PreZero Arena, 2021-10-29 20:30

Hoffenheim - Hertha BSC
2 - 0

Förlust mot Hoffenheim

Efter veckans avancemang i cupen gjorde Dardai sju ändringar i startelvan vilket inte var förvånande då vi spelade vår tredje match på sju dagar. Boyata, Darida, Schwolow och Zeefuik var spelarna som fick förnyat förtroende. Det var en mer defensiv startelva vilket på förhand ansågs vara ett klokt drag då Hoffenheim brukar spela offensivt på sin hemmaplan.
Efter uppehållet har Hertha uppvisat ett tightare och mer samlat försvarsspel efter svängdörrarna som rådde under inledningen av säsongen.

Något förvånande var att bollinnehavet i första halvlek var 51-49 till vår fördel, men Hoffenheim hade 11-4 i chanser och de ledde helt rättvist med 2-0. Spelmässigt såg det tyvärr ut som vanligt, när vi har bollen så är vi uddlösa och har svårt att hålla bollen inom laget en längre period och därmed få andrum. Detta var även något som Dardai insåg och bytte in två offensiva krafter i Jovetic och Maolida när andra halvlek sparkades igång. Bytena gav, precis som mången gång tidigare under säsongen ingen direkt effekt utav det var fortfarande väldigt trubbigt framåt. Spelarna försökte men sista passningen var för dåligt slagen och då blir det svårt att vända ett tvåmålsunderläge. Det blev inte bättre när Boyata fick rött kort efter att ha varit alldeles för sen i en situation. Efter det orkade spelarna inte försöka uträtta något offensivt längre utan höll bara sina defensiva positioner för att undvika ytterligare baklängesmål.

Något som är oroväckande är att vi efter tolv spelade tävlingsmatcher den här säsongen fortfarande inte har stått för någon riktigt bra insats. Nästa helg tar vi emot Bayer 04 Leverkusen hemma på Olympiastadion.
 

Joakim Sparrjoakim.sparr@bettercollective.com@joakim_sparr2021-10-29 22:44:50
Author

Fler artiklar om Hertha BSC