Red Bull Salzburg - Bayern München
1 - 1

Coman räddade Bayern från nytt fiasko - Kvitterade i 90:e minuten
Kingsley Coman firar sitt sena kvitteringsmål

På Red Bull Arena såg det länge ut som att hemmalaget skulle överraska och vinna det första mötet mellan Salzburg och Bayern München. Med hjälp av Kingsley Coman lyckades dock Bayern till slut kvittera, men spelet var inte alls övertygande hos den tyska giganten.

Sammanfattning:
Matchen började intensivt och hemmalaget verkade farliga i sina kontringar. Karim Adeyemi visade prov på sin snabbhet vid ett flertal tillfällen, men Bayern lyckades stå emot. Det var dock Bayern som stod för den första farliga målchansen när Serge Gnabry fick en perfekt långboll av Corentin Tolisso. Tysken bröt sig in i straffområdet och efter några kroppsfinter fick han tillslut iväg ett avslut som Salzburgs målvakt Kohn fick sträcka sig efter.
Salzburgs kontringar skulle fortsätta vara ett vinnande koncept. I den 21:e minuten tog hemmalaget ledningen efter en flygande kontring som avslutades av inhopparen Chukwubuike Adamu.
Kort därefter kom nästa omställning för Salzburg där Brenden Aaronson var den som var påväg att ställa till det rejält för Bayern. Så här långt in i matchen såg Bayerns försvarsspel väldigt skakigt ut och det var hemmalaget som hade en betydligt bättre attityd i närkamperna.
Nagelsmann valde att spela med 5 anfallare i startelvan men ändå fick inte Bayern till sitt anfallsspel. Samtidigt såg försvarsspelet som sagt väldigt skakigt ut. Även om Bayerns försvar sett skakigt ut vid flera tillfällen under säsongen så har man ofta lyckats med att göra fler mål än motståndaren just för att man har varit så starka framåt. Här visade man inte alls samma offensiva kraft vilket gjorde det möjligt för Salzburg att hålla nollan efter 45 minuter och till och med leda matchen.

I den andra halvleken gick Bayern ut och tog tag i taktpinnen direkt. Nu lyckades man bättre med att föra spelet på offensiv planhalva med det var fortfarande alldeles för mycket slarv och bolltapp.
Bayern fortsatte att trycka på samtidigt som Salzburg började slå av på takten. Fler chanser skapades men det var fortfarande det där lilla sista som saknades hos gästerna. De flesta inläggen som slogs kunde Kohn plocka ner tryggt och enkelt och några tunga avslut fick han inte direkt på sig heller.
Närmast en kvittering var Leroy Sané som i den 75:e minuten fick bollen i straffområdet efter ett kontring av Bayern. Avslutet var bra med tanke på vinkeln och Kohn fick problem. Returen gick ut mot Gnabry som inte var tillräckligt kvick fram för att peta in bollen.
I den 79:e minuten höll det på att köra ihop sig för Bayern totalt. Nyinkomna Sabitzer styrde bollen oturligt till Adeyemi som kom i ett 3 mot 2 läge. Adeyemis skott räddades av Ulreich men returen täcktes av en Pavard då Ulreich inte längre var kvar i målet efter att han räddade Adeyemis skott.
Bayern skulle tillslut få sitt efterlängtade kvitteringsmål. Det dröjde ända till den 90:e matchminuten innan Kingsley Coman kunde trycka in bollen vid Kohns första stolpe efter ett inlägg av Pavard som skarvades vidare av Müller. 1-1 stod sig matchen ut vilket är ett bra resultat ur Salzburgs synvinkel, men mindre bra ur Bayerns synvinkel.

Tankar om matchen:
Bayern stod i mitt tycke för en bedrövlig insats idag trots att man tillslut fick matchen att sluta 1-1. Den här målmaskinen som Bayern brukar kallas för kännetecknade inte alls insatsen idag. Trots att man har 5 anfallare med i startelvan så har man inte bara problem med att göra mål utan man har också problem med att skapa chanser överhuvudtaget. Andra halvleken var bättre en första då det kändes som att Bayern knappt kunde slå en passning så fort man kom in på offensiv planhalva. I den andra halvleken tog man iallafall över matchen spelmässigt men man hade fortsatta problem med att skapa farliga målchanser.

Om vi ska säga något om defensiven så var även den väldigt dålig, särskilt i första halvleken. I mitt tycke var Lucas Hernández den som visade att man ville hålla tätt bakåt, speciellt i den andra halvleken. Niklas Süle var sen in i duellerna och blev rundad ett antal gånger när Salzburg kom i sina kontringar. Benjamin Pavard räddade oss från att släppa in 2-0 när han rensade bollen på mållinjen, mycket mer imponerande ingrepp stod inte fransmannen för.

Jag tycker även att Goretzkas, Neuers och Davies frånvaro märks tydligt i Bayern. Leon Goretzka behövs verkligen på mitten för att få mer defensiv stabilitet. Det märks tydligt att Tolisso inte alls är lika försvarsinriktad som Goretzka är. Ulreich gör absolut ingen dålig match men jag tror att spelarna själva känner sig tryggare när man har Neuer bakom sig. Davies behövs för kreativiteten på kanten där vi kan använda oss av hans överlappningar med sin otroliga fart.

Returmötet spelas tisdagen den 8:e Mars hemma i München. Tills dess hoppas jag att Nagelsmann för det första fått kontroll på försvaret och för det andra fått ur Bayern ur denna formsvackan. Tidigare har anfallet varit så pass bra så det knappt spelat någon roll hur många mål som Bayern släppt in, för i slutändan har ofta Bayern ändå gjort flest mål. Innan nästa möte ska 3 ligamatcher ha spelats. Nagelsmann har alltså tid på sig att rätta till spelet innan det är dags för returmötet. Nästa match spelas nu på söndag då Greuther Fürth kommer på besök.