Lagbanner
Nödvändig vinst för VfL Bochum
Anthony Losilla jublar framför fansen, efter att ha gjort sitt första Bundesliga-mål och avgjort matchen mot Fürth.

Nödvändig vinst för VfL Bochum

Tre otroligt sköna poäng spelades hem i jumbo-finalen mot Greuther Fürth, efter att ”Toto” Losilla nickat in matchens enda mål framför den tillresta Bochum-klacken. Lagkaptenens allra första Bundesliga-mål bröt också den 380 minuter långa måltorkan och ger VfL visst andrum i bottenstriden.

För första gången någonsin ställdes VfL Bochum mot SpVgg Greuther Fürth i högsta ligan och det blev ett lyckosamt debutmöte för de blå-vita. Sist de båda lagen möttes i Fürth var det ett toppmöte i 2. Liga, men efter en svag inledning på seriespelet för de bägge nykomlingarna var detta alltså en riktig ”Kellerduell”.

Thomas Reis förändrade startelvan på hela fem positioner jämfört med förlusten i Leipzig senast. Herbert Bockhorn och Robert Tesche saknades p.g.a. skador och duon Armel Bella-Kotchap och Takuma Asano hade varit iväg på landskampsuppdrag, vilket kostade dem en startplats. Istället för Christopher Antwi-Adjei spelade Milos Pantovic. Åter i startelvan var även Sebastian Polter, Eduard Löwen, Vasilios Lampropoulos och Cristian Gamboa.

I den först halvleken var det uppenbart att det var ett bottenmöte och vilken betydelse matchen hade för de båda lagen. Det var mer kamp än skönspel och båda lagen hade svårt att skapa farliga målchanser. I den andra halvleken kom hemmalaget med sin svenske kapten, Branimir Hrgota, i spetsen ut något mer taggade och skapet ett visst tryck mot Manuel Riemann i bortamålet. De lyckades dock inte överlista VfL-keepern och istället kunde Bochum sakta men säkert äta sig in i matchen. När sedan Blum och Asano blev inbytta i mitten av halvleken kändes bortalagen som det starkare laget. Avgörande kom efter en fast situation med tio minuter kvar på klockan. Från vänsterkanten slog Löwen en precis frispark som Losilla från nära håll kunde nicka i mål.

Även om ingen av de båda tränarna på förhand ville prata i termer av en ödesmatch, går det inte att bortse ifrån vilken vikt poängen det spelades om hade. I en långa stunder jämn match var det Bochum som till slut drog det längsta stråt och kunde återvända hemåt med tre tunga poäng i bagaget. Att avgörandet kom efter en fast situation kändes inte som någon direkt överraskning, med tanke på de svårigheter Bochum haft att spela sig fram till heta målchanser. För första gången i seriesammanhang resulterade en fast situation från Löwen i ett mål, vilket kan vara vitalt för Bochums chanser att hänga kvar. Med Simon Zoller borta och allmänt svårt att skapa bra lägen, kan effektivitet vid fasta situationer bli en räddning.

Betyg

 
Mina betyg på Bochum-spelarna i matchen mot Greuther Fürth.

Mattias Grahnmattgrahn@hotmail.com2021-10-17 22:10:00
Author

Fler artiklar om Bochum

Bochum förlorade klart mot Köln
Inför säsongen 21/22: VfL Bochum