Hansa kom tillbaka och tog blytung poäng

Toppmatchen mellan FC Hansa och Ingolstadt slutade 1 – 1. Gästerna dominerade första halvlek och tog ledningen i början på andra. Hansa hittade tillbaka in i matchen och kvitterade genom John Verhoek. Med tre omgångar kvar är Hansa fortfarande tvåa i tabellen

Första halvek
Ingolstadt tar tag i spelet. Dominerar så småningom mot ett Hansa som inte vågar spela ut.
Gästerna har flera lägen att ta ledningen. Hansa har inget enda avslut på mål.
Hansas insats i första halvlek är en stor besvikelse. Vi spelar med dragen handbroms medan Ingolstadt maler på med sitt spel. Alldeles för ofta har Ingolstadt fått in bollen i vårt straffområde.
Markus Kolke gör som vanligt några kalasräddningar och ser till så att vi inte ligger under i paus.

Ingolstadt tar välförtjänt ledningen i 57:e minuten. Dennis Eckert Ayensa slår en hörna från vänster som Dennis Eckert Ayensa nickar i mål.
Efter baklängesmålet blir Ingolstadt väldigt defensivt. Hansa klarar av att kapa säkerhetslinorna och äntligen börja spela fotboll.
Pascal Breier slår något som ser ut som ett tänkt inlägg men bollen skruvar sig förbi alla inklusive målvakt och tar sedan i ribban.
Två minuter senare kvitterar Hansa. Nik Omladic slår ett inlägg från höger. I straffområdet tror Bjørn Paulsen att målvakten Fabijan Buntic ska ta hand om bollen och släpper den förbi sig. Buntic är ställd och John Verhoek hinner smita emellan och sätta en tå på bollen. Mål. Kvitterat.

Efter kvitteringen blir spelet öppnare och lagen byter anfall men utan att få till ett avgörande. Matchen slutar 1 – 1. Det resultatet är Hansa definitivt nöjdast med. Vi var riktigt illa ute i första halvlek och en bit in på andra när vi hela tiden låter Ingolstadt behålla initiativet.
Imponerande att Hansa ändå lyckas ta sig samman och spela sig till ett kvitteringsmål.