Volkswagen Arena, 2023-02-05 17:30

Wolfsburg - Bayern München
2 - 4

Coman tvåmålsskytt när Bayern München besegrade Svanbergs Wolfsburg - Cancelo fortsätter briljera

Under söndagskvällen var Bayern München på besök hos VfL Wolfsburg. Efter tre raka 1-1-matcher för Bayern Münchens del fick vi återigen se det målmaskineri vi är vana vid. Dessutom fick Mattias Svanberg skriva in sig i målprotokollet för hemmalaget.

Första halvlek:
Redan efter 8 minuter hade Bayern München tagit ledningen efter att Kingsley Coman turligt lyckats skruva in ett inläggsförsök i mål. Fransmannen försökte hitta Thomas Müller som inte lyckades nå bollen, men han lyckades ändå lura Wolfsburgs målvakt Casteels tillräckligt mycket för att den bollen skulle gå in.

Kort därefter i den 14:e minuten skulle även Coman bli tvåmålsskytt för bortalaget efter en riktig pangträff. Bayern vann bollen på egen planhalva och ställde om snabbt. Leroy Sané spelade ut bollen på kanten till nyförvärvet Joao Cancelo. Portugisen tittade upp och såg Coman i den bortre delen av straffområdet och hittade även honom perfekt på fötterna. Coman avslutade med en volley och nu var det 0-2 till bortalaget.

Det skulle även hinna bli 0-3 till Bayern innan klockan passerade 20 minuter. Denna gången var det Thomas Müller som ikväll tangerade Bayernlegenden Gerd Müllers 427 matcher för Bayern. Joshua Kimmich lyfte in ett inlägg från en frispark och hittade Thomas Müllers panna som distinkt nickade in 0-3.

Precis innan halvtidsvilan skulle Wolfsburg hinna med att reducera till 1-3. Det var polacken Jakub Kaminski som kom igenom från vänsterkanten och placerade in bollen.

Andra halvlek:
Tidigt i den andra halvleken tog Joshua Kimmich sitt andra gula kort i matchen och blev utvisad. Efter detta började Wolfsburg ta över matchen mer och mer och kom även till några farliga målchanser. Bayern var dock farliga i omställningarna.

Det blev dock inget reduceringsmål för hemmalaget utan det var istället Bayern som skulle utöka till 1-4 genom Jamal Musiala. Det var en väldigt fin individuell prestation han bjöd på då han i princip dribblade genom halva laget och tryckte in bollen vid den första stolpen.

I den 80:e minuten var det dags för ett andra mål för Wolfsburg, och det var ett välbekant ansikte som gjorde mål. Mattias Svanberg sköt stenhårt upp i nättaket och hemmafansen fick chansen att jubla en gång till denna kvällen. Närmare skulle man dock inte komma utan när domaren blåste av matchen så kunde vi konstatera att Bayern tagit sin första 3-poängare för 2023.

Tankar om matchen:
Detta var en ganska märklig match med tanke på Bayerns svängningar spelmässigt. De första 20 minuterna var väldigt bra då man gick upp i en 0-3-ledning. Därefter slappnar Bayern av och låter Wolfsburg komma tillbaka in i matchen, vilket också resulterar i att hemmalaget reducerade till 1-3 innan halvtidsvilan. När Kimmich tog sitt andra gula för matchen i den andra halvleken så kändes det som att Bayern kunde vara riktigt illa ute. Wolfsburg tog delvis över matchen men Bayern hade många kontringsmöjligheter och tillslut punkterade även Musiala matchen med sitt 1-4-mål.

Vi fick återigen se en väldigt fin prestation av Joao Cancelo som verkligen bevisar att han är pusselbiten som Bayern har saknat. En assist blev det även idag och han visar även upp ett väldigt bra försvarsspel med flera viktiga brytningar och lästa passningar. Även Kingsley Coman visade hur mycket han förtjänar en plats i startelvan. Två mål blev det idag varav det andra var en riktig smällkaramell. Nu är det dags att ladda om inför nästa helgs möte mot Bochum som blir det sista innan det första mötet mot PSG i Champions League. Nästa helg behöver vi också klara oss utan Kimmich på mittfältet, men det ska man klara av mot ett lag som Bochum.

TV: Bayern München besegrade Wolfsburg på bortaplan – Svanberg målskytt för hemmalaget