Det nya offensiva Hertha reser till Mainz
Äntligen fick vi vara med om segerns sötma efter vinst mot Bielefeld.

Det nya offensiva Hertha reser till Mainz

Englische woche är här. Match i lördags och redan imorgon är det dags igen då Hertha gästar Mainz. Det är ett pånyttfött Hertha som vann övertygande mot Bielefeld och därmed känns Arminia och Fürth avsågade i bottenstriden. Dessa två lag ska Hertha ha bakom sig när serien summeras framåt våren.

I Kicker uttalar sig Arne Friedrich om tränarbytet från Pal Dardai till Tayfun Korkut, har inneburit att Hertha skapar betydligt mera målchanser, har ett större bollinnehav och känns överlag mera dominanta och tar för sig på ett helt annat sätt. Hela 35 avslut och totalt fyra mål mot Stuttgart och Bielefeld sedan tyskturken tog över. Statistik som inte ljuger.

Den stora frågan är naturligtvis om Hertha kan fortsätta på samma sätt när laget tisdagkväll gästar Mainz. Detta Mainz som hade självaste Bayern på gaffeln och ledde borta med 1-0 men fick se sig slagna med 2-1. Det har nu gått snart ett år sedan förre spelaren Bo Svensson tog över tränarsysslan i sin forna klubb och vi har sett en remarkabel förbättring. Den minnesgode kommer ihåg att de rödvita endast hade sju pinnar i "halvtid" men lyckades ändå med marginal klara nytt kontrakt. Aldrig tidigare hade lag med så dåligapoängmässiga  förutsättningar lyckats med den bedriften.

Och den fina formen håller i sig. Mainz har gjort det bra denna säsongen och spelar enligt expertisen en frejdig fotboll . 21 poäng och en övertygande åttondeplats. Borta är förvisso Herthaspöket Robin Quaison men laget trummar på ändå och framförallt på hemma plan är 05 hemmastarka. Exempelvis har Leipzig åkt på däng här tidigare under säsongen.

Känslan är att vi kan få se en sevärd och öppen tillställning med tanke på Hertha nya offensiva fotboll. Forwardsparet Belfodil & Jovetic börjar bli alltmer samspelta. Sedan finns spelare som Serdar, Ekkelenkamp och Richter som också kan avgöra.

Match tisdag 20.30 på Opel-Arena, Mainz..

Hertha BSC: Schwolow-Zeefuik, Boyata, Stark, Plattenhardt,-Ascacibar, Darida, Serdar, Richter,-Belfodil & Jovetic

Alexander Carlsson2021-12-13 21:31:37
Author

Fler artiklar om Hertha BSC