Hansa slog VfL Wolfsburg med 3 - 0

I eftermiddags spelade Hansa träningsmatch mot VfL Wolfsburg. Hansa vann med 3 – 0 efter mål av Ridge Munsy i första halvlek och två mål från Streli Mamba i andra.

1:a halvlek
Avspark klockan 16 på fina AOK-Stadion där annars VfL:s framgångsrika damlag, klubbens U23 samt U19 spelar sina hemmamatcher.
Hansa satte igång med träningen redan den 17 juni, VfL Wolfsburg den 1 juli.
EM-deltagarna Wout Weghorst (Nederländerna), Josip Brekalo (Kroatien), Pavao Pervan, Xaver Schlager (Österrike),Kevin Mbabu och Admir Mehmedi (Schweiz) har fortfarande semester.

Wolfsburg har hunnit spela en träningsmatch. Den vann man mot Erzgebirge Aue med 2 – 1. Ny tränare hos VfL Wolfsburg är en viss Mark van Bommel.

Hansa startar med vår provspelare från VfB Lübeck, Ryan Malone i backlinjen. Jag är rätt säker att nyheten om att Malone skrivit på för oss blir officiell nästa vecka. Vilket är jättebra. Ryan Malone är en bra mittback, en bra fotbollsspelare och är dessutom både en utmärkt lagspelare och en självklar ledartyp på samma gång.

På tal om Ryan Malone visar han efter några sekunder upp en av sina specialiteter: hans inkast är både långa och faktiskt… hårda! Rena katapultinkasten.

Hansa spelar som vi gjorde i 3. Liga. Vi stöter högt upp och jagar Wolfsburg backlinje. Svante Ingelsson har en position på offensiva mittfältet, bakom Ridge Munsy som agerar ensam på topp.

Så småningom tar Hansa över mer av spelet. Svante Ingelsson är väldigt aktiv. Tyvärr står han offside tre gånger i första halvlek. Men han löper mycket, är med långt nere i defensiven också. Stark i närkamperna, bra bollbehandling. Det verkar de flesta som följer matchen på Youtube också tycka. Ingelsson får en hel del beröm.
Cirka 5.000 följde matchen via Hansas Youtubekanal och då blir det så klart många kommentarer. Det är lite av charmen med att följa dessa träningsmatcher.

Efter en halvtimme ger Ridge Munsy Hansa ledningen. Han tar emot bollen i straffområdet, tar sig förbi sin back och sätter bollen kallt bakom en chanslös målvakt. Munsy har varit väldigt aktiv så här långt. Stark, snabb, bollsäker.

Wolfsburg är blekt. Lagkapten Maxi Arnold på mittfältet försöker få igång spelet men det ser faktiskt ut som om VfL har en dålig dag. Det händer inte mycket.
Hansa leder i paus.

2:a halvlek
Båda lagen byter ut alla spelare utom målvakten.

Wolfsburg har första målchansen. Markus Kolke räddar mot Joao Victor.

Gian Luca Schulz och Pascal Breier hittar varandra ofta i offensiven. Snabba kombinationer. Schulz som förra säsongen oftast inte ens fick sitta på bänken har sett väldigt bra ut i träningsmatcherna.
Träningsmatcher är ju just bara träningsmatcher men det går inte att komma ifrån att Schulz imponerar.

Det är svårt att se Wolfsburgs spelidé. Man hade ett par målchanser i första halvlek men i andra halvlek skapar man nästan ingenting. Hansa ser motiverat ut och fortsätter att sätta VfL:s backlinje under press.
Streli Mamba kommer igenom och ska väl göra mål men sätter bollen tätt utanför.

Mamba gör 2 – 0 med knappt tjugo minuter kvar. Hansa har spelat ihop till det här målet. Mamba tar emot ett inlägg som han trycker förbi målvakten. Hansa får stora ytor när vi anfaller.
Några minuter senare är vi nära att göra mål igen när John Verhoek nickar bollen i ribban.

Hansa fortsätter att skapa chanser. Hanno Behrens hamnar ensam med VfL:s målvakt Niklas Klinger men avslutet blir svagt. Klinger kan rädda.

Streli Mamba gör 3 – 0 med två minuter kvar. Återigen får Hansa massor av yta. Mamba avslutar anfallet genom att snyggt lyfta bollen över målvakten.
Domare Felix Bickel lägger inte till något. Matchen slutar 3 – 0 till Hansa.

Det är så klart kul att slå ett lag som VfL Wolfsburg med 3 – 0 och faktiskt dominera spelet under långa stunder. Hansa gör en jättebra match och våra spelare ser fantastiskt bra ut.
Men idag gick det lite för lätt. Wolfsburg hade en riktigt dålig dag. Det måste man slå fast. Men det hindrar inte att Hansa fortsätter se bra ut.

Nu återstår bara en enda träningsmatch. Den spelar vi mot Eintracht Braunschweig lördag 17 juli hemma på Ostseestadion.
Precis som Hansa inleder Braunschweig sitt ligaspel lördagen den 24 juli. Eftersom Braunschweig just åkt ur 2. Liga borde matchen nästa lördag bli en som tyskarna säger Duell auf Augenhöhe det vill säga en match mellan två jämbördiga lag. Jag hoppas att vi verkligen får visa vad vi går för.