Hertha BSC - Union Berlin
0 - 2

Förlust i derbyt
Efter match blev Bobic inkallad på kontoret där han fick reda på att han gjort sitt som sportchef.

I lördags gick Hertha för andra hemmamatchen i rad mållösa av planen och förlustsviten förlängdes efter att Union gick segrande ur stadsderbyt med 2-0.

Herthas Ultras gjorde en markering mot laget genom att komma in bara minuter innan avspark samt att det inte vajades med några flaggor under hela matchen. En signal till laget och föreningen att det är dags att de höjer sig. Detta hade dessvärre ingen positiv påverkan på resultatet.

Matchen i sig var ett riktigt ställningskrig från första till sista sekund och det var inget skönspel något av lagen bjöd på utan det var en riktig derbymatch, det handlade bara om att komma därifrån med en seger och bli omskrivna som bäst i staden.

Hertha öppnade piggt, men hann aldrig komma till något avslut eftersom det tog lite för lång tid att komma till rätsida med bollkontrollen och Unionförsvararna hann ikapp varje gång och kunde avvärja varje försök innan det hann bli farligt. Matchen stod och vägde ända fram till slutet av halvleken då Union tog ledningen på en frispark efter en välplacerad nick och det var ett psykologiskt väldigt tungt mål att släppa in, särskilt för ett Hertha som befinner sig i en negativ spiral.

Andra halvlek var som första, tight där inget av lagen lyckades bryta ner det andra. Ngankam som såg pigg ut i tisdag mot Wolfsburg fick komma in efter en timme då han ersatte en osynlig Kanga. Kort därpå ropade Herthaspelarna på straff efter en duell i straffområdet. Union fortsatte att spela och kunde kontra in 2-0 bakom en överspelad Christensen. Domaren för dagen Dr Felix Brych gick fram till tv-skärmen för att kolla om det var straff eller ej, men det var inte i närheten av att vara en solklar straff, men samtidigt har liknande situationer bedömts vara straff tidigare. Jag som inte är en vidare stor VAR-förespråkare och som hatar när de går in i sådana här situationer tycker att för fotbollens bästa så var det bra att det inte bedömdes vara straff. Sedan svider det att det skedde mot just Union, det går inte att förneka, men jag ser hellre att situationer likt denna inte är straff än att det i efterhand bedöms vara det.

Hertha gjorde ett tappert försök att komma tillbaka in i matchen och skapade två riktigt bra lägen, men Rønnow i gästernas mål stod för två riktigt fina räddningar. Helgens match var prestationsmässigt ett steg framåt jämfört med de två tidigare och ersättarna i backlinjen Pekarik och Uremovic visade mycket vilja och stod för bra insatser. Efter matchen stod det klart att sportchefen Fredi Bobic fick lämna med omedelbar verkan eftersom han och styrelsen inte är överens om vilka väg Hertha ska ta in i framtiden.