EURO-Countdown mit Falk #15 - "Fluch Endet - Hector macht's rein"

Den tyska VM-historien har vimlat av hjältar, förlorare, krigare och generaler. Med Uli Hoeness sköt man 1976 bort EM-Guldet efter straffläggning exempelvis. Det var en klassisk straff som sköt guldet till Tjeckoslovakien. Nu tänkte jag avsluta denna Count-Down med ytterligare en straff och varför inte avsluta med en riktig Hektor. Som alla minnesgoda vet så var Hektor den store krigaren under det trojanska kriget. Han ledde trojanerna mot de grekiska styrkorna. Under EM2016 i Frankrike var det en annan Hektor som blev hjälte. Jonas Hector, 
I kvartsfinalen ställdes Tyskarna mot Italien. 1-1 efter full tid och förlängning. Sedan följde missarnas fest. Hos tyskarna brände Schweini, Thomas Müller och Mesut Özil, hos Italienarna Zaza, Bonucci och Pellé. In på "knockout-straffar", då bränner Matteo Darmian och Jogi Löw fick ta fram sin trojanska hjälte från 1.Fc Köln. Jonas Hector.kliver fram och drar dit segerbollen. Tyskland vidare till semifinal där de senare åkte ut mot Frankrike. Men Hectors mål är det senaste av Tyskland i Europamästerskapet och med det avslutar jag min personliga Countdown, som jag hoppas har förnöjt. 
 
Men ni kommer inte undan en musiksnutt.. den mest spelade tyska låten 2016. "Die Immer lacht" med Kerstin Ott & Stereoact. 
 

Magnus Falk2021-06-15 12:00:00
Author

Fler artiklar om Tyskland