An der alten Forsterei, 2022-08-06 15:30

Union Berlin - Hertha BSC
3 - 1

Förväntat nederlag i stadsderbyt

Union hade inga problem med att avfärda Hertha BSC i premiären av Bundesliga

Bundesligapremiären bjöd på stadsderby och efter kraschlandningen mot Braunschweig i cupen var det var ett slokörat Hertha som reste någon mil österut för match mot välskötta Union. Union var på förhand utpekade som favoriter att vinna sitt fjärde derby i rad, medan ovissheten var fortsatt stor kring hur pass redo för säsong Hertha BSC faktiskt är. Tränare Schwarz valde dock att behålla sin startelva från förra helgens cupmatch förutom att Uremovic tog Boyatas plats i mittförsvaret, då den senare inte återfanns i matchtruppen av okänd anledning.

Matchen kom att bli en ganska så enahanda affär, då Union tydligt markerade att man var det bättre laget. Sett till bollinnehav och initiativförmåga kom också en rättvis utdelning efter dryga halvtimmen, då Unions nyförvärv Siebachteu från nära håll nickade in ett inlägg från Herthas högerkant. Kemp var för sen in på Union-anfallaren, och Hertha-mittbacken stod ånyo för en överlag svag insats även om han inte på långa vägar var ensam om det denna eftermiddag.

Hertha skapade noll och intet av offensivt värde och istället kom matchen kom att avgöras kort in i andra halvlek. Haberer hittade en stor yta backom Herthas backlimje för Becker att smyga in i, och behärskat placera in 2-0. Fyra minuter senare släcktes de blåvita förhoppningarna definitivt då Knoches lösa nick på något sätt letade sig bakom Christensen i Hertha-målet. Vår danske keeper såg allt annat ut än den säkra utpost som Hertha kommer behöva för att undvika nedflyttningsstrid, men än är det för tidigt att fastslå huruvida unge Christensen kommer palla trycket.

Schwarz agerade från sidlinjen genom att kasta in nyförvärven Kanga och Ejuke, men till liten synbar nytta. Kanga kunde åtminstone noteras för ett skott mot mål - ett av Herthas blott två registrerade avslut under hela matchen.

Matchen var död och tempot sjönk ju närmre slutsignal vi kom. Dodi Lukebakio skulle dock hinna uppvisa lite av den klass han besitter när han väl vill, när han skickade in ett vackert reduceringsmål minuter före matchens slut. En av extremt få ljusglimtar denna preimär.

Union vann klart och rättvist och kan nu titulera sig stadsmästare för fjärde gången i rad. Det må smärta men i nuläget är det bara att konstatera att laget från Köpenick har kört om Hertha rejält på i princip samtliga plan. Med avstamp i lördagens match är det inte mycket som tyder på att avståndet klubbarna emellan kommer minska i närtid.