Bayern München - Mainz 05
5 - 2

FT: FC Bayern München - FSV Mainz 05 = 5-2 (0-2)
Bayern spelarna firar efter att gjort mål mot Mainz den 3 januari 2021.

Efter 0-2 underläge i halvtid så visar Bayern München varför dem är bäst i världen och vinner med klara 5-2.

Den 23 tävlingsmatchen för den här säsongen är spelad när det gäller Bayern München och det går som tåget. Idag är man i ett 0-2 underläge efter 45 minuter spelade. Men i andra halvlek finns det bara ett lag på planen. Skönt att få den här starten på 2021!

Räddningar: 5-7

Det första målet är något man kan diskutera länge. Är det rätt av domaren att inte ens blåsa till en början? Ska det inte bli bortdömt av VAR?
Mainz skickar en långboll mot Boateng, som har full koll på den och ska nicka bort den. Istället kommer motståndar anfallaren Jonathan Burkardt och knuffar till Boateng så han trillar. Han tar ner bollen och har friläge mot Neuer och sätter dit 0-1. Domaren tillåter det, och så även VAR. Omdiskuterat beslut, och själv bottnar jag i att det finns många domare som skulle valt att blåsa frispark.

Det andra målet som Mainz gör är en välslagen frispark med en ‘’outstanding’’ nick av Alexander Hack. Inte mycket att säga efter det, mer än att det är ett mål som man behöver lite flyt för att lyckas få till sin fördel.

Halvtidskommentar
Jahopp, då var det 0-2 underläge. Känslan är att det varit en jämn första halvlek, där Bayern trots allt borde ha gjort något mål. Tolisso har haft bra läge och kan tycka att det är två lite för billiga, och oförtjänta mål som Mainz gör. Tror vi får se ett helt annat Bayern München i andra halvlek.

Andra halvlek summerar jag som en total överkörning från Bayern München. Man sätter tidigt både 1-2 och 2-2. Sedan när man gör 3-2 första gången blir det bortblåst, men det är inget som sätter stopp för maskineriet från Bayern München. Man fortsätter göra det man är bra på och bjuder aldrig in Mainz i matchen igen. Robin Quaison har ett väldigt farligt ribbskott men bortsett från det så är det lugnt bakåt. Tillslut vinner man matchen med 5-2 vilket är väldigt bra med tanke på halvtidsresultatet.

Sammanfattningsvis speglade resultatet efter dem första 45 minuterna inte matchen. Sett över hela matchen däremot ser man de stora nivåskillnaderna mellan liga 1:an och Mainz som ligger nästsist.

Manuel Neuer (GK): 6
Gör en väldigt stabil match. Har någon fin räddning, och gör precis det han ska. De målen han släpper in är inget man kan klandra världens bästa målvakt för.

Benjamin Pavard: 6
Gjorde det han skulle, men inte mycket mer än så.

Jerome Boateng: 5
Jag tycker man ska kräva betydligt mer av Boateng. Visst han borde kanske fått frispark vid första målet, men det är en såpass lös knuff att det måste han stå upp bättre. Det är inte direkt någon Oliver Giroud som knuffar undan honom.

David Alaba: 6
Kan förvänta sig mer av Alaba. Känns som han går ut i varje match med tanken att han ska lämna till sommaren i bakhuvudet. Vilket endast påverkat, och fortfarande ser ut att påverka hans spel negativt.

Alphonso Davies: 6
Gör en bra match. Har ett väldigt farligt skott i andra halvlek och springer som vanligt. Tycker det var lite för många små misstag av Davies idag.

Corentin Tolisso: 5
Visst han gör en stabil match. MEN jag tycker man ska kräva betydligt mer. Han bränner två 100 procentiga målchanser. Visserligen med vänsterfoten, men det är för bra lägen för att inte göra mål på. Blir utbytt i 88' minuten mot Douglas Costa vilket jag tycker var alldeles för sent. Skulle helt ärligt inte klagat om man bytte ut honom i halvlek.

Joshua Kimmich: 7
Han slutar aldrig att leverera och gör även ett mål idag. Svårt att sätta ord på betydelsen som Kimmich har i dagens Bayern München.

Leroy Sané: 6
Han gör visserligen ett väldigt fint mål, men tycker fortfarande han bränner för många målchanser. Men som sagt ett fantastiskt mål idag.

Thomas Müller: 6
Gör en godkänd insats. Han kändes inte särskilt aktiv idag men fortfarande en godkänd prestation.

Serge Gnabry: 7
En bra insats trots han aldrig gjorde något mål. Utgick däremot skadad så får hoppas att det inte är något större problem med det.

Robert Lewandowski: 7
Gör två mål och är tillsammans med Kimmich bäst på plan idag enligt mig. Egentligen ska man nog inte ha mycket större krav på honom än det han levererar idag med tanke på att det är Mainz som är motståndarna. Skönt är det att Lewandowski ser ut att leverera även 2021.

Avbytare
Niklas Süle: 6
Kommer in istället för Boateng i andra halvlek och gör det stabilt. Lyckas även sätta dit ett mål efter en hörna, vilket alltid är kul för en mittback/högerback.

Leon Goretzka: 6
Liksom Süle blir han inbytt i andra halvlek, istället för Benjamin Pavard. Gör vad han ska dem 45 minuterna han spelar och gör en godkänd prestation.

Jamal Musiala, Douglas Costa och Choupo-Moting spelade för kort tid för att betygsättas.

Härlig start på 2021. Nästa match är borta mot Borrusia M'gladbach på fredag klockan 20:30, det ser vi framemot.