod för två mål och en målgivande passning.

Senast lagen möttes tappade Bochum en till synes säker tvåmålsledning och fick bara med sig en poäng. Mycket har dock hänt i Hamburg-klubben sedan det mötet i slutet av september och det vara bara fyra startspelare från premiäromgången som började den här matchen. Efter en tämligen lyckad inledning, men fyra poäng på de två första matcherna, fortsatte hela 2020 utan vinst för St. Pauli. Klubben har plockat in hela sju nya spelare sedan säsongsstarten och under det här året har det också gått betydligt bättre. Inför matchen mot Bochum hade Pauli två raka trepoängare och var obesegrade i senaste fyra matcherna.

För Bochums del fortsatte Thomas Reis laborerande med att hitta en ersättare för den skadade Danny Blum och vilken duo som ska starta som yttrar. Den här kvällen blev det Herbert Bockhorn och Gerrit Holtmann, men redan i paus blev Bockhorn ersatt av Miloš Pantovic. Ingen kombination har hittills fungerat full ut och just nu känns detta som det enda orosmolnet på en annars ljus Bochum-himmel. Blum kommer troligtvis missa även de kommande tre matcherna.

St. Pauli fick en drömstart på matchen, då Guido Burgstaller gav hemmalaget ledningen redan i den fjärde spelminuten. Med knappt en halvtimme spelad kom kvitteringen, efter ett mönsteranfall från VfL. Manuel Riemann hittade med ett långt inkast en öppen Robert Tesche på innermittfältet. Han hittade i sin tur Robert Žulj på offensiv planhalva, som med en perfekt avvägd passning i djupled prickade Robert Zoller. Anfallaren petade bollen förbi den utrusande Dejan Stojanovic och slog in bollen i öppen bur.

Bara några minuter senare tog dock hemmalaget ledningen på nytt. Efter en snabb omställning tilläts Daniel-Kofi Kyereh oattackerad komma till skottläge och med ett wobblande distansskott överlistade han Riemann i bortamålet. Innan halvleken var över lyckades dock Bochum kvittera en andra gång. Holtmann slog ett flackt inlägg nära mål som tog sig förbi ett passivt hemmaförsvar och på bortre stolpen dök Zoller upp och nickade in sitt och lagets andra mål för kvällen.

Efter en dryg timme på matchklockan var det Bochums tur att ta ledningen. Danilo Soares spelade bollen in i straffområdet, där Zoller tog emot och hittade Žulj. På ett tillslag tryckte speldirigenten bollen i mål, via ett försvarsben. Det var en något tursam situation, men ett fullt rättvist ledningsmål. Bortalaget kunde sedan hålla undan utan att släppa till några riktigt farliga kvitteringschanser.

Som så många gånger tidigare denna säsong visade Bochum prov på stark moral, genom att komma tillbaka från underläge. Denna gång två gånger dessutom. Det blev också en skön revansch efter de snöpligt tappade poängen mot St. Pauli i premiären. Försvarsmässigt var första halvlek inte godkänd, men efter paus fick Bochum bättre koll på hemmalagets omställningar. Denna kväll var det offensiva spelet tillräckligt bra för att ändå vinna, men mot starkare motstånd kan ett sådant försvarsspel straffa sig.

Spieler des Spiels var naturligtvis tvåmålsskytten Simon Zoller, som nu är uppe i totalt tio ligamål den här säsongen. Dessutom stod han för framspelningen till det avgörande målet och ett outtröttligt pressande utan boll. Hans roll i lagets framgång kan inte nog understrykas och frågan är om han någonsin varit bättre. När den tänkte anfallaren Ganvoula inte levererat har Zoller axlat rollen på bästa tänkbara sätt och varit direkt delaktig i 18 av lagets totalt 35 mål.


 Mina betyg på Bochum-spelarna.

Mattias Grahnmattgrahn@hotmail.com2021-01-30 13:18:12
Author

Fler artiklar om Bochum

Bochum förlorade klart mot Köln
Inför säsongen 21/22: VfL Bochum