Hansa Rostock II med oavgjort mot Berliner AK

FC Hansa Rostock II spelade 1 – 1 mot Berliner AK i 5:e omgången av Regionalliga Nordost. Patrick Nkoa nickade in Hansas kvittering i mitten på andra halvlek.

Det heter Berliner AK
AK står för Athletik-Klub. Klubbens officiella namn är Berliner Athtletik-Klub 1907 e.V.
Det finns en rad tyska klubbar som väldigt ofta skrivs eller sägs fel utomlands.
Det heter Karlsruher SC. Det heter Hallescher FC. Aldrig ”Karlsruher” eller ”Hallescher”. Så heter det aldrig, precis som man aldrig skulle säga ”Halmstads” om Halmstads BK eller ”Trelleborgs” om Trelleborgs FF.
Benämn aldrig Berliner AK som bara ”Berliner”.  Då förstår garanterat ingen tysk att du syftar på en fotbollsklubb.

Berliner AK är numera att beteckna som en tyskturkisk klubb, en integrationsklubb.
2004 anslöt sig BSV Mitte som tidigare hade haft namnet BFC Güneyspor och Fenerbache Berlin till Berliner AK. Klubben har aldrig spelat högre upp i seriesystemet än i Regionalliga.

Matchen
Sascha Schünemann spelar för första gången den här säsongen från start.  Patrick Nkoa som ju tillhör proffstruppen får speltid efter skada och tar plats som mittback.
Även Luca Barata är tillbaka efter skada och är med i truppen. I mål får Elias Höftmann chansen istället för Max Hagemoser.

Första halvlek är fattig på målchanser. Gästernas ledningsmål kommer snöpligt då ett misslyckat rensningsförsök i vårt straffområde studsar på en Berlinspelare och fram till Irfan Brando som bara behöver få bollen över mållinjen. 0 – 1.

Hansas tränare Kevin Rodewald gör tre byten i paus och skickar in Alessandro Schulz, Randy Dei och Sébastien Thill. Det visar sig vara ett lyckat drag. Hansa tar hand om spelet och har flera avslut innan vi lyckas kvittera.
Efter en frispark som lyfts in framför mål kommer Patrick Nkoa rätt och kan nicka in 1 – 1.

Randy Dei och Sébastien Thill har varsin målchans minuterna efter vår kvittering. Senare är Patrick Nkoa igenom i straffområdet men stoppas. Nkoa tycker att han blivit dragen i tröjan och Hansaspelarna vill ha straff men får ingen.
Hansa trycker på för ett segermål i matchens slutskede men får inte utdelning. Istället är det nära att Berliner AK får med sig tre poäng när målskytten Irfan Brando kommer ensam med Elias Höftmann.
Brando försöker överlista Höftmann med en lobb men vår målvakt är med och fångar bollen.
Matchen slutar 1 – 1.

Kevin Rodewald om matchen
”Killarnas inställning i första halvlek tyckte jag inte om. Det sade jag till dem i pausen och i andra halvlek var vi bättre och skapar flera chanser att vinna det här.
Till slut får vi acceptera att det blev en poäng. Vi analyserar vad som gick snett och koncentrerar oss på nästa match.”