Busquets kan hamna i Hamburg

Busquets kan hamna i Hamburg

Vid en uppflyttning till Bundesliga väntas HSV vilja förstärka truppen och en spelare man nu uppges spanat in lite extra är Barcelonas mittfältare vid namn Oriol Busquets.

Den stora målsättningen för den här säsongen är naturligtvis att ta klivet upp till Bundesliga igen. Att HSV nu gör sin andra säsong i Zweite är inget annat än ett stort misslyckande och ytterligare ett år i andraligan vore på gränsen till förödande.

Som det ser ut i dagsläget är det ovisst hur det blir, oavsett om säsongen kommer avslutas i förtid eller spelas klart då man befinner sig på kvalplatsen med både Arminia Bielefeld och VfB Stuttgart före i tabellen. Samtidigt pågår planeringen inför den nästkommande säsongen för fullt och sportchef Jonas Boldt ser över möjligheterna till att förstärka truppen både vid en uppflyttning och en ny säsong i Zweite.

Under de senaste dagarna har tre namn varit på tapeten. Rafal Gikiewicz kommer inte få förlängt med Union Berlin och den polske målvakten är därmed kontraktslös efter den sista juni. Det är även Lennart Thy, som redan lämnat PEC Zwolle då Eredivisie redan beslutat sig för att stänga den nuvarande säsongen. Anfallaren har tidigare representerat båda ärkerivalerna i form av Werder Bremen och St. Pauli, så frågan är hur pass uppskattad hans närvaro på Volksparkstadion hade varit.

Den tredje spelaren står under kontrakt med Barcelona och har Busquets som efternamn. Dock är det inte den rutinerade stjärnan Sergio Busquets det handlar om, utan Oriol Busquets som är tio år yngre. Dock spelar de på samma position, även om Oriol även hanterar att agera mittback om det skulle krävas.

Efter att enbart fått chansen i ett par cupmatcher lånades 21-åringen inför årets säsong ut till Twente i Holland. Där tog han omgående en ordinarie tröja och deltog i samtliga matcher bortsett från en. Då han gjort det med bravur på holländsk mark har det nu väckts intresse för hans tjänster från bland annat Tyskland. Bland annat HSV ska vara intresserade av att knyta honom till sig, men väntas få konkurrens av Köln, Mainz och Werder Bremen. Tidigare har även RB Leipzig funnits med som en spekulant, men det intresset verkar nu svalnat.

Som situationen ser ut just nu har Barcelonas tränare, Quique Setién, planer på att testa Busquets under den kommande försäsongen innan han tar ett beslut om han är tillräckligt bra för att utmana om speltid i Barcelona. I så fall kommer mittfältaren erbjudas ett nytt kontrakt och eventuellt lånas ut för att fortsätta utvecklas och samla erfarenhet. Om Setién inte imponeras av det han ser lär Busquets säljas, då hans kontrakt löper ut om ett år.

Om det är i Hamburg han hamnar återstår att se. Först och främst måste HSV lyckas säkra en uppflyttning innan en eventuell övergång blir aktuell. Senast klubbarna gjorde affärer med varandra slutade det inte särskilt väl då Alen Halilovic – som kallades ”den nye Messi” – floppade fullständigt och kom inte ens upp i tio framträdanden innan hans tid i klubben var förbi. Vi får hoppas Busquets har en desto ljusare framtid om han nu skulle anlända till världens vackraste stad.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-05-02 16:55:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV