Det är Lars Windhorst som har allt att förlora
Lars Windhorst inträde I Hertha väcker reaktioner. Själv kan jag inte låta bli att beundra en person som investerar så tungt I något så osäkert som Hertha.

Det är Lars Windhorst som har allt att förlora

Jag har last Axel Falks artikel och har några kommentarer kring detta.

I torsdags slog bomben ner. Affärsmannen Lars Windhorst kommer under de kommande åren stoppa in mer än 200 mio Euro i Hertha. Är karln inte riktigt klok. Att investera så tungt i en underpresterande kliubb som Hertha? Ett lag som med rätta beskylls för att spela en rätt torftigt och defensiv fotboll. Som gnetar sig kvar säsong efter säsong med en ganska så anonym trupp.

Alternativen var många. Hamburg, Köln, Stuttgart, Frankfurt eller någon annan klubb från en större stad. Men av någon outgrundlig anledning så har Lars Windhordst bestämt sig för att gå "all-in" i Hertha. Tycka vad man vill om detta. Det är fritt fram för Lars Windhorst att göra vad han vill med sina pengar som han tjänat ihop från att ha startat med två tomma händer i sin pappas garage när han fortfarande var en tonåring. Lars Windhorst köpte sin första Ferrari när han var arton. Redan efter ett år hade Lars Windhorst fått sådan snurr på sin verksamhet att hans företag gjorde en vinst på 80 mio Euro. 

Förutom att Lars Windhorst går in tungt med kapital i Hertha så vet han hur man driver en framgångsrik verksamhet. Även detta kan han bistå klubben med. Sedan tror jag att Lars Windhorst är så smart att han låter personer som vet mer om fotboll än sig själv sköta själva driften av klubben. Precis som Dieter Hopp har gjort i Hoffenheim.

Axel Falk menar att Lars Windhorst inte har någon känslomässig koppling till Hertha. Men som jag ser det så finns det även fördelar med detta. Det faktum att man ser nyktert på verksamheten. Att man ifrågasätter utgifterna. Martin Kind och Klaus-Michael Kuhne har känslomässiga kopplingar till sina klubbar och gör ibland utspel i media när man blir besviken över uteblivna resultat. Ett sätt att hantera sin frustration. I stället för att slå någon stackars pensionär på käften. Den man älskar, den agar man.

Med tiden riskerar Lars Windhorst att bli den näste Martin Kind eller Klaus-Michael Kuhne. En person som sliter sitt hår i förtvivlan. Som risker att dö i förtid av hjärtinfarkt eller helt enkelt tappa förståndet och bli inspärrad på mentalsjukhus.

Precis så är det. Skulle Lars Windhorst satsning i Hertha stå på öronen så kommer han bli utskrattad i hela Tyskland. Det är Lars Windhorst som sätter sitt rykte som offentlig person på spel. Det är Lars Windhorst som riskerar att bli av med sin förmögenhet genom investera i något så osäkert som Hertha. Denna ständigt underpresterande klubb som inte ens kan slå Östersund.

Det är upp till var och en att ha en åsikt kring Lars Windhorst inträde i Hertha BSC. En sak kan vi väl alla vara överens om. Lars Windhorst har stake så att det räcker och blir över.

Tack för ordet.

Alexander Carlsson2019-06-30 00:42:42
Author

Fler artiklar om Hertha BSC