Hansa fick stryk igen

Det fortsätter att gå dåligt för FC Hansa Rostock. Borta mot Saarbrücken föll vi med 0 – 2. Efter 11 omgångar är Hansa kvar på en nedflyttningsplats.

1:a halvlek
Hansa startar med Rossipal-Pfanne-Gürleyen i backlinjen. Alex Rossipal spelar från start istället för Damian Roßbach. Jag tycker inte att någon av dem varit bra den här säsongen. Övriga backlinjen litar jag inte heller på.
Det har var för många misstag, för många felsparkar, för många felbeslut.
I anfallet startar Sigurd Haugen och dessvärre även återigen Ryan Naderi. Vad åstadkommer han? Ingenting. Det känns trist att en spelare som Nils Fröling får sitta på bänken när Naderi är startspelare. Eller vadå känns trist förresten?
Det känns åt helvete förstås. Fel. Dåligt jobbat av vår tränare att spela Naderi i match efter match.

Första halvlek tycker jag mest av valt är trist. Inga riktiga målchanser. Istället mest bara närkamper-avblåsningar och närkamper-avblåsningar mest hela tiden. 3. Liga lever oftast på spänningen, att de flesta matcher är väldigt jämna, täta, intensiva. Men för en neutral åskådare nog inte så kul. Särskilt inte om denne neutrale åskådare är van vid att ratta in Champions League tidigare i veckan eller Bundesliga på helgen.

Hansa hamnar i underläge efter en dryg halvtimme. En simpel hörna, en instuderad variant där Joel Bichsel kommer rusande mot främre stolpen och sedan, i höjdduell med Sigurd Haugen, mickar bollen i mål.
1 – 0 efter 33 minuter.
Saarbrücken är nära att göra mål igen två minuter senare. En hörna skickas ut mot Calogero Rizzuto som avslutar direkt. Bollen stryker utsidan av stolpen.

Matchen fortsätter att vara väldigt fysisk och full av avbrott. Domaren lägger på sex minuter i första halvlek. Hansa försöker. Håller bollen inom laget, spelar runt bollen, Adrien Lebeau har som vanligt mycket boll på centrala mittfältet.
Men sedan… Hansa får inte fram något som är i närheten av en målchans.

2:a halvlek
Nils Fröling kommer in. Det är bra. Nisse har avgjort matcher förut. Men han byter med Sigurd Haugen. Sopan Naderi får spela kvar.
Många byten tränare Bernd Hollerbach förstår jag mig inte på. Jag är ingen fotbollsexpert. Men jag ser ju vem som spelar bra och vem som inte gör det.

Hansa har några starka minuter i början på andra halvlek och får fram tre hörnor. Hettar det till framför Saarbrückens mål nu då? Nej, det gör det inte. Istället är Saarbrücken nära att öka på sin ledning.
Vår mittback Ahmet Gürleyen, nyförvärvet från Nürnberg som skulle vara så bra men inte är det, kommer fel i sin markering Amin  Naifi som hamnar ensam med Benjamin Uphoff i mål.
Naifi försöker med ett skott längs marken, Uphoff får ut en fot och räddar. Hade varit en snygg bandyräddning.

Nils Fröling har varit bra sedan han kom in. Löpvillig, stark i närkamperna. Syns. En annan som syns är Adrien Lebeau som blir bättre och bättre ju längre matchen pågår. Lebeau tillåts mer eller mindre dominera mittfältet när Saarbrücken blir försiktigare och backar hem. Nils Fröling får en bra chans efter passning från Lebeau. Målvakten räddar.

Tio minuter före slutet gör Saarbrücken 2 – 0. Upprinnelsen till målet är så satans typisk för Hansa den här säsongen. Alex Rossipal har bollen ute vid sidlinjen. Stillastående.
Saarbrückens anfallare Simon Stehle närmar sig och ger sig på en monsterglidtackling och får med sig bollen. Domaren väljer att låta spelet gå vidare och jag tycker nog att han gör rätt.
Stehle träffar visserligen Rossipals ben men har innan dess fått med sig tillräckligt mycket boll.
Stehle kan slå ett inlägg som Tim Civeja sedan skickar mot mål. Bollen tar på ett ben ställer vår målvakt helt. 2 – 0 efter 80 minuter.
Rossipal gnäller om att han blivit kapad vilket jag inte håller med om.
Efter en tjafsig avslutning där Bernd Hollerbach, Alex Rossipal, Franz Pfanne och Adrien Lebeau blir varnade, lägger domaren till sju minuter.
Hansa kämpar och sliter men får inte till något som kan bli till ett mål nu heller.

Hansa förlorar sin andra raka ligamatch och blir kvar under nedflyttningsstrecket.  Elva omgångar av 3. Liga är spelade. Vi är inte längre i början på säsongen.
Vi har vissa spelare som Adrien Lebeau och Sigurd Haugen som lyser upp i mörkret. Men som lag duger vi inte till.
Bernd Hollerbachs facit så här långt är uselt. Faktiskt uselt. Bara två segrar på elva ligamatcher. Utslaget ur DFB-Pokal efter pinsamma 1 – 5 hemma mot Hertha. Vidare i lokala cupen mot ett division 5-gäng med ett nödrop.
Kanske borde Hansa byta tränare. Klubbledningen är så klart pressad. En klubb som Hansa ska inte tillhöra bottenskiktet i 3.Liga. Även om ingen i klubben säger det rent ut så har vi så klart värvat för att spela om en plats i 2. Bundesliga.
Pressen på klubbledningen att agera är större än någon gång tidigare den här säsongen. Om jag ska gissa så tror jag att man väljer att fortsätta utan Bernd Hollerbach.
Kanske trillar ett sådant besked in redan idag.

Nästa match vi spelar är hemma mot Rot-Weiss Essen på lördag. 23.000 biljetter är redan sålda.

3. LIGA, 11:E OMGÅNGEN
1. FC SAARBRÜCKEN – FC HANSA ROSTOCK 2 – 0 (1 – 0)