”Fotboll utan fans är som schnitzel utan pommes”

”Fotboll utan fans är som schnitzel utan pommes”

Röster har börjat höjas gentemot beslutet att spela fotbollsmatcher inför tomma läktare. I stället är det många som nu anser att matcherna bör ställas in.

Coronavirusets framfart ställer till det rejält i sportvärlden. Så även i Tyskland där det redan på många håll beslutats att de kommande matcherna i Bundesliga och 2. Bundesliga kommer spelas utan publik. Matcherna i tredjeligan har ställts in helt.
 
Detta har fått flertalet supportergrupper att agera. Den officiella supporterföreningen till HSV – vid namn 1887 Supporters Club – menar på att lösningen att spela inför tomma läktare inte är rätt väg att gå. I stället anser de att de kommande omgångarna bör ställas in eftersom ”fotboll utan fans är som schnitzel utan pommes” – vilket känns som en väldigt typiskt tysk liknelse.
 
En spelare som har uttalat sig i frågan är mittbacken Timo Letschert, som håller med om att det känns förkastligt att spela fotboll utan att ha supportrarnas stöd i ryggen.
 
De kommande dagarna väntas bli oerhört hektiska och det kommer förmodligen pumpa ut diverse rykten och spekulationer om hur det tyska fotbollsförbundet kommer agera framöver. Italien har redan beslutat sig för att ställa in de nästkommande omgångarna och fler länder lär följa deras exempel under den närmsta framtiden.
 
I morgon, fredag, ska egentligen HSV ställas mot Greuther Fürth på bortaplan. Just nu verkar det som att matchen kommer att spelas – men saker och ting kan snabbt förändras.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-03-12 07:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV