Dirty Harry gör sensationell comeback
Herthafansen har mestadels positiva minnen av Harald Gämperle, som återvänder till Hertha efter att ha varit borta nästan tio år.

Dirty Harry gör sensationell comeback

Harald Gämperle förstärker tränarstaben.

Harald Gämperle kehrt zu Hertha BSC zurück. Detta efter ha varit borta nästan prick tio år. För så länge är det snart sedan Lucien Favre och hans högra hand, Harald Gämperle, lämnade Hertha. Efter en svag inledning med bara tre pinnar efter sju omgångar så valde Lucien Favre att kasta in handduken. Detta trots att övriga delar av klubben trodde att en vändning var möjlig.

En händelse som innebar slutet på vänskapen mellan Lucien Favre och Harald Gämperle, som blev mänskligt besviken på sin landsman då Lucien mer eller mindre slutade svara när Harald hörde av sig. Några år senare gjorde Lucien Favre om samma sak i Gladbach, som fick en tung start en säsong med flera förluster. Trots att alla andra hos die fohlen trodde att detta gick att vända så valde Lucien att göra som han gjorde. Trots sprickan så har Harald Gämperle fortsatt haft en bra relation till Hertha, vilket man inte kan säga om Lucien Favre

Efter äventyret tog slut i Hertha så återvände Harald till FC Zürich och blev assistent till en viss Urs Fischer, som häromdagen förde upp Union i Bundesliga. 2013 bytte sedan Harald till Young Boys där han har varit med stor framgång. Två raka titlar under Adi Hüttler, som förde Eintracht till semifinal i Europa League, och Gerardo Seoane. Ett gott tecken då förra gången Harald var anställd av Hertha så hade han och Lucien Favre just gjort Zürich till tvåfaldiga mästare.

Fyra guld som tränare alltså och lika många som spelare då Harald var en del av Grasshoppers storhetsperiod på 1990 talet.

Välkommen tillbaka!

Alexander Carlsson2019-06-02 23:54:20
Author

Fler artiklar om Hertha BSC