Försäsongen igång för VfL Bochum

När träningen inför säsongen 20/21 återupptogs på Castroper Straße efter några försenade semesterveckor, saknades en spelare. Det var Danny Blum, som testade positivt i de obligatoriska Corona-testerna. En hänsynslös påminnelse om det vi redan visste - även denna säsong kommer bli väldigt annorlunda!

I drygt tre veckor har försäsongen rullat på, men redan har några rejäla vägbulor bromsat upp. I måndags påträffades det andra positiva Corona-testet denna försäsong, varpå hela laget sattes i karantän och det planerade träningslägret ställdes in. Inte de förutsättningar man önskar sig med andra ord, men tränare Thomas Reis försökte vara optimistisk när alla utom fyra spelare åter kommit i träning; ”Det viktigaste är att vi kan träna igen”. Härnäst väntar en lokalduell mot Dortmund, vilket är tufft nog med normala förutsättningar (18:00 på C More).
 
Rent sportsligt har det också varit en ganska knackig resa så här långt. En mållös match hemma mot KFC Uerdingen följdes upp med ett tre-halvleksmöte (3 x 45 minuter) i Köln, som slutade 3-2 till FC. Bochum fick två sena tröstmål genom Milos Pantovic och Baris Ekincier. I den senaste träningsmatchen blev VfL åter mållösa, när de på bortaplan mötte Fortuna Düsseldorf och förlorade med 1-0. Den planerade matchen under träningslägret, mot VfB Lübeck, blev även den inställd.
 
Många tyska klubbar, inklusive Bochum, hade långt gångna planer på hur publiken skulle kunna återvända till arenorna till säsongstarten, men igår kom beskedet att så inte blir fallet. Corona-restriktionerna påverkar även Bochums första tävlingsmatch för säsongen, första rundan i DFB-Pokal mot FV Engers 07 som spelar i Oberliga Reinland-Pfalz/Saar Nord (dvs. den femte nivån i seriehierarkin). Under normala omständigheter hade Bochum fått spela i Neuwied på en stadion med det pittoreska namnet Stadion am Wasserturm (Stadion vid vattentornet), men då amatörlaget inte har möjlighet att leva upp till hygienkraven kommer matchen att spelas på Ruhrstadion i Bochum.

Mattias Grahnmattgrahn@hotmail.com2020-08-28 13:07:00
Author

Fler artiklar om Bochum

Bochum förlorade klart mot Köln
Inför säsongen 21/22: VfL Bochum