2020-08-23 21:00

PSG - Bayern München

FULL GUIDE inför Paris SG - Bayern München
Thomas Müller

FULL GUIDE inför Paris SG - Bayern München

Varje år spelas Champions League, varje år ska en vinnare utses. I år kan det varken bli Messi eller Ronaldo som lyfter den ärofyllda buckla. Resan mot en ny era av fotbollspelare är, om inte för ett tag sedan här. Imorgon avgörs det om laget med oljepengar eller laget med T Y S K L A N D inritat i pannan vinner årets upplaga av Champions League.

Man brukar snacka om att pengar är det absolut viktigaste för att nå framgång. På senare år har pengarna spelat en allt större roll inom fotbollen, och visst har man sett det i CL. Turneringen vars allas klubbar mål är att vinna. PSG och Bayern München dominerar sina inhemska ligor och kan varje år jogga hem sin liga titel. Målet för dom klubbarna, inräknat lag såsom Manchester City, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Juventus och några till är att man ska ta segern i Champions League. Det är de som räknas, och det som är mest betydelsefullt. Även fast det är stor konkurrens i La Liga för dom spanska lagen, så är det vem som vinner CL som är det heta ämnet där, och runt om i dom andra länderna. I år ser vi varken Real Madrid eller Barcelona längre i turneringen. Inte heller Messi eller Portugisen Cristianoooo RONALDOO. Många lag slåss hårt om den här titeln, och imorgon görs det upp mellan Paris SG som representerar Frankrike - också har vi Bayern München som representerar Tyskland. Här har ni en fullmatad guide inför stormötet som väntar!


Hansi Flick känner på gräsmattan dagen innan match, bild från Bildbyrån.

  • PARIS SAINT-GERMAIN:
Man når framgång på olika sätt. PSG är ett lag som fått just sin framgång, genom något som låter så enkelt. PENGAR. Inte lite pengar, utan enorma investeringar. Målet? Vinna Champions League - för att bli en storklubb. Det har inte bara varit inför den här säsongen, utan detta arbetet är något som skett under dom senare lite drygt nio åren. Pengar från Qatar har pumpats in, och spelare såsom Zlatan, Thiago Silva, Neymar och Kylian Mbappé är spelare som man lyckats knyta till sig. Utöver det har man skaffat sig ett stort antal supportrar världen över, och många är det som hoppas på att PSG vinner.
Så hur har resan till den här Champions League finalen sett ut?

Gruppspelet gick relativt enkelt och man lyckades vinna GRUPP A framför stor favoriterna Real Madrid. Club Brügge och Galatasaray var inte till några större problem för fransmännen.
I åttondelsfinalen skulle man få möta Borussia Dortmund, där första matchen på bortaplan slutade med en 1-2 förlust. Väl hemma på Parc des Princes lyckades man knyta till sig en 2-0 vinst och kvalificera sig vidare till kvartsfinal. Singel möte mot Atalanta, och en seger som definitvt satt långt inne. Tror vi är många som minns kvällen när Glenn Strömberg satt och kommenterade sitt älskade Atalanta som skrällat så mycket den här säsongen. Atalanta tappade nämligen sin 1-0 ledning till 1-1 i den 90’ minuten och i den 93’ gjorde Eric Maxim Choupo-Moting 1-2 och PSG hade slått ut Glenn Strömbergs lag från Bergamo, Atalanta.
Semifinal spöket var över för PSG och väl när semifinalen skulle spelas så visade man inga nerver. 0-2 i halvtid och en relativt enkel seger kunde tränare Thomas Tuchel se sitt PSG ta från sidlinjen.

Läget i PSGs trupp ser väldigt ljust ut, och både Keylor Navas och Kylian Mbappé sägs vara ‘’fit for fight’’. Om dom startar är dock inte helt hundra.
 
  • BAYERN MÜNCHEN
Om man snackar om att Paris har pumpat in miljarder dom senaste 9 åren så är det långt ifrån vad tyskarna har gjort. Man har i o försig varit tvugna att göra en stor städning bland spelarmaterialet, då legendarer såsom Arjen Robben, Ribery, Lahm, Bastian Schweinsteiger med flera har blivit äldre och inte hållit klassen. Nytt har kommit in, samtidigt som stommen bestående av Manuel Neuer, David Alaba, Kimmich (+Boateng), Thomas Müller och Lewandowski har fått ett stort ansvar att bära detta nya Bayern. Min första känsla när Bayern väl avancerade till finalen var att tanken slog mig att det var något så oväntat som att Hansi Flick, en temporär lösning skulle vara den rätta lösningen för att ta nästa steg. Å andra sidan, så är kanske detta ett resultat att det värvats klokt senaste åren och att spelare, då tänker jag framförallt på Lewandowski har tagit den extra lilla procenten och blivit sneppet vassare. Helt ärligt, om det skulle ges ut Ballon d’or i år, VEM SKULLE FÅTT DET OM INTE LEWANGOLWSKI. (ni som vet, ni vet!, (haha nu skrattar jag också åt mitt egna skämt)).
Hur enkel har egentligen Bayern’s resa till finalen varit?
Ja, super enkel. En joggintur, och nu väntar endast dom sista 100 meterna utav berget där CL titeln väntar. 
Behöver väll inte säga mer än att man har 10/10 vinster i Champions League spelet hittils. Svåratste mötet har varit mot Olympiakos, och då har man trots allt mött lag såsom Chelsea, Tottenham och Barcelona. - kört över alla och förnedrat varenda en utav dom.

Truppläget inför finalen är som det brukar, inga nya skador vad vi vet utan vi lär få se en förväntad startelva utav Hansi Flick. Appropå det jag skrev att Bayern spelarna kommer spela med T Y S K L A N D skrivit i deras pannor är för det sättet man spelat den här säsongen. Man har bara kört, man förlorar inte en match och dominerar allt och alla. Man är inte nöjd med att leda med 4-1 mot Barca, utan man kör på. Gnabry var inte nöjd efter Arsenal matchen, utan ville krossa Chelsea också. Tar man titeln imorn, ja då är man fortfarande inte nöjd för man vill vara högst upp på den tronen i 30 år framöver.

En sak, som talar emot en vinst för Bayern imorgon är det faktum att Tuchel, tränare i PSG har stor erfarenhet kring att möta giganterna i Tyskland. Som före detta Dortmund tränare så finns det en stor rivalitet mellan personen Tuchel och klubben Bayern. Om det är någon som är sugen på att vinna imorgon så är det tränare Thomas Tuchel.

David ÅhlundTwitter @ davidaahlund2020-08-22 18:14:00
Author

Fler artiklar om Bayern München