Farnerud provtränar med tysk klubb

Farnerud provtränar med tysk klubb

Alexander Farnerud har efter att hans kontrakt med Helsingborg löpt ut begett sig ner till Tyskland för att provträna med SG Sonnenhof Großaspach.

Vid årsskiftet löpte Alexander Farneruds kontrakt med Helsingborg ut och sedan dess har den tidigare svenska landslagsspelaren stått klubblös.
 
Snart kan det dock vara ändring på den saken. 35-åringen befinner sig nämligen för stunden i Tyskland för att provträna med SG Sonnenhof Großaspach hemmahörande i 3. Liga. I dag deltog han i klubbens träningsmatch mot 1. FC Saarbrücken (förlust med 0–4) – dock utan att imponera om man ska tro vad tysk media rapporterar.
 
Det är inte första gången Farnerud befinner sig på tysk mark. Mellan 2006 och 2008 representerade han VfB Stuttgart och var därmed med när föreningen något överraskande vann Bundesliga 2007.
 
Om det blir en återkomst till den tyska fotbollen eller inte återstår att se. Det återstår också att se hur länge mittfältaren kommer träna tillsammans med Sonnenhof Großaspach, som är en liten klubb belägen norr om Stuttgart.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-15 20:20:00
Author

Fler artiklar om Tyskland