Corona-kaos inför avgörandet i 2. Bundesliga
Danny Blum och Robert Žulj är åter tillgängliga i matchen mot Hannover 96.

Corona-kaos inför avgörandet i 2. Bundesliga

Det är bara en knapp månad kvar av 2. Liga-säsongen och fortfarande är det helt öppet vilka lag som kommer att ta klivet upp. Förutsättningarna för topplagen skiljer sig dock, då flera lag tvingats i karantän med uppskjutna matcher som följd. Förbundet har fullt upp med att försöka klämma in alla inställda kamper.

Förra säsongen påverkade pandemin nedflyttningsstriden markant, efter att spelare i Dynamo Dresden blivit smittade och hela laget blev satta i karantän. Det kompakta spelschemat som de gamla DDR-mästarna fick genomgå blev övermäktigt och laget degraderades. Debatten gick het om den sportsliga rättvisan i att behöva spela så tätt, men Dresdens klagomål resulterade inte i mer än sympati och medlidande.

Denna säsong är det flera drabbade klubbar och både topp- och bottenstriden påverkas. Sandhausen och Karlsruhe har båda blivit beordrade 14 dagars isolering. Allra värst drabbade är dock Kiel, som nu är inne i sin andra karantän-period. Efter det första uppehållet förlorade de två raka matcher och frågan är om de kommer att mäkta med det täta matchandet som väntar. Att de dessutom är kvar i cupen (semifinal mot Dortmund) gör spelschemat än mer intensivt.  

Som en följd av inställda matcher har även Hamburg och Greuther Fürth en extra veckomatch under slutspurten av ligaspelet. Av de fyra topplagen är det bara Bochum som inte fått någon markant förändring i spelschemat. En liten, men kanske avgörande detalj i hur sluttabellen kommer att se ut när samtliga lag spelat 34 matcher.

Inför mötet hemma på Ruhrstadion mot Hannover 96 kan Thomas Reis återigen mönstra bästa tänkbara lag, då både Robert Žulj och Danny Blum är tillbaka efter avstängning. Att helt förklara debaclet i Paderborn (förlust med 3-0) med att den österrikiske spelfördelaren saknads är naturligtvis för enkelt, men det är ändå en fingervisning om hans betydelse. Motståndarna H96 måste ses som en av säsongens stora besvikelser. Laget ligger på undre tabellhalvan och har haft förtvivlat svårt att hitta både stabilitet och kontinuitet. Högstanivån (med vinster mot bl.a.  HSV och Bochum) är konkurrenskraftig nog för att vara ett topplag, men dessa utmärkta insatser har varvats med riktiga bottennapp (t.ex. dubbla förluster mot jumbon Würzburg).
 

Mattias Grahnmattgrahn@hotmail.com2021-04-17 11:52:13
Author

Fler artiklar om Bochum

Bochum förlorade klart mot Köln
Inför säsongen 21/22: VfL Bochum