För första gången på 43 år ska Hertha spela ett derby i Bundesliga
Marko Grujic satte den avgörande straffen mot Dresden. Kritikerna menar dock att serben inte nått samma nivå som förra säsongen. Visa nu vad du kan mot Union!

För första gången på 43 år ska Hertha spela ett derby i Bundesliga

Berlinderbyt kommer sändas till 205 länder.

Så är stunden kommen som så många har sett fram emot. Die Berlinische Derby. Öst mot Väst. Rött mot Blått. Nykomling mot Nyrik. Urs Fischer mot forne kollegan Harald Gämperle. Union mot Hertha. En stad delas i två läger en dag som denna. Hoppas bara att de blir någorlunda fredligt, så vi slipper läsa om tråkiga kravaller. I grund och botten är detta två klubbar som tidigare stått enade tillsammans mot Dynamo Berlin. För den äldre generationen så är det inga problem att umgås tillsammans på någon mysig kneipe och det var många Herthaner som ville ha upp Union i våras då laget kvalade sig upp. Tyvärr så verkar inte den yngre generation se saker och ting på samma sätt utan ska markera revir.

Ett ovisst derby får man nog säga. På pappret har Hertha det bättre laget och har också en högre passningskvot men Union är svåra att tas med på med sin löpstarka och kampinriktade fotboll. Hertha tvingades till 120 minuter som så sent som onsdags mot ett vilt kämpande Dresden medans Union tog en tung seger borta mot Freiburg redan i tisdags. Eller gav vändningen i slutet så mycket adrenelin att det bara går av farten?

Oroväckande att Hertha släpper till så mycket bakåt. Tre i baken mot Dresden är inte godkänt. Samtidigt är det länge sedan som vi har en sådan bredd i offensiven. Vilka alternativ med Dilrosun, Lukebakio, Selke, Duda, Wolf, Ibisevic, Kalou och Grujic. Det skulle förvåna mig mycket om Hertha inte åtminstone nätar minst en gång. Hur långt det sedan räcker är en annan fråga.

Det är lite samma tendenser som förra säsongen där Hertha blandar friskt strålande insatser med uselt spel. Det är därför Hertha alltjämt återfinns i tabellens mitt och inte högre upp. Inför säsongen tippade undertecknad Hertha som tia och Union på femtondeplats, vilket är ungefär som det ser ut i tabellen inför lördagkväll. Vinnande lag tar en blytung seger. För mig är det dock viktigast att vi är före Union i tabellen när säsongen är färdigspelad.

Frisparkar brukar fälla avgörandet när dessa lag spelar mot varandra. Vi herthaner minns Ronny två gånger om. Union har sin Torsten Mattuschka.inskriven i historieböckerna. Å andra sidan så var det mer än sex år sedan lagen spelade i tävlingsmatch och mig veterligen så är det bara Thomas Kraft som är kvar från den tiden.

Dagen D är här. Nu visar vi vilka som är Berlins bästa lag. Nu färgar vi Berlin blått och firar respektfullt.

Match på Alten Försterei. Lördag 18.30. Världen ser på. Deniz Aytekin dömer.

Hertha BSC: Jarstein,-Klünter, Stark, Rekik, Mittelstädt,-Skjelbred, Grujic,-Dilrosun, Lukebakio, Wolf,-Ibisevic

Med Vladimir Darida avstängd så lär Per Skjelbred spela på det centrala mittfältet istället

Alexander Carlsson2019-11-01 22:26:15
Author

Fler artiklar om Hertha BSC