Lagbanner
Det är onekligen nära nu!
Robert Tesche visade upp oanade akrobatiska egenskaper, efter det sena avgörandet mot Hannover 96.

Det är onekligen nära nu!

Med fyra matcher kvar att spela denna säsong har VfL Bochum allt i egna händer för att ta klivet upp i Bundesliga. Sannolikt behövs det två vinster till för att uppflyttningen ska bli verklighet, vilket känns som en rimligt bedrift. Ligaavslutningen måste dock genomföras utan förstemålvakten Manuel Riemann, som bröt ett ben i handen i segermatchen mot Heidenheim.

Bochum toppar fortfarande den kraftigt haltande tabellen och efter gårdagens överraskande HSV-förlust ökade chansen att sluta på någon av de två översta platserna ytterligare. Samtidigt är det ett bevis för att matcherna i en säsongsavslutning är extra irrationella ur ett tabellperspektiv. Viljan att hänga kvar kan många gånger vara det som avgör till ett sämre placerat lags fördel. Utifrån det synsättet är inte Bochums återstående matcher särskilt lätta, då tre (Regensburg, Nürnberg & Sandhausen) av motståndarna mer eller mindre är indragna i nedflyttningsstriden.

Det är dock inte vilt kämpande motståndare som är det största orosmomentet inför slutspurten, utan snarare att säsongen kommer att avgöras med Manuel Riemann vid sidan av planen. Efter en till synes harmlös smäll på handen, tvingades förstemålvakten kliva av redan efter fem minuters spel i senaste matchen. Dagen efter bekräftades den första prognosen om en fraktur i handen och säsongen är över för Riemann. Ersättaren, Patrick Drewes, gjorde ett riktigt bra inhopp och höll nollan. Han är på intet sätt en dålig målvakt, men saknar givetvis den rutin och erfarenhet som är extra viktig i just det här skedet av säsongen. Inhoppet mot Heidenheim var det första framträdandet i ligan denna säsong.

Efter den spektakulära 4-3-vinsten mot Hannover och trepoängaren mot erkänt hemmastaka Heidenheim, är känslan att inget, inte ens en målvaktsskada, kan stoppa VfL den här säsongen. Huvudrollen i de senaste två matcherna har utan tvivel Robert Tesche haft. Med tre nickmål har han försatt Bochum i ett ypperligt utgångsläge inför avslutningen. Sedan den senaste degraderingen från Bundesliga säsongen 2009/10, har de egentligen bara varit nära att gå upp en gång tidigare och det var året därpå. Då slutade Bochum trea, men förlorade i relegationsavgörandet mot Borussia Mönchengladbach.

Till helgen blir det att följa de tre huvudkonkurrenternas bortamatcher och hoppas på hjälp, för att sedan rikta in sig på den egna matchen mot Darmstadt på måndag. Det är återigen bortamatch och det blir Patrick Drewes första ligamatch från start.

Glück Auf VfL!
 

Mattias Grahnmattgrahn@hotmail.com2021-04-23 15:21:40
Author

Fler artiklar om Bochum

Bochum förlorade klart mot Köln
Inför säsongen 21/22: VfL Bochum